Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

morvfer7

ezt szoktam venni náluk, hátránya, hogy olyan alkohollal van átitatva, ha nem sietek, csak az egyik lencsét sikerül vele megtisztítani, mert nagyon gyorsan elpárolog.
Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

frob

nagyon köszi srácok!!!

R.

4h4344ty

Sziasztok!

Valakinek van ilyen típusú lézerrel tapasztalata?
Alumíniumot szeretnék feliratozni vele.

https://www.geekbuying.com/item/TWO-TREES-T20-1064nm-2W-Infrared-Laser-Module-Blue-518450.html

Köszönök minden segítséget!

erdelyi72

Sziasztok,
bocsánat, ha nagyon amatőr kérdés, de hátha...

Adott egy ipari lézervágó, amivel lemezeket szabdalnak. Egy RayTools BM111 head van beépítve a mozgató mechanikába. Egyik napról a másikra, megszűnt létezni a vörös színű jelölő pont. Gondolom ennek a fényforrása a head belsejében van valahol, szétszedni nem szeretnénk. Van valami ötletetek arra, hogy mivel lehetne ezt helyettesíteni? Gondolok valamilyen külső pontszerű, kis teljesítményű laser modulra, amit kis szögben oldalról rászerelnénk és a fókuszát belőnénk a vágási pontba. Esetleg létezik ilyen cucc készen, a kommersz pointereken kívül?

Köszi előre is!

TBS-TEAM

Nem a fejben van a vörös lézer beépítve, hanem a lézergenerátorban van.
József

erdelyi72

OK. Én a generátor dobozában csak a két optikai szálat láttam ami egy "közösítőbe" fut be. Mindkettőn vagy 4db pump module hűtéssel együtt, szimmetrikus felépítéssel. Ott nem láttam semmilyen plusz fényforrást. Az utólag a fejre épített "pointer" működhet?

TBS-TEAM

A program kapcsolja ki be a lézergenerátorba a vörös lézert.
Ha be van kapcsolva a jelölő akkor tiltja a főmodult.
Ha ki akkor lehet lőni vagy vágni.
Kommunikációs probléma van, vagy a szoftverbe ki lett kapcsolva.
József

erdelyi72

Egy vágás alkalmával állt meg a jelölő fény. Azért gondoltuk, hogy valami elszállt benne. Mi történik, ha együtt megy a jelölő és a vágó laser?

TBS-TEAM

A gyári lézerforrások nem engedik az egyidejüséget.
Ha külső pointert akarsz használni akkor semmi.
A zöld jobban látható világosban.
Talán helyre kellene állitani szoftveresen.
Van biztonsági mentés?
József

erdelyi72

Egy kínai rossz az egész, bár eddig rendesen működött. A SW is tele van kínai részekkel. Szóval inkább nem nyúlnék hozzá...
Jobb híján marad a biztos út, mókolunk rá egy külső fényforrást. Szerinted milyen teljesítmény kell oda, egy valamirevaló pont világító 5mW lézer modul picit megdöntve oldalról?

TBS-TEAM

Te tudod.
Ilyet tudok küldeni ha érdekel 24V DC-ről megy beállítható a fókusz.
Tartó nem része.
Adatlapomon minden elérhetőség ha érdekel.

József

erdelyi72

Köszi, lehet, hogy élnék a lehetőséggel.
Keresni foglak.

emerzee_

Sziasztok!
Keresnék valami ledes lézert, ami átvágja a 4-es rétegelt lemezt. Más igényem nincs vele kapcsolatban. Lehet akár lézer fej a cnc-mre, akár komplett megoldás. Jó lenne, ha 100-ban megállna. Kreatív és karitatív cuccokat készítenék, nem ipari mennyiségben. Ha van valakinek bevált típusa, szívesen olvasnék véleményt! A net tele van "ilyenekkel", csak félek, hogy csak a szokásos reklám megy, én meg befürdök és lesz egy drága garvírozóm. (garvírozóm már van a cnc-n) Előre is köszi!

TBS-TEAM

NEJE A40640 Ebben nem fogsz csalódni pöttyet több a keretnél.
József