Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

A galvóra gondolsz? Két tükör van bennük.
https://bescutter.com/pages/what-is-galvo-laser

dtb

Igen, valami hasonlóra gondoltam én is, csak azt hittem, hogy motor helyett valamilyen mágneses megoldás mozgatja a tükröket...
Ha tényleg motoros megoldás van, (elhiszem!) akkor ezek pontossága mekkora? Hogy a fenébe mozgat például egy századnyi fokot a tükrön?  
A gkód írásáról, kalkulálásáról nem is beszélve? (Ha egyáltalán gkód vezérli?)

mex

Hasonló lehet a HDD-k olvasófejének mozgatására használt kivitellel.

mex

dtb

PSoft

Valami nagyon hasonló, volt már itt régebben az adok/veszekben is.

IdézA fájlformátum támogatja a jpg./svg./png./bmp./DWG./Al./CDR./G-kódot és egyebeket.

dtb

:-)
Igazán elővehetnél a fiókból egy ilyet, és a boncolós topicban feltárhatnád a belsejét! :-)
Engem a motor "zavart" meg, azt hittem, valami hasonló elektronika van benne, mint a régi katódsugaras TV-knél, de ezek szerint nem...
...viszont akkor meg csak úgy tudom elképzelni a működését, hogy a motor állandó, egyenletes sebességgel mozog végponttól végpontig, és ez alapján számított időpont szerint időzítik a lézer ki/be kapcsolását.
(jó nyakatekert mondat lett)

harima

Itt látszik a működése.

galiba

Egy gyors kérdés!
ELmehet-e úgy a lézer PWM vezérlése, hogy beállítástól függetlenül állandóan 100%-on menjen?
Egyik napról a másikra ez lett, a szoftveres beállításokra nem reagál. Vágni jó így, de gravírozni képtelenség vele.
Hol keressem a hibát, és/vagy mi okozhatja? Az alany egy Sculpfun S6 Pro, 5.5W LED-es.

RJancsi

Nem lehet, hogy épp a pwm vezeték szakadt? Az én lézerem "fordítva" működik, ha önmagában ráadom a tápot 100%-al világít, ha bekapcsolom a vezérlést is akkor alszik el.

galiba

A kábelt kimértem, az jó. Mintha invertálva lenne a PWM jel.

Karácsony Sándor

Hol van egy laser diódán a típuszám feltüntetve?

Karácsony Sándor

Hol van egy laser diódán a típuszám feltüntetve?

6rk75uezn

Rozsdamentes anyagba szeretnék lézerrel iratni,már ha egyáltalán jól gondolom hogy a képen látható kipufogóba lézerrel van irva.