Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

72r8ja9u7

Üdv mindenkinek a fórumon ! Volna 1 érdekes kérdésem.Azért ide irok,mert szerintem hagyományos eszközökkel nem érhetek célt.
Tehát,a feladat = Van 1 db 10mm(1cm) átmérőjű inoxacél henger.A hengerátmérő mértani közepén, hossztengely irányban, szeretnék 1db 0,5mm-es, teljes anyagvastagságban, 1db vágatot kiszabni.A henger teljes hossza 30mm. A vágat/felszabás mélysége (behatolás) maximum 20mm lehet a tengelyhossz irányában.A vágatban inox anyag nem maradhat.Azt hiszem ezt a munkamüveltetet "ékelés"-nek hivják.Szerintem nincs olyan fürész, ami ezt képes lenne megcsinálni,de talán a lézer igen. Itt mutatom a hevenyészett rajzban. Kinek, mi a véleménye ?

designr

Huzalszikra nem megoldás?

guliver83

Ha UCCNC vel használom kelleme leválasztás a bemenetre?

PSoft

UCCNC-t sose használtam, nem ismerem, így... [#nemtudom]

Vetesi75

Inox az eléggé tág fogalom forgácsolhatóságot illetően...
Hasonló szélességgel és mélységgel nem lehetetlen forgácsolással elkészíteni. Fűrésztárcsa beszerezhető hozzá megfelelő méretben és minőségben (80x0,5x27 HSSE vagy VHM, de egy kisszériát - ha csak nem valami vad anyag - még a sima HSS is kibírhat. Utóbbi kb.15eHuf és elérhető belföldi raktáron).

72r8ja9u7

Emberek........én tökhülye vagyok a forgácsoláshoz de felismerem, ha valami jó és praktikus megoldás.Azért rajzoltam le hogy érthetőbb legyek.Sajnálom hogy müszaki rajzot nem tudok csinálni.Ez van.A pontos cucc befogása se lesz piskóta
a munkához (ráadásul egyenként)

72r8ja9u7

Köszönöm a pontos ötletet.Elgondolkodok rajta.Az inox tényleg tág fogalom,de úgy vélem a fürésztárcsa nem birna ki 30db ilyen bevágást,vagy mégis ??? Köszönném a választ !Tom

vadember

Felejtsd el a fűrésztárcsás kínlódást. Ebben az esetben a huzalszikra a nyerő technológia. Van itt a fórumon aki dolgozik ilyen gépen. Biztos tudják itt a fórumon ki az. Az árak nem hiszem ,hogy csillagászatiak lennének. Nekem egy közvetítőn keresztül sikerült vele dolgoztatnom vagy négy évvel ezelőtt. Betétedzett BC3-as 50-es vastag anyagba vágott 10-es reteszhornyot. Húszezer volt a négy darab munkadíja.

7yuwiauee

Sziasztok!

Egy épülő gépemhez vennék co2 csövet, és az érdekelne, hogy van
esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata a fémfejes csövekkel kapcsolatban?
Kb. 50-60 %-al drágábbak a sima üvegfejühöz képest.
Miben jobbak ezek?

Köszi!

Turisanyi

Sziasztok
Lézer témában nincs semmi tapasztalatom de megoldást keresek arra hogy rozsdamentes csöveket vágják gyorsan sorja mentesen.8mm átmérőjű 1.5 falvastagságú csövekről van szó. Ha van valakinek ötlete nyugodtan szóljon hozzá vagy üzenetet is küldhet.
Előre is köszönöm!

apsupk5uy

Sziasztok!

Beszereztem egy Neje E40 11W lézert.
Szeretném a meglévő gépemre csatlakoztatni.
Olyan fórumtársat keresek aki tudna segíteni a bekötésben és legfőképpen a beállításban.
Mach3 at használok EC300V5 vezérlővel.Sima Makita felső maróval.
A marómotor csatlakozás PWM csatlakozásra szeretném kötni ha lehet M11P#, M10P# el működtetném.Használok Vectric Aspirét és Lightburn programot is. Gondolom itt kellene PP amivel tudnám menteni gcode-ba.
Ha van valakinek ezzel a vezérléssel mach3 on lézere és tud segíteni, kérem jelezzen.
Előre is köszönöm!

nyiszi

Sziasztok,
Van vaakinek CO2 lézercső töltésről tapasztalata?

Marosi István

Többen is próbálkoztak vele, állítólag nem lesz tartós. Egy-két hét után elkezd csökkenni a fényerő. Azt mondják hogy a gázkeverék összetétele miatt.

Marosi István

Mi a terved?

nyiszi

Elég sok infót begyűjtöttem.
Elvileg a felszerelésem megvan hozzá.
A gázok is.
Jó lenne tapasztalatot szerezni.