Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Tehát a sebesség (is) a lényeg. Ezt viszont nagyobb teljesítménnyel kell "kompenzálni".

Köszi  [#integet2]

D.Laci

ezsolt74

Igen, minél erősebb a lézer, annál gyorsabban tud vágni,és annál világosabb és szebb lesz a vágás.

cwdzis9f0

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
K40 gép, whisperer
Minden tökéletesen működött, majd egyik napról a másikra a raszter gravirozásnál olyan mintha lecsökkentené az erősséget.
Vágásnál minden ok, csak raszternél.
Minden ugyanaz a beállítás, előtte gyönyörű szépen beleégett a minta, most olyan mintha csak a felületet épphogy megörkölné!
Honnan induljak? Mi lehet a baj?

xw0ctukzy

kedves fórum társak!
azt szeretném kérdezni hogy tud e valaki álltalános infóval szolgálni a dioda lézeres gépek lézer élettartalmáról.
egy kisebb lézeres gép vásárlásában gondolkodom. és jó volna tuni mire számíthatok.
azt már sikerült kideritenem hogy a kisebb co2 gépek csöve kb 2000 órát bír
ha valaki tudna ajánlani egy konkrét bevált típust hobby célra az is jó volna.

zip0ji0se

Sziasztok! Összeraktam 2 év után a diódás lézeremet, vagyis mechanikailag kész. Most jönn a számomra megfoghatatlan rész a firmwear írás, de az nem megy. Ehhez keresnék valakit aki tudna ebben segíteni a helyszínen.(Jenő). Az alaplap hozzá Biqu SKR V1.3 TMC 2208 UART motorvezérlők + a hozzá való kijelző.
A másik kérdés, hogy a gépnek műszály folyamatosan a pc kapcsolat, vagy mehet sd kártyáról is, mint a 3D nyomi.
50 km körzetben gondolkodom mert az még talán nem nagy távolság. Ha valaki akadna, akkor pv-ben keressen.
Köszönöm.

5kye5guy9

Sziasztok,

az Adok-Veszek-be tegnap már feltettem, de gondoltam ide is kiírom, itt talán többen látják olyanok, akiket érdekelhet.
Van egy eladó újszerű, éppen csak kipróbált K40 lézer gravírozó gépem, a gyári vezérlő AWC708-ra lett cserélve benne.
A vezérlése kontakthibás, van amikor nem indul el bekapcsolás után, de ha elindult, utána már megy rendesen hiba/megállás nélkül. Akár PC nélkül is használható USB drive-ról. Vagy PC-ről LaserCad szoftverből USB v. etherneten keresztül.
Ár: 135.000

2d6dfgf0

Nem mindegy milyen ragasztóval van ragasztva a rétegelt lemez.
Ha minőségi , kültéri rétegelt lemezt veszel akkor ez előfordul. Általában amikor élben látod a barna ragasztót a (4mm esetén) 3 réteg között, az fekete kormos lesz a vágás mentén.

czwfe6rwk

Amikor a Praktikerben kérdeztem egy ott dolgozót, hogy hol találok lombfűrész élet, azt mondta próbáljam meg a kertészeti osztályon.... :)

Jozs

Sziasztok !

A cégnél ahol dolgozom van egy 20 W -os lézer masina EzCAD 2 szoftverrel. Arra gondoltam itthon feltenném a gépemre és kitanulmányoznám egy kicsit, viszont nincs install lemez és ha minden igaz hardverkulcs is kell hozzá. Tud esetleg valaki olyan forrást ahol fellelhető egy számomra megfelelő verzió ? Köszi.

pbcp2mb9b

Sziasztok! NickE javasolta kérdezzek rá, vágott-e már valaki lézerrel textilt? Köszi.

onagy

Az iparban sok helyen használnak CO2 lézereket műszálas textilek vágására, pl légzsákgyártás, stb. Pamut és egyéb természetes anyagok vágása nem javallott az erős és átható szaga miatt, ami az anyagba beivódik. Ezek vágása UV lézerrel megoldható.
O.

MATEEEL

Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy félvezető lézeres megoldást:
https://www.banggood.com/New-SCULPFUN-S9-Laser-Engraving-Machine-Ultra-thin-Laser-Beam-Shaping-Technology-High-precision-Wood-Acrylic-Laser-Engraver-Cutting-Machine-410x420mm-Engraving-Area-Full-Metal-Structure-Quick-Assembly-Design-p-1897981.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search

Az esetek 95%-ában 3-4mm-es rétegelt lemez vágásra használnám, a maradék 5-ben gravírozásra. Milyen (lehetőleg ingyenes) programot ajánlanátok a használatához? Plexihez, polikarbonáthoz mennyire jó a látható kék lézer?
Köszönöm!

36u2gxpt3

szia,

én az általad sorolt műveletekre INKSCAPE-t használok jteches laser extension-el.

Viszont nagyon kétlem, hogy 15mm-es fát is átvág, illetve hogy egyáltalán vágja a fát ennyiért...
A reviewok mást mondanak, de az a tapasztalatom, hogy ezek a kínai lézerek a gravírozáson kívül másra nem valók.
3-4mm-es rétegelt lemezt nagyon nyögve-nyelősen sikerült átvágni már, de azt sem minden fajtát.
Egy fórumos kollégától vettem itt 6,5w-os lézer egységet, azt még nem sikerült beüzemelnem, viszont az is elvileg 5-6mm-es vastagsággal birkózik meg.

MATEEEL

Én is erősen kétlem a 10-15 mm-eket, ebben a tartományban nem is akarok vele dolgozni, max. a kíváncsiság... Az egyik visszajelzés szerint problémamentes volt 2 menetben a 3mm-es falemez. Nyilván nem mindegy, hogy milyen sebességgel.