Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

nézd meg ezt a videót, lehet hogy befutó lehet a kisebbik verzió...

emerzee_

Megrendeltem az A40640-et. A videók alapján az igényeimnek megfelel. Majd írok róla tapasztalatot. Most egyébként eléggé jó árban van.
Viszont úgy döntöttem, hogy nem akarom összefüstölni a cnc-met, úgyhogy építenék egy külön lézergravírozót/vágót. A mechanika nem gond, az az egyszerűbb. Viszont a vezérlés... Kicsit (nagyon) elbizonytalanodtam a tudásomban... Minél többet olvasok a témában, annál jobban nem értem. Egyik helyen ezt írják, a másikon az ellenkezőjét... Van esetleg valaki, aki rám szánna egy kis időt, és helyre rakná a dolgokat?
A leírás, ami alapján készíteném a masinát: https://howtomechatronics.com/projects/simplest-cnc-machine-with-minimum-parts-possible-diy-laser-engraver/#comment-81550
Annyi lenne a különbség, hogy keretes lenne a gép két y motorral, nem karos, és más lézert használnék.
Az A40640 dokumentációja: https://www.workmatejigs.com/Documents/NejeA40640.pdf
Itt már el is akadtam, mert nem is értem, hogy pwm vezérlést használ, de ttl bemenetei vannak... (Az előbb az egyik helyen azt olvastam, hogy a ttl és a pwm, ugyanaz. Előtte meg azt, hogy a ttl a feszültség változtatásával, a pwm pedig frekvenciával vezérli a lézerfejet...)
Ha valaki segítene rendet rakni, azt megköszönném!
(Nagyon szeretném ezt a lézert, mert "örökbefogadtam" a lányom ovis csoportját, és szeretnék nekik még több játékot készíteni. :) Persze a gyerekek már leadták, hogy miket szeretnének, csak győzzék majd a gépeim... :D )

TBS-TEAM

A szabványos TTL áramkörök 5 V-os áramforrással működnek.
Impulzus-szélesség moduláció (PWM) ez lehet 5V maximum feszülltség szint is.
Arduino alapu GRBL CNC vezérlők 5V feszültségű PWM jelet adnak
amely tökéletesen megfelel a lézer vezérlődnek.

József

morvfer7

mondjuk én tuti nem iktatnám közbe az alit egy ilyen vásárláshoz..
Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

TBS-TEAM

Nagyon sok mindent vásárolunk Aliról nincs vele gond. [#nemtudom]
Ha lehet 5-7 vagy 15 napos szállítást választunk.[#kacsint]
NEJE 40640 onnan van Rozsdamentesre is gravirozunk vele.
József

morvfer7

az ok, hogy vásároltok, de ez a neje importőr franciában van és ha már itt van, akkor érdemes tőle direktben vásárolni és nem közbeiktatva valakit, aki rátesz még 30%-ot az árra.

persze, ha sok a pénzed, akkor tartsd meg a jó szokásod.  :)

TBS-TEAM

Hol voltál ??? mikor ajállani kelett. [#integet2]
Esső után köpönyeg.
József

emerzee_

jaj, össze ne vesszetek!
Én speciel a neje.shop-ról rendeltem. Múlt héten még 269 dodó volt, tegnap előtt óta 169 dodó, ingyen szállítással, európából. Tegnap reggel rendeltem, estére jelzett a Német DHL, hogy bent van a rendszerükben a szállítószám, ma délben pedig, hogy a központi raktárukban van a csomag.
Megmondom őszintén, kicsit féltem, mert nem találtam értékelést a neje-ről, de már kevésbé izgulok. A DHL-t ismerve, hétfőn, vagy kedden fog jönni a csomag... (elvileg)

morvfer7

Épp Zanzibáron élveztem a hakuna matata érzést.

Végül is számomra az itteni kommunikációból nem derült ki, hogy megtörtént a rendelés vagy még várakozón van.

De valójában csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy alin is érdemes megnézni az eladókat és akiknek van itt EU-ban székhelye, azokkal nagyon jól lehet alkudozni.

Volt már így, mikor a kínai pla-kat szereztem be akkoriban itt a fórumon elég sok elment belőle.

Persze az sem mindegy ilyenkor, hogy mennyi kell, de akár 1 darab esetén is kb 30%-al olcsóbban lehet hozzájutni, ha az ali kimarad a játékból. Amikor nagyobb tétel kell, akkor nem ritka, hogy a kikiáltási ár 35-40%-ért hozzá lehet jutni.

csaba2008

Sziasztok. Adott egy sculpfun s9 90w lézergravírozó,ami ugye 12v és 3A tápegységet igényel a lézer,le szeretném cserélni nagyobb teljesítményű lézerre,viszont az 24v 3A es. Szerintetek megoldható a csere,vagy a Feszültség véget nem jó?
Vagy valami megoldás lehetséges?
Köszönöm.
Üdv,Csaba

TBS-TEAM

Az S9 a honlapjuk szerint megy 24V-ról is.
Megnézed a vezérlő panelt biztos rá van írva a tápfeszültség érték.
Megoldható akár külön tápról is csak a tápok és a TTL GND-nek kell közösnek lenni.
József

csaba2008

Köszönöm szépen ,erre nem is gondoltam .Megnézem.[#worship]

csaba2008

Megnéztem ,sajnos csak 12 v os a tápegysége.
Ilyen lézerre szeretném lecserélni, "elegoo phecda 20w"hogyha lehetséges.
Nem értem pontosan a tápegység kötését,a TTL gnd - ,az közös legyen és a +24 v menjen a lézerre?

TBS-TEAM

Akkor ez még az elöző S9 verzió panel ami csak 12v-ról megy.
A lényeg olyan Lézer modult akaszthatol rá aminek a vezérlés TTL bemenete van.
A tápfeszültség:
S9 panel 12V tápegység hagyod úgy ahogy van jelenleg.
Új lézer 24V tápegység minuszt össze kell kötni a LÉZER kimenet 12V minusszal és a TTL minusszal (panelen a TTL kimenet G ).
József

csaba2008

Köszönöm a válaszokat.
Üdv,Csaba