Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

morvfer7

ezt szoktam venni náluk, hátránya, hogy olyan alkohollal van átitatva, ha nem sietek, csak az egyik lencsét sikerül vele megtisztítani, mert nagyon gyorsan elpárolog.

frob

nagyon köszi srácok!!!

R.

4h4344ty

Sziasztok!

Valakinek van ilyen típusú lézerrel tapasztalata?
Alumíniumot szeretnék feliratozni vele.

https://www.geekbuying.com/item/TWO-TREES-T20-1064nm-2W-Infrared-Laser-Module-Blue-518450.html

Köszönök minden segítséget!

erdelyi72

Sziasztok,
bocsánat, ha nagyon amatőr kérdés, de hátha...

Adott egy ipari lézervágó, amivel lemezeket szabdalnak. Egy RayTools BM111 head van beépítve a mozgató mechanikába. Egyik napról a másikra, megszűnt létezni a vörös színű jelölő pont. Gondolom ennek a fényforrása a head belsejében van valahol, szétszedni nem szeretnénk. Van valami ötletetek arra, hogy mivel lehetne ezt helyettesíteni? Gondolok valamilyen külső pontszerű, kis teljesítményű laser modulra, amit kis szögben oldalról rászerelnénk és a fókuszát belőnénk a vágási pontba. Esetleg létezik ilyen cucc készen, a kommersz pointereken kívül?

Köszi előre is!

TBS-TEAM

Nem a fejben van a vörös lézer beépítve, hanem a lézergenerátorban van.
József

erdelyi72

OK. Én a generátor dobozában csak a két optikai szálat láttam ami egy "közösítőbe" fut be. Mindkettőn vagy 4db pump module hűtéssel együtt, szimmetrikus felépítéssel. Ott nem láttam semmilyen plusz fényforrást. Az utólag a fejre épített "pointer" működhet?

TBS-TEAM

A program kapcsolja ki be a lézergenerátorba a vörös lézert.
Ha be van kapcsolva a jelölő akkor tiltja a főmodult.
Ha ki akkor lehet lőni vagy vágni.
Kommunikációs probléma van, vagy a szoftverbe ki lett kapcsolva.
József

erdelyi72

Egy vágás alkalmával állt meg a jelölő fény. Azért gondoltuk, hogy valami elszállt benne. Mi történik, ha együtt megy a jelölő és a vágó laser?

TBS-TEAM

A gyári lézerforrások nem engedik az egyidejüséget.
Ha külső pointert akarsz használni akkor semmi.
A zöld jobban látható világosban.
Talán helyre kellene állitani szoftveresen.
Van biztonsági mentés?
József

erdelyi72

Egy kínai rossz az egész, bár eddig rendesen működött. A SW is tele van kínai részekkel. Szóval inkább nem nyúlnék hozzá...
Jobb híján marad a biztos út, mókolunk rá egy külső fényforrást. Szerinted milyen teljesítmény kell oda, egy valamirevaló pont világító 5mW lézer modul picit megdöntve oldalról?

TBS-TEAM

Te tudod.
Ilyet tudok küldeni ha érdekel 24V DC-ről megy beállítható a fókusz.
Tartó nem része.
Adatlapomon minden elérhetőség ha érdekel.

József

erdelyi72

Köszi, lehet, hogy élnék a lehetőséggel.
Keresni foglak.

emerzee_

Sziasztok!
Keresnék valami ledes lézert, ami átvágja a 4-es rétegelt lemezt. Más igényem nincs vele kapcsolatban. Lehet akár lézer fej a cnc-mre, akár komplett megoldás. Jó lenne, ha 100-ban megállna. Kreatív és karitatív cuccokat készítenék, nem ipari mennyiségben. Ha van valakinek bevált típusa, szívesen olvasnék véleményt! A net tele van "ilyenekkel", csak félek, hogy csak a szokásos reklám megy, én meg befürdök és lesz egy drága garvírozóm. (garvírozóm már van a cnc-n) Előre is köszi!

TBS-TEAM

NEJE A40640 Ebben nem fogsz csalódni pöttyet több a keretnél.
József