Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Japániában is vannak furcsaságok. :(

Mori-Seiki eszterga 1-2 évente azt mondja magáról, hogy elmozdították.
(eddig még lusta voltam utánajárni miként is érzékel)

A feloldókódot csak úgy küldik meg, ha egy dolgozónkat a céges ruhában odaállítjuk elé és lefényképezzük.
Normálisak????

D.Laci

Mert félnek, hogy eladják a gépet embargós országba.
A gyártó cégnek már nem mindegy, hogy hová kerül, nem ők adták el, ha mégis olyan helyre kerülne.
Nem tartanának fent hosszú ideig embergót, nem a hadi ipart fejlesztenék, hanem az ipart, de mivel a hadi ipart fejlesztik az embargós országok, így további embargót vezetnek be, és ez a 22-es csapdája...

x9t4zdzn3

Sziasztok!

Érdekel valakit esetleg egy Northrop Grumman lézer dioda és egy hozzá való 1000w új lumia LDD tápegység?
Aki kicsit is ismeri nem kell bemutatni milyen minőségű eszközök.

Szalai György

Aki kicsit sem ismeri azoknak írhatnál róla egy rövidebb értekezést.
Ha már csak úgy idetetted nemtudommért.
Vagy Te sem konyítasz hozzá, csak hetvenkedsz vele?

m8zmkic73

Azért a habosított PVC-t lehet lézerezni, gázképződés nélkül. Mint a mellékelt ábra mutatja.
Ez egy kis 2W-os Fiber lézerrel készült.
Igaz, nem vágás, csak jelölés...

m8zmkic73

A mellékelt árbra lemaradt...

onagy

Persze hogy lehet. Attól még nem biztos, hogy célszerű. Az ipar UV lézeres jelölést alkalmaz pvc esetében, 1060nm környéki hullámhosszon jó kontrasztú jelölés nem várható, de ha festett a felső réteg, akkor az ablációs jelölés szóba jöhet. Nem vagyok mindentudó lézer témában, sokminden változott az elmúlt években, egyedül a lézerbiztonság ami ugyanaz, csak senki nem foglalkozik vele.
Én csak óvva intek mindenkit, hogy megfelelő füstelszívás nélkül ne próbálkozzon minden kezébe eső anyagon, mert ami abból kipárolog, abban kevés a vitamin. A hobbista merész, mondhatni vakmerő, engem meg a bőrömön lévő sebhelyek emlékeztetnek arra, hogy a lézer nem játék.
O.

onagy

A mellékelt képen a jelölés a felületi habosítás módszerével/beállítással készült, ez még az égési hőmérséklet alatti, valszeg a kipárolgás itt még minimális. Ezt a megoldást jellemzően fekete/sötét anyagon alkalmazzák sikerrel, felület alatti fókuszbeállítással.

Messer

Alakul...
 40W
Az ára "kicsit" még horror. Várom én is nagyon a karácsonyt. [#finom]
Érdekes, hogy 20W modult még nem lehet külön venni, de 40 Wattost már igen.

RJancsi

Amiről nem írnak sehol, az a várható élettartam. Mert az sem egészen mindegy, mikor kezdenek kihalni a ledek.

Messer

Az 5,5 Wattos lézerdiódákból összerakott fejekre, más gyártók  8000 -30000 üzemórát írnak.

RJancsi

Hát ez az! a 8000-nek közel négyszerese a 30000. A kínaiak "ügyesen" a csúcsteljesítményt szokták megadni, amivel folyamatos üzemben (vágáskor) hamar elfáradnak a led-ek, azt legfeljebb impulzus üzemmódban érdemes használni. Egy ilyen drága fejnél illene elárulni a várható élettartamot.

onagy

Aki ilyen léghűtéses lézerdiódánál várható élettartamra 8000 órát jósol, az egyéb disznóságra is képes. Ha a felét eléri már örvendeni kell.
O.

0dykr6bzd

Sziasztok. Hamarosan megérkezik a K40-es gépem, a gyári ventilátor átmérője mekkora ? Mert 110-es pvc csőből lenne elkészitve a füst elszivás.

PSoft

A gyári ventilátornak 100-as a csonkja. 100-as a harmonika gégecső is, amit ad hozzá a kínai.