Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

wd3pyic30

Sziasztok!

Valaki találkozott már ilyen hibával?
A gravírozás két szélén jó a gravír, viszont középen szétesik, árnyékot gravíroz. Épített gép, a mechanika kifogástalan, Ruida RDC6445G vezérlő.
Előre köszönöm a segítségeteket!

guliver83

Próbáld meg lejjebb venni a sebességet.

frob

pár csöpp olaj a sínre? sztem szorulhat

de ahogy írták kicsit kisebb sebességgel, talán nem nyúlik akkorát a szíj ( már ha szíjas)

psydxtreme

Sziasztok. A segítségeteket kérném. Egy 50-60w-os fiber lézer mennyire alkalmas rozsdamentes acél marásra? 0.9-1.1 mm mélyen szeretném a termékemet. Annyi, hogy 4. tengelyen felfogva 9-12mm széles a termék és változóan 2-4mm széles mintákat kellene belemarnom 0.9-1.1mm mélyen.
Külső átmérő kb 24-30mm.
Mit gondoltok kivitelezhető ilyen géppel, illetve csak nagyon saccra mennyi idő?
Mart már valaki ilyen anyagot, mik a tapasztalatok?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen.

89457mhs3

Kedves Tagok!

Cégünk (Matic Kft.) új projektek indításával szeretné növelni a gyártás mennyiségét.
Akár új termékek gyártásával is, egyedi konstrukcióval.

Köszönöm!

6nxdinzyn

Üdvözlök Mindenkit !

Nincs valakinek meg a Lightburn szoftver használati utasítása magyarul ? Előre is köszönöm !

TBS-TEAM

Az oldalukon lévő doksit fordítja a google fordító ki is van írva. [#kacsint]
József

6nxdinzyn

Nagyon köszönöm!

6nxdinzyn

Igen,szépen kiírják hogy ott a Google fordító,ami 10Mb-ig fordít. A fájlmérete több mint 10Mb ezért el kell mókolni vele ,oldalakat kivenni majd visszatenni. Gondolom a Lightburn ezzel tisztában van.

TBS-TEAM

Nem kell.
Ha Google cromme-t használsz akkor az oldalt amit le akarsz
fordítani jobb egér és forditás magyar nyelvre.
Utánna ahogy lépkedsz a leírásban rögtön fordítja magyarra.

József

6nxdinzyn

Köszönöm ! Nagyon jó!

gzxuvcb6w

Sziasztok,
Van egy épített CNC gépem amit főként moodellezéshez használok (600x420x100mm munkaúttal, 1kW-os Kress marómotorral).
Ehhez szeretnék applikálni egy lézer fejet hogy bordákat és egyéb alkatrészeket tujak "vágni" főként balsa és rétegelt lemezből max. 10mm vastgságban hajókhoz és repülőkhöz.
Tudna valaki segíteni - esetleg fizikailag is - a fej kiválasztásában és a beépítésben ??
Az eredeti rendszer ki-be kapcsolja a motort amit talán fellehetne használni a lézer kapcsolásához is..??
De ez a rész nekem kínai fekete mágia....
Előre is köszönöm a segítséget.

td3mimkk8

Sziasztok!
Pár éve van egy NEJE MASTER 2-es 20w-os lézergravírozóm.
Ami persze nem 20 watt, csak 5,5 W.
Tegnap vágás közben elkezdett gyengülni a lézer.
Azóta még egy papírlapot sem vág át.
A kalibrációs pont is alig látszik.
Próbáltam Lightburn-el és a Neje szoftverrel is, de mindkettőnél ugyanaz.
100%-on olyan 10% a teljesítmény.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor a mainboard vagy a lézerdióda nyiffan ki?
Hogyan lehet ezt megállapítani?
A fejen a csatlakozóban a 12 Volt megvan, a PWM 5 Volt lehúzott csatinál.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Tom

6nxdinzyn

Vettem egy lézergravírozót TTS 10 (10/80 Watt) Már próbálgatom mint nyeretlen egy éves.... Szeretném megkérdezni hogy szerintetek kőre,mondjuk egy padlóburkolóra amit előzőleg zománc festékkel bevontam.Milyen sebességgel és milyen %-os erősséggel gravírozzak bele.Mázas vagy matt lapba? Véleményeteket köszönöm.

somma

Szia xetix!

Ez így túl általános kérdés. Van géped, van alapanyagod és talán időd is. Neki kell állni próbálgatni! Nem sokan lézereznek akrilmázas kerámia lapot. Viszont volt aki nyáklapot készített elő maratásra az általad említett teknikával
Amit én próbáltam, üveglapra (közönséges ablaküveg jól letisztítva, zsírtalanítva) cink spray-vel lefújva, majd ábrát rajzolni dióda lézerrel, majd lemosni a nem felmelegített részt. Nagyon jól tapadó, jól mutató fényes, fémes rajzolat marad. Régebben Psoft mester fórumot lenyűgöző munkáit a lézeres korszakából 2017 évből.
Nosza pörköljön a lézer!