Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

d46hvfrdr

Az én lézercsöveimnél az volt írva, hogy a működési hőmérséklethatárok 15-27°C között, grafikonon ábrázolva 24 foktól már teljesítménycsökkenés van, 27 fok felett pedig cső károsodás, gyengülés!
A kis 40W-os csöveknél a tükör éppenhogy alkalmas a célra, emiatt hibásodnak meg nagyszámban.

Sajnos az a baj, hogy az egyszerű és olcsó lézerekhez adott "hűtési" megoldás, alkalmatlan a feladatra! De egy megfelelő hűtőegység többe van mint maga a kis hobbi lézer.

A Co2 lézerek teljesítménye nagyban függ a hűtőfolyadék hőmérsékletétől. Vannak akiknek nagyobb szerencséjük van mert az adott cső jobban bírja és vannak akiknek nem tolerálja a behatásokat. Sajnos a technológiai szükségletek a vételártól függetlenek.

frob

kicsikínain látod hogy mivel kell foglalkoznod, de egyébként venni sem kell jó pár embernél van már ilyen, biztos a közeledben is akar ilyen ember, elmész megnézed, de a fémvágáshoz spéci fej kell az kínából is 200-500e huf környékén kezdődnek...
de lényeg az alapokat már egy ilyen gépen is láthatod...
utána meg egy lézervágással foglalkozó fémmegmunkáló céget keress, hogy kicsit hagy nézelődj, ha nem valami pokróc társaságot fogsz ki, tuti engedni fogják

egyébként trumf-nak vannak még ilyen ún cellái, ami beépíthetők egy egy munkafolyamatba... érdemes őket is megkeresni, legalább tudod mit ajánlanak, lehet ők tudnak munkában is mutatni ilyen gépet
 esetleg https://www.mazakeu.hu/
vagy bistronic... eza  három ha jól tudom ( az első kettő biztos) elérhető Mo-n is
de rengeteg cég foglalkozik ilyesmivel, lehet valamelyik tud kész olyan cuccot adni olyan összegért ami megfelel nektek, és nem elhanyagolható hogy ott a support is, ami egy üzemnek elengedhetetlen

frob

Hűtő, nézz inkább itthon egy sörhűtőt, egy használt is megteszi, csak kompresszoros legyen, bőven tudni fogja ami kell a 40W os csőhöz

nem gondoltam hogy ennyire rossz a nyalábkép, ahogy a többiek írják valószínű cső kuka...
azért még egy dolgot megnéznék ( ettől még a cső lehet hogy kuka) hogy a nagyfesz vezetékek nem e világítanak, lámpa lekpacs, sötét szoba és megnézed nem e valahol áthúz, mert ha egy lövésnél jó, folyamatosnál meg ennyire elmegy az is lehet a hiba, ahogy sajnos a hűtés normális hiánya is,

és ha világít nagyfesz vezeték, akkor biz azt is csere...

TBS-TEAM

Komplett lézer vezérlő:
Raytools BT240S 1kw - 4kw Laser fej (Manuális fókusz)
BM111 Lézer fej Max 3Kw-ig (Auto Fokusz)
BCS100 Cypcut Control System
FSCUT2000 Cutting Control System BMC1604 vezérlő

Nagyon jól konfigurálható.
Barátságos szoftver.

A kérdés a lézer teljesítmény meghatározásához a sebesség?
A 2mm Alu 1500W Fiber lézer 1000mm/perc a vágási sebességel képes vágni.

József

thayscj6c

Hali!
Fejhez a tápegységet még hozzá kell számolni.

TBS-TEAM

Milyen tápegységre gondolsz?
József

frob

minden bizonnyal a sugárforrásra gondolt....

TBS-TEAM

[#vigyor0] tudom dom dom.
Én csak vezérlést írtam tam tam [#eplus2]
József

uhf57gbx7

Sziasztok !
Segítség kellene egy két dologban .
Építettem egy CNC gépet tökéletesen működik de szeretném lézerrel is használni már vetten is egy kínai csodát állítólag 5 w de nem ez a lényeg én csak gravírozni szeretnék vele fába .
Arra lennék kíváncsi hogy Mach 3 progival lehet e lézert vezérelni,a BD25-1205 LPT csatoló kártyával működtethető-e, és a képen látható lézerrel meg oldható-e.Ha valaki tudna segíteni megköszönném .

uhf57gbx7

A kép lemaradt.

SándorP

Szia!
A 1205-nek 2 verziója van, ha az első képen látható van neked, akkor nem tudja vezérelni. Ha a 2.-akkor igen. a lényeg, hogy legyen rajta P1-vagy PWM kimenet. Ha kell telefonos segítség, hívj fel nyugodtan, Ha tudok segítek. Üdv: Sándor
06206217777

aafn0jhd0

Köszönöm, és frobnak is!

aafn0jhd0

Sugár forrást és annak kiegészítőire is tudsz megoldást?

frob

No ez engem is érdekelne, lehetőleg fiber, co-t hanyagoljuk, szárazabb tisztább érzés fénykábellel vinni a dolgokat egy jó sugárforrás után, szóval esetleg fénykábelre is :)
Kösz!

frob

valaki esetleg  ez gondolom 1Kw-os lehet  ennyiért kb ingyen
fiber sugárforrás
tapasztalat esetleg, vélemény?