Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ha a linkjét is feltennéd, lehet, hamarabb kapnál érdemi választ...

u26d7s9gv

Majdnem 20-al fiatalabb vagyok nálad, bocs a tegezésért...
Szerintem a fórum lévők jó része műszaki és nem szereti a süketelést, marketing dumát, a tényeket szeretjük.
Pl. tény, hogy kiváló fórumtársunktól Hebotól vettem anno 9 éve egy 5,5W-os kéklézer fejegységet (most is üzemel kiválóan) 60eFt-ért...Nem bántam meg! Ehhez kellett egy tápegységet is készítenem, meg alá egy egész gépet....fapados lett, kis szervós, összesen kijött kb. 150-180.000 Ft-ból...
A 42 dollár az tuti hazugság, az 1000 dollár az már realitás..A lényeg: utána kell olvasni alaposan, ha nincs meg hozzá a szakmai leírás, az annyit is ér!!!

2f428kduf

Köszönöm a választ, valahogy én is így gondolom. Ahogy öregapám mondta: ami túl szép, azt érdemes körbeszaglászni. Én ezzel be is fejezem a szaglálódást, túl szép a menyasszony.

bbalazs

A különbség ott lehet, hogy szokványosan a leadott, a kínai meg a felvett teljesítményt érti alatta. Ez valószínűleg ki is mérhető. És elektromos teljesítményt könnyebb mérni...[#vigyor]

Pali79

Mi a véleményetek erről a leírásról?
"90 W hatású lézersugár-alakító technológia: Az S9 az 5,5 W-os dióda lézersugár-alakító technológiát használja, 0,06 mm-es ultrafinom éles lézerfókuszú, szuper vágási behatolással és pontossággal, akár 15 mm vastag fát, 10 mm akrilt, faragott kerámiát és rozsdamentes acélt is képes vágni, ez szinte meghaladja a 90 W-os CO2 lézer hatását."

kapcsolo2023

Ehhez látni kellene az eredeti linket! Ahonnan a leírás van.

Szalai György

Szalai György

Jozs

Uhh, azért nem kis különbség van az árakban. Valamelyik átverés gyanús.

Pali79

A lényeg az lenne, hogy egy 5,5W-os diódás lézerből (ártól függetlenül mindenhol ezt írják) ki lehet hozni egy 90W-os CO2 lézer vágási teljesítményét?

Jozs

Én sajna nem értek hozzá, nincs lézerem, de valaki biztos megválaszolja.

Bozso777

Ez kb olyan, mintha elhinnénk, hogy a Trabant ugyanolyan teljesítményt adhat, mint egy Ferrari...
Nem tud olyan teljesítményt adni, mint egy 90w co² lézer....de inkább úgy mondanám csak egy kis töredékét tudja...
5,5-6 W az optikai teljesítménye...lehet már vágni vele, deee nagyon lassan, több körben.
Neje lézerem van 12W-os, és 24W-os. A 12es 2 diódás, a 24es 4 diódás...ezek is messze vannak a 90es co² lézer vágási teljesítményétől. Pl a 12W-os 4mm nyír réteges lemezt 200-270 mm/min sebességgel vágja...a 24W-os 500-600 mm/min sebességgel...nyár rétegesnél valamivel gyorsabb...

x8uphevin

Sziasztok!

Gondolkodom hogy úton van egy lézer hegesztő/tisztító/vágó gép. Ez a pisztolyos kivitel de van cnc előkészítése. 1500W-os 5mm-ig vág vasat.

Van hozzá x-y mechanikám. Az a kérdés hogy  a gyári lézervágóknál hogy van megoldva az anyag követés? Ha görbe a lemez azt kompenzálják valahogy? Arra gondolok mint a plazma vágó esetén a thc.

Köszönöm!

TBS-TEAM

A legtöbb gyártó kapacitiv érzékelővel felszerelt Z tengelyt használ.
Pl:BCS100
József