Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

u4uberenn

Köszönöm, sokat segítettél!!!
További szép napot! :)

u4uberenn

Szia, ez egy kicsit drága nekem. (79 ezer) az egész cucc nem került ennyibe. :P
Azért köszi!

Rabb Ferenc

Ha neked vadi új, gyári garanciás kell akkor valóban annyi...

De: Jófogás vagy Vatera [#integet2]

u4uberenn

Sziasztok, még egy kérdés:
Van a LaserGRBL V3.8.0 progi, viszont a vezérlője a G-kódba betesz egy $J karakterpárost a vezérlés elé. Ezt hogyan lehetne eltüntetni???
(itt most nem tudom megmutatni, mert ezen a gépen nincs gravírozó kötve)
Ugyanis ezt nem veszi figyelembe.

Köszi!

Boldog Mikulást! :)

u4uberenn

Szia, tudod kicsit bizalmatlan vagyok, de ekkora különbségért lehet megkockáztatom. :D

Köszönöm!

568k8udm

bocs az offért de elég nagy sz*rban vagyok, nagyon szépen kérlek titeket segítsetek, ha tudtok. Tudom hogy fárasztó a vízhűtésről elég sok szó esik, meg a lézer ívéről, olvastam vissza és más fórumokat is de nem találtam választ.

u4uberenn

Sziasztok, még a GRBL. :S
Sajnos a képen látható beállítások mellett a gravírozóm:
https://www.ebay.com/itm/Mini-Laser-Engraving-Machine-DIY-Desktop-Engraver-w-Laser-goggles-EU-Plug/392835789487?hash=item5b76d672af:g:rukAAOSwZZpdDVO2
úgy tűnik, hogy a mm helyett cm-t alkalmaz. :S
Miért?
Ha lejjebb vettem a $100, $101 értékeket 20-ra, akkor ugyan pontosan méretarányos volt, de lassú mint a dög. :S
Jelenleg a 10,10 értékre megy a gravírozóm 10cm x 10cm-t. :S

A csatolt képnél, ha a kép közepére irányítom a gravírozót, akkor kifut a 300x400mm-es munkaterületről. :S

Köszi, és tényleg bocsi a sok kérdésért!

u4uberenn

Szia Geri, úgy gondolom, hogy még nem olvasta olyan a fórumot, aki tudna Neked érdemben válaszolni.
Légy türelemmel, hisz vasárnap van, és Télapó! :)

568k8udm

szia,

nem vagyok türelmetlen majdcsak jön valaki, hátha tud :)
a te problédra meg step/mm nekem 80on van, a sebességek is jóval nagyobbak a dióda lézeren. Nem tudom milyen kerék van a motoron az adja a step/mm értéket ha 8mm körüli akkor ez jóvneked
feed rate nekem 1000, max speed 1000., a többi 800 acceleration 12000
bocs, rég foglalkoztam dióda lézerrel, de ez hátha segít.
step/mm értéket ki tudod számolni 1 lépés 1.8° akkor 200 lépés 1 kör. a kerék átmérőt ha tudod kerülettel kiszámolod onnan már könnyű hány lépés kell egy mm-re

2vkx6unz

Nem tudom mi van rosszul beállítva, de a következőket nézném meg:
1mm/re hány lépés van beállítva és az jó-e?
Gondolom GT2 szíj van rajta, vagyis 2 mm a fogak távolsága. Kell még, hogy hány foga van a keréknek. ebből adódik az egy fordulatra megtett távolság. Ehhez a szíjhoz 12 fognál nem szoktak kisebbet alkalmazni. Vagyis legalább 24mm/fordulat a minimum.
Kérdés még a mikrolépés beállítása, ha van ilyen beállítva - szerintem igen.
A képernyőmentésből nekem a következő beállítások jönnek le ha GT2 a szíj.
16 fogú a kerék, 32mm/fordulat, 16-os mikrolépés. Feltéve, hogy nincs köztes áttétel.
A maximális sebességet kicsinek tartom de méginkább a gyorsulás nagyon kicsi. Ez beégést okozhat az irányvlátások során. Ezek a paraméterek is nagy hatással vannak a gravírozási időre.
A munkaterület 200x200mm-re van állítva a home pozíciótól... biztos, hogy ezek a paraméterek vannak a gépben is beállítva? A leírtakból olyan mintha 2000 lépés/mm lenne...

u4uberenn

Sziasztok, köszi akkor majd számolgatok... (bordás szíj, hogy GT2 vagy nem, azt nem tudom)
Az a szép, hogy az előző ARDUINO meghajtóval rendesen ment, csak annak nem volt TTL kimenete. Most megjött az új amit rendeltem (china) holt ugyanolyan féle, de nem néztem meg pontosan. Létezik, hogy itt valami mást kell beállítani, vagy letölteni hozzá? Vagy csak Jumperolni a nyákon. :D

További kellemes Télapót! :)

TBS-TEAM

Csatlakoztasd a régi arduinot a géphez.
Indisd el a gavirozó programot.
Nyisd meg a GRBL beállítások fület.
Fotózd ki a beállításokat.
Indisd el az új GRBL vezérlőt és hasonlisd össze a régi beállításait az újjal és módosítsd a beállításokat majd tölsd fel a GRBL vezérlőbe.
Így nem kell számolgatnod [#kacsint]
József

Szabó Zoltán

100W-os Co lézercsövet vajon hol újítanak fel, vagy javítanak?

PSoft

A korábbi, kék lézeres, "mennyi az annyi" hozzászólásokhoz...
Itt, mutatja/mondja, írja a lényeget.

7W-15W-20W

morvfer7

A legfontosabb kép belőle..  :)