Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Jozs

Az igazság az, hogy amikor olvastam eléggé átverés szagúnak éreztem. Hiszen ha megvan rá a technika akkor eddig miért szuttyogtak azzal a gyártók, hogy az egyiké hú már 4 Wattos, a másiké már majdnem 5 ? Összekötnének pár 5 Wattos LED -et és sokminden meg lenne oldva. Vagy nem jól gondolom (?).

onagy

Lézerek teljesítményét "összeadó" ún. combiner-ek régóta használatban vannak mind egyéni diódák mind szállézerek esetében, az alkalmazott megoldások egyike sem kifejezetten drága, mára már a low-end lézerekbe is bekerültek. egyáltalán nem biztos, hogy átverés.
O.

ftdsj2eng

Szia!
 Én nemrég rendeltem ilyen Neje 40640 modult,bár még nem sokat
vágtam vele, de összehasonlítottam egy innen a fórumról vásárolt 5w-os optikai teljesítményű lézerrel, amit eddig 4 menetből vágtam át, azt ugyanolyan sebességgel 2 menetből sikerült. Hogy mennyi ideig fogja bírni, majd kiderül.

Jozs

Távközlési WDM rendszerekben vannak ilyen - optikai - multiplexerek, de azok az eltérő hullámhosszú nyalábokat fogják össze, és a csillapítás miatt utána (vagy előtte) még erősíteni is kell.

Jozs

Köszi, megírhatnád ha lesznek tapasztalatok.

onagy

Így van, valamint az összes nagyteljesítményű szállézerben (fiber), amit vágásra, hegesztésre stb. használnak, lézerforrás gyártótól függetlenül. Ugyanúgy az összes nagyteljesítményű direct diode vágó, edző és felületkezelő lézerforrásban.
O.

MATEEEL

Összeraktam egy frissen, postán érkezett USB-s kék lézeres masinát és felraktam egy LaserGRBL programot.

Erről a gépről van szó:
https://www.banggood.com/New-SCULPFUN-S9-Laser-Engraving-Machine-Ultra-thin-Laser-Beam-Shaping-Technology-High-precision-Wood-Acrylic-Laser-Engraver-Cutting-Machine-410x420mm-Engraving-Area-Full-Metal-Structure-Quick-Assembly-Design-p-1897981.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search

Még nincs a kettő összekonfigurálva. Ebben kérném a segítségeteket, illetve kellene még valami kis méretű file, amivel lenyomhatnék egy próba gravirt.
Ezer köszönet!

d30xhrezp

Szia!
Éppen ilyen egyszerűbb kódokkal próbálkoztam.
Az Inkscape egyszerűen tud generálni lézerre.
Letöltöd a Generate G-code for Repertier extension file-t.
Bemásolod az Inkscape\share\extensions könyvtárba majd újra indítod az Inkscape programot.
Rajzolsz valamit,majd megnyitod a kiterjesztések (magyar telepítésnél) és rákattintasz a Generate G-code for Repertier- repertier laser tool...
sorra. Megjelenik egy ablak, alkalmaz és kész is a kód. Beállításokat átírhatod.
Egy csillag kódja.
M452
M3 S255

G90
G21
G0 F3000
G0 X50.8 Y16.127

G0 F100.000000
G1 X33.1401 Y19.162
G1 X15.6405 Y15.3087
G1 X13.0698 Y33.0422
G1 X3.9974 Y48.4945
G1 X20.0686 Y56.4193
G1 X31.9611 Y69.8227
G1 X44.4643 Y56.9871
G1 X60.8867 Y49.8185
G1 X52.5429 Y33.9608
G1 X50.8 Y16.127
G0 F3000
G91
G90
M5 S0
G0 X0 Y0
M18

MATEEEL

Szia!

Köszi az ötletet, Inkscape-m már van régóta, letöltöm hozzá a kiterjesztést és hadd fusson!
Egy kérdés csak: Ha rákötöm a futó LaserGRBL-re a lézermasinát és bekapcsolom, automatikusan konfigurálja az USB-s kapcsolatot?

Jozs

Úgy látom Te eléggé benne vagy, azt tudod esetleg hogyan oldják meg hogy az egyesítendő lézernyalábok fázisa megfelelően legyen eltolva, tehát hogy nehogy kioltsák egymást ? A diódákat tudják vezérelni ?

s5f8tmfv3

Köszi a tippet!

d30xhrezp

Ezt nem nagyon értem. A grbl az arduinon fut, ez vezérelhet lézert vagy CNC-t. A sz.gépen futtatod a gcode Sender v. Universal gcode Sender programot és ez tart kapcsolatot az arduinoval. Ha neked más lézer vezérlőt van azt nem ismerem.
Azt most nem tudom,hogy kell e telepíteni a ch340 driver-t vagy nem.  Nekem fent van, és ha össze kapcsolom érzékeli .A gcode Senderben van connect gomb. Már régebben használtam,de remélem jól írtam.

Gyula65

ch341 driver kell.
Az adja meg a portot (COM)! Minden Windows-hoz más (7,8,10). Aztán be kell állítani az átviteli sebességet (Baud).
Ekkor tud kommunikálni!
Üdv!

TBS-TEAM

Laser GRBL beüzemelése:

Lézer modot aktívállni kell.

Sebesség lépés stb... beállítani [#kacsint]

József

TBS-TEAM

Laser GRBL :

Ha fel kell tölteni a frimware-t és az Arduino NANO és  annak van a régebbi Old Bootloader-t használó verziója arra nem tudja. Hibát ír ki. [#eplus2]

József