Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

noctiluxx

Sziasztok!
RDC6332G-B (EC) vezérlőre van kompatibilis RDcam V8?
RDWorksV8Setup8.01.54-re írták, hogy jó, de nem sikerült csatlakozni vele.

4h4344ty

Sziasztok!

Fekete kartonokat szeretnék 2,5W-os kék lézerrel kivágni.
A 0,5mm-es lemezzel 2 menetben (20mm/s, 100%) nincs gond.
Az 1mm-est a tesztek szerint 4 menetben átvágja, viszont amikor nagy felületen vágok, a szélén, ahol egy kicsit eláll, ott jól vág, középen, ahol felfekszik, nem vágja át 5 menetben sem.
Természetesen fókuszálok előtte a felfekvő részen, alatt alu lemez van. Mi lehet a probléma? Az, hogy elmegy a fókusz menet közben, vagy ahol nem fekszik fel annyira, jobban dolgozik a lézer (méhsejt lemez nincs alatta)? Levegő fújás javítana a helyzeten? A méhsejtlemez fontos, vagy csak a kormozás miatt számít?

Előre is köszönöm a válaszokat!

RJancsi

A levegő nagyságrendekkel növeli a hatékonyságot. Már az is jobb ha csak oldalról fújod meg de a koncentrikus fúvóka az igazi.

4h4344ty

Köszönöm a választ.A méhsejtlemez a karton alá hozna hasznot?

mex

IdézA méhsejtlemez a karton alá hozna hasznot?

Bár nem tőlem kérdezted, de mindenféleképpen ajánlott. Vékony kartont a befújt levegő akár meg is emelgetheti, ha nincs szabad útja lefelé. Dekorgumival már jártam így.

PSoft

Plexi vágás, alatta oldószergőz robbanás... meg van? [#kacsint]
Nagyot tud szólni, ha nem elégséges az elszívás a rács alól.
Jahhh...
Megemeli a vágandó plexit az is. [#vigyor]

gj0d7g9fy

Sziasztok. Megköszönnék egy kis segítséget!

coreldraw 12 programot használok.

Beállítással vannak gondjaim. Leegyszerűsítve nem tudom ketté választani a programban a gravírozást és a vágást. Azt szeretném ha rajzolok pl egy keretet, és ebbe a keretbe valami képet teszek, akkor a lézergép indítása után gravírozza bele a képet, utána vágja körbe beavatkozás nélkül. Addig már eljutottam hogy külön fólián van a keret, és a kép, de mit kell átállítani a programban hogy tudja azt hogy mit kell gravíroznia, és mit kell kivágnia?

PSoft

Nem írtad, csak gondolom hogy egy K40-es gépről és a hozzá tartozó Corel xx és plugin-ról van szó. [#nemtudom]

Ha igen, nem tudod összevonni/szétválasztani a két műveletet.
Külön add neki a gravírt, majd utána a vágást.
Vagy fordítva, ha úgy praktikusabb.

gj0d7g9fy

Ja. K40. Kicsit csalódott vagyok ha igazad van és csak két lépcsőben lehet csak megcsinálni. Köszönöm a válaszod.

gj0d7g9fy

De nem baj. Csak macerásabb a dolog. Akkor nem is agyalok rajta hogy miért nem jöttem rá hogy hogyan lehet összevonni a kettőt.

PSoft

IdézCsak macerásabb a dolog.

Így igaz, kicsit macerásabb.

4h4344ty

Sziasztok!

5w-os lézerhez milyen kompresszort érdemes használni?
Most egy 4mm-es fúvókán keresztül fújok egy 20l-es kompresszorból, de azon kívűl, hogy marha hangos, tartályfeltöltéskor eléggé leesik az áramlás. A külső reduktor/víztelenítő teljesen használhatatlan ilyen kis nyomásoknál, ezért egy szorítót is tettem a csőre, azt szabályozom fülre, de hát nem egy stabil megoldás.

RJancsi

A legjobb megoldás a lézernyalábbal koncentrikus fúvóka, és akkor elég a lézer átmérőjénél csak egy kicsivel nagyobb furat: 1-1,5 mm. A nyomás nekem 0,5 Bar-ra van állítva, így elég ritkán kapcsol be a kompresszor. Annyi szépséghibája volt a dolognak (amíg nem votl 3 fázis a garázsban), hogy a kompresszor megindulásakor gyakran lefagyott a motorvezérlő. De mióta külön fázisokon vannak azóta megy gond nélkül.
[#t169p13499#]

RJancsi

Még ez is: [#t169p13504#]

e9g6tycw

Üdv!

Véleményeiteket kíváncsian várom az alábbi videóval kapcsolatbanhttps://youtu.be/96xJ8cAS3KE!