Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Jó, hogy ezt megosztottad, mert eddig teljesen abban a hitben voltam, hogy ebben a dobozban van egy hűtőkompresszor.
Most rákerestem és találtam is róla egy videót:

Dakota25

Mindkét chiller LoneWolf barlangjaiból származik. Érdemes ott körülnézni.

designr

Régebben már volt róla szó..
RF lézer.
Állítólag sokkal jobb gravírozáshoz..tovább birja az ilyen jellegű ki-be kapcsolgatós üzemmódot mint az üvegcsöves.
Kínai lézergép gyártók már komplett gépekben használják, forgalmazzák.És kapható külön is..
Használ, próbált valaki ilyen "lézercsövet"?
Nem az USA neves gyártók megfizethetetlen termékeire gondolok hanem a kinaira..
Esetleg valakinek hazai megbizható beszerzési forrása ilyenre?

thayscj6c

Hali!
4 év hosszú meló után egy kicsit elhomályosodott a lölköm.[#sniffles]

PSoft

designr

Igen olvastam.
Szerettem volna esetleg olyan fórumost találni aki dolgozik ilyen nem synrad..stb márkás hanem kinai pl Davi RF "fémcsővel"
Tudom hogy az amerikai csöveknek még használtan is magas az áruk..kinai cső meg 2 ezer dollár alatt..csak egy tápegység kell neki..
Állitólag alacsony teljesítményen is szuperül szabályozható..raszteres gravírozáshoz ahol a minőség fontos ilyet ajánlanak..
Prágában már Thunderlaser gépet ilyennel árulnak..
De eddig olyat hogy kereskedőtől garanciával a lézer egységet ..esetleg tápegységestől megvegyem..nem találtam.
Tudom lehet rendelni kinából..de szerintem ez nem az a kategória..
Fénykép gravírozásnál kíváncsi lettem volna a különbségre az üvegcsövekkel szemben.

frob

Nagy bajom, hogy LoneWolf nem postáz semmit... amikor meg voltam nála inkább volt pokróc mint készséges eladó...
Sok jó dolog van nála, de nem megyek hozzá megalázkodni...

Mindegy, a lényeg tudom mit takarnak kínai csodák, van pár ötlet miből fog készülni, és közte van az is, hogy keresek klímást és megcsináltatom vele ami nekem kell...

4ahy3u7k0

Sziasztok!

Van egy kiciocco 40W-os lézervágóm. Vágáskor teszi a dolgát rendesen, de amikor nagyobb területet gravírozok vele, konstans balra elmegy a pozíció. Egy tenyérnyi felület esetén akár 1mm-t is. A bordásszíj jó állapotban van, kellően feszes. De látszik is, hogy nem átugrik, hanem sorról sorra eltolódik balra a pozíció. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gixer?

frob

Mechanika nem szorul, vezetékezés nincs fellazulva az adott irányú motornál?
Vezérlőpanelen az ic-k forrasztása nem engedett ( nagyítóval ránézni)

2dbfy8y

Szia.
Én inkább azt mondom lépésvesztés.
Én gyorsulást venném visszább.

somma

Sziasztok lézeresek !
Volt egy sztorim, valamelyest kapcsolódik ide, igaz nem lézer géppel, hanem Epson FX 1050 nyomtatóval.
Az is bordásszíj hajtású, mátrix fejjel működik.
A történet a következő: Több cégnél rendszeresen karbantartottam, javítottam az említett, néhol "1000 éves" agyon használt nyomtatókat. Egyszer előfordult, hogy az addig úgy ahogy működő (de nagyon szenvedve) printer a tisztítás, kenés után nem sokkal, elkezdett hibásan nyomtatni. Leporellókon hosszú listákat nyomtattak, és a sorok kezdtek eltolódni egy-egy karakternyit rendre balra, más esetben jobbra. Eleinte nem értettem miért pont karbantartás után. Infót, segítséget nem kaptam, így magam próbálkoztam szíjfeszesség, motor csere stb. Átmeneti javulás volt ugyan, de újra és újra előjött a hiba azon a néhány öreg nyomtatón.

Itt jöhetne a találós kérdés, hogy mi volt a hiba oka.

De nem, elmondom most. A nyomtató fej kicsit lógott a foglalatában, igaz nagyon kicsit, de az elég volt, hogy a
 fej mozgásának irányváltásakor "ostorként" túl lendítse az aktuális pozíción. Karbantartások után könnyebben, gyorsabban tudott haladni a fej a körvezetőjén, s kezdett el hibásan nyomtatni. A javítás módja az lett, hogy a mátrix fejet stabilan kellett rögzíteni a kalodájába. Ott nem volt mód a sebesség visszavételére. Szerencsére a K40 esetén erre van lehetőség. Én azzal kezdeném.

BUÉK minden kedves fórumozónak !

yji2a0wv

Gázkeveréket keresek RF co2 lézerhez.10-20-60w os kisérleti lézerhez kellene 80-10-10 (Helium-Nirogen-Co2) vagy 86-10-4 (Helium-Nirogen-Co2) megfelelő labortisztaságú válltozatban.(persze az ideális a 7-8 gázból álló keverék lenne amit a coherent meg a synrad használ,de nem álmodok ekkorát)
1-2 literes térfogat 100mBar os betöltéséhez kell,tehát emiatt nem vennék egy 50 literes 230 Bar-os Linde palackot 250e-ért.Vannak 200-300 Bar-os mini 2 literes hiteles ipari palackjaim,tehát átfejtés is mőködhet.
Minden megoldás érdekel.

onagy

Szia
Ami a legközelebb áll hozzá, a csatolt képen:
A téma érdekel engem is, ha gondolod keress meg privátban.
O.

yji2a0wv

Persze nem én gyártom a lézercsövet,hanem gázhiányos gyári csövek újratöltéséhez kellene.A Mo-i és európai szervizek akik ezzel foglalkoznak nem versenyképesek a számomra ,mert egy 500eurós gázhiányos csövet nem rentábilis 2000euro-ér javítani,de alacsonyabb ár és teljesítmény melett hobbi szinten még elgravírozgatnék vele

svejk

Csak a partszélről...
Ha 500 eurós a cső akkor nem lehet valami nagy szám.
A tükrök biztos nem sérültek, tehát biztos érdemes lenne tölteni?