Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x8uphevin

Köszönöm, utánanézek!

Üdv

bbalazs

Én úgy okoskodnék, hogy elolvasva a lapot, valami újfajta optikát említ, ami jobban fókuszál (kisebb pontba süríti ugyanazt a teljesítményt).
Tehát mintha azt állítaná, hogy 2kW helyett 400W-os motorral is le tudsz szúrni az esztergán, csakhogy nem 5mm széles leszúrót használ, hanem 1mm-eset.
Nem azt mondja, hogy ugyanannyi anyagot párologtat el, hanem hogy a vonal (ami a vágás lényege) keskenyebb lesz.
Legalábbis ha jól értem.

Bozso777

Diódás lézereknél szinte mindenki azt írja, nagyonjó optika, kis pont,  agy lézersűrűség...
Nah ezek papíron jól néznek ki, de a valóságban, főleg fánál nagyobbat éget mint amit leírnak...
S9 uses the latest 5.5W laser beam shaping technology diode laser, it has an ultra-fine 0.06mm sharp laser focus

Pl a Neje E40 12-os ra ezt írja:
E40 Laser Module
Focus: 0.03x0.04mm (10000W/m²)

Ez alapján a kétdiódás neje sokkal jobban koncentrálja a sugarat.

Az S9 sculpfun nem egy új gép, nem tud csodákat tenni....

kapcsolo2023

Hát lehet, hogy én nem látom de én semmi műszaki adatot se láttam..  Se a felvett, se a leadott teljesítményről, rajzolni, bármit lehet, mert ellenőrizni nem tudod. Ha nem műkszik, ahogy elképzelted, akkor: Rossz az alapanyagod, nálad rossz a csillagok állása ....

Nekem a Kinai elküldte a 40 Wos fejet, ami 12V / 2A vesz fel...  Minden nélkül visszaadták az árát.

bbalazs

Én sem láttam, csak annyit állítottam, hogy ezzel a módszerrel elvileg lehet erősebbet készíteni. Hogy aztán ebből mi sikerült, az már a gyártón múlik.

taduvtwyp

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy probléma megoldáshoz.
Kétszer építettem meg a lézer játékomat.
Az alapja egy kínai 40W-os gép volt. Vezérlésen kívül mindent kidobtam belőle.
Új alapzatra tettem, Y tengelyen 20mm-as, X tengelyen 2x16mm-os edzett tengelyre a mechanikát, 40-es ITEM elemekre. Kapott új tükör tartókat is.
Elsőre jónak tűnt, de az egyik sarokban kicsit alá lőtt a lézer a fejnél.
Szétszedtem, újra össze raktam  és megint ugyanitt ugyanúgy alá lő a sarokban.
Van valami ötletetek, hol ronthatok el valamit?
Köszönöm segítségeteket!

designr

A derékszögeket nagyon pontosan beállítottad?

designr

A két sined  ha nincs egy síkban, egy pici eltérés is hasonló gondot okozhat.

taduvtwyp

Igen, igyekeztem.
Volt olyan probléma, hogy a két pont egymástól el volt tolódva jobbra-balra, de ez most nincs. (ebből gondolom a derékszög jó lehet)
Most csak függőlegesen van eltolódva.

taduvtwyp

Igen, én is erre gyanakszom.
Az ITEM anyagokat alul hosszában 5db felül keresztben 6db rögzítéssel oldottam meg.
Így (gondolom) eléggé merev síkot tudtam kialakítani ....

Épített esetleg valaki ekkora méretben (Hasznos terület: 600x800mm) gépet?
Milyen alapra építettétek?

TBS-TEAM

Alu profilhoz használj sarokelemet a vizszintes és a függőleges
merevítéshez, csavarodás ellen és a derékszög beállításához.
A sinrögzítőket meg hézagolni kell.

József

Robsy1

Ott rontottad el, hogy nem vetted figyelembe a CNC gépek legnagyobb urának, Istenének a hatását, ami a nem más, mint a mechanikai merevség.

Sajnos ezek a lineáris vezető rudak középen már annyira behajlanak, deformálódnak, hogy a lézersugarad elkóvályog a vakvilágba a tükrözések mentén.

Százados mérőórád van? Ha igen, mért ki az X, Y tengelyeid  merevségét, erőhatásként alkalmazz gyengéd kézi erőt a tesztméréskor 10-20 N között.

taduvtwyp

Akkor összegzem....
Érdemes 15-ös lineáris kocsikat használni, melyek egy hegesztett - sikolt keretre vannak rögzítve.

Kellemetlen tudni, hogy 1méter hosszúságban sem elegendő merev egy 20-as tengely és csak simán a saját súlya alatt képes meghajolni ennyit.

Bár az még nem világos, hogy miért csak a két sarokban (hosszanti irányban nézve a tengelyfelfogatások közelében van ez az eltérés), az építő elemek fedésével sem elegendő sík felületet létrehozva.
Akkor érdemesebb PL egy 45mm vastag konyhapult anyagra építeni?[#csodalk][#conf]

Robsy1

Van alátámasztott kivitelű köracél vezető rúd is, pl. SBR16, 20. Ilyenekre cseréld le, ez még viszonylag olcsó és sokkal merevebb, mint a levegőbe lógó megoldásod.

zwnavt8rw

LightBurn sw vel kapcsolatban kérdeznék

nem lézer lenne a cél de lézeresek használják leginkább ezért is itt teszem fel...

Szóval be állítható e úgy hogy csak ki be kapcsolja a lézert, értelme az lenne, hogy mechanikus gravírozással történne a módi, ott meg vagy megy vagy nem megy módi van.
Csak egy relét kellene neki meghúznia.

Érdemes e belefeccolnom vagy ez a módi sajna nem megy?

Előre is köszi!