Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zamek

SZIASZTOK!
A LoneWolf árul TruPulse 556 TRUMPF lézer forrást.
Megvenném a cuccot, ha lenne valaki aki összeépítené egy CNC géppel.
Én nem értek hozzá, de lehet, hogy a kérdés is hülyeség.
Elérhetőségem: 06-70/389-4026
Nagy Ferenc
Hali

frob

magamnak még nekiállnék...
de másnak nem szívesen, használt gépekről van szó, bármi bajuk lehet összerakás közben... utána meg ha nem jó mi lesz?

TBS-TEAM

A Trumpf nem egy olcsó alkatrész szempontjából.
1-2 napon belül küldik a tartalék alkatrészt, viszont keményen megkérik az árát. Jól meg kell gondolni. [#zavart2]
Raycus lézer egységek barátságosabb árban vannak és stabilak.
József

onagy

Az 556-os impulzusüzemű lézerforrás, hegesztéshez optimális, vágásra nem annyira. Cnc-re rakható, ha valaki 3D fémnyomtatót akar építeni SLS technológiára, de gyakoribb a galvós alkalmazás hegesztésre.
O.

zamek

Mindekinek köszönöm a segítő válaszokat.

xit3medzv

Sziasztok!
Szükségem van egy gépre eloxált alumínium alkatrészek gravírozásához, mi a véleményetek, milyen gépet szerezzek be? Konkrét típus érdekelne, 300x400mm bőven elég lenne. Nincs nagy volumenről szó, havonta legfeljebb 50-100 alkatrész.

r26h87zj

Milyen vezélő van a konkrét gépben?

Milyen szoftver van a vezérlődhöz?

4fh25ztnx

Sziasztok! Használok Inkscape programot, azzal fordítom át az svg. filet dxf.-re, hogy a lézer vektorosan húzzon, ne csak pötyögjön, mint a mátrix nyomtató. Azt vettem észre, a Corel 12 esetében ha svg-ben mentem, betöltöm az Inkscape-ba, ott mentem DXF (R12) akkor OK. Ha DXF (R14) re mentem, már nem OK. És Adobe Illustrátorral kimentett DXF sem ér semmit. A géphez a Whisperer-t használom.
Kérek tanácsot, Van Illustrátor, Corel, inkscape, Whisperer - milyen kombóban használjam őket, mi a legcélszerűbb, melyikből milyen formátumba, hogy a lézerfej szépen haladjon a görbe vonal mentén?

es3zkc7ih

Üdv! Szeretnék tőletek segítséget kérni, szükségem lenne CNC-Lézer lemezkivágó gép programozásához NC-kód generálására. Tudnátok ajánlani programot hozzá? Válaszokat előre is köszönöm.

onagy

wrykrys. Csehek írták, jól paraméterezhető a post, eccerű, naccerű. Nincs a piacon olcsóbb se. Jó síkvágó lézerhez, plazmához, stb. A nesting funkciói elég primitívek, de használhatóak. Több magyar plazmavágó építő cég ezt adja gépei mellé.
Remélem segítettem.
O.

KoLa

Megerősíteném a Wrykrys használatát!
Magyar nyelvű felület, teljes magyar nyelvű leírással, már vagy 12 éve használjuk.

PSoft

RJancsi

Nem szeretnék venni, de érdekelne mennyibe kerül ez a program. A honlapjukon csak annyi van, hogy a gyártók ezzel szállítják a gépeiket, ha valakinek más okból kell az vegye fel velük a kapcsolatot.

KoLa

Hardver kulcsot adnak hozzá kb 300e-ér,de ez régen volt.

RJancsi

Köszi! Akkor ez manapság legalább fél milla.