Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

7yuwiauee

Elég nekem a gyári méret, már csak azért is, mert tényleg még precízebb szerkezet kellene.
Amúgy inkább "lefelé" kellene nekem hely, hogy pl egy nagyobb átmérőjű üveg/pohár is elférjen.

5yfyyj67

Ahogy mondod, biztosan cserélni kell, nagyon gyengék a benne lévők.
Én a teljes vezérlést cseréltem a Ruidához hasonló Trocenre
msdd-50-5.6 motorvezérlőre. Ezzel ami sebességet ki lehet hozni kihoztam. Kíváncsiságból gravírozásnál felcseréltem az X-Y tengelyt :) az eredmény csak pozíció vesztés volt. Nem bírta gyorsitani / lasitani az X hidat, ami vagy 30-40 deka mindössze motorostul mindenestül.

7yuwiauee

Ha kell, mindent kicserélek szépen sorban, csak szépen dolgozzon.

Készítettem egy videót a mechanikáról.

Az X tengely jobb oldala, egy db sima görgőn fut a profil belsejében, ez nem látszik, és a szíj sem ami ugyan úgy van mint a bal oldalon.
Látható, hogy az X tengely bal oldalán erősebb a kopás, míg a jobb oldal felé haladva mérséklődik. (ez jött ki a tesztábráknál is elvileg)
És a végén az is látszik, hogy miért gondoltam elvinni a gépházat egy lakatoshoz [#vigyor2]

frob

Ezért egy 10-12mm széles ( van vékonyabb is) lineáris vezeték kocsival nem nagy ellenállást fejt ki!
na persze arra figyelni kel milyen előfeszítettségű a kocsi
Ezt a hibát én is elkövettem, legyen pontos felszólítással powerbelttől úgy rendeltem a kocsikat hogy precíziós golyózást kapott...hát elég nehezen mozog, mondjuk nincs is kottyanás :D
De ha pl onnan rendeled azt a komoly vagy másfél méternyit ami kell hozzá, akkor ott tutira kérheted milyen lazaságú legyen a kocsi, és biztos vagyok benne hogy az általuk adott leglazább is pontosabb lesz a mostaninál...

frob

nem rémlett hogy ennyire gagyi, de tényleg rendesen az...
de hát végül is olcsó, és müxik :)

PSoft

Tulajdonképpen nekem...
Úgy is jó 'vót, így is jó. [#wave]

PSoft

IdézÉs a végén az is látszik...

Igen, látszik, de...
Vágás/gravírozás közben, mikor fogja azt a mechanikát olyan erőbehatás érni, amit a videódon mutatsz? [#nemtudom]

Én inkább azt látom, hogy "cserére" érett az "x" hidad gerendája.
Ha a kemény elox. réteg "eltűnik" róla, utána már a puhább alut kezdik rohamosan enni/kenni a görgők.
A csapágyazott görgőket is cserélni kellene, vagy legalább le kéne takarítani róla a rárakódott szennyeződést.
De azt is látom, hogy igen lazán/hullámosan jár az "X" szíjad, feszíteni kéne rajta, vagy ha nyúlott, újra cserélni.

7yuwiauee

Ilyen erőhatás nem, de amikor 2 ventilátor pörög a gépben, plusz a mechanika is mozog, ilyen gyenge szerkezetnél szerintem simán előfordulhat, hogy olyan vibráció keletkezik a gépben, ami összességében minőségromlást eredményezhet.  

A híd cserés...lineáris szerkezetre.

A szíjat próbáltam lazábban-feszesebben, de összességében ennél a beállításnál éreztem a legjobbnak a minőséget.

4fh25ztnx

Van egy K40 kínai gépem. Olvastam, hogy a DSP vezérlő lecserélése csodákat tenne vele. Igaz lehet ez? Ott a Cohension3D Mini-t ajánlották, hogy ez pont ehhez való, furatok, csatlakozók, stb. 20 perc a cseréje. Van valakinek tapasztalata, esetleg ajánlj valami mást, érdemes ezzel foglalkozni?

5yfyyj67

A honlapját nézve sztem eléggé tulárazott cucc. 200$
És még evgyél hozzá 40$-ér egy lightburn progit ami amugy nagyon jó. nincs kijeelző +40$  es mindjárt majd 90 ezernél jársz + posta.
Nekem egy Trocen AWC708S van az kb 55 ezer ( mikor én vettem 120 volt) vagy vannak ruidák is az is hasonló. Árban és a hozzá adott szoftverben is. Két motorvezérlót veszel hozzá  az is megvan 15 ből.

xhk5dvtwp

Én k40 whisperer progit használok a kínai gyári helyett. Plusz a photograv3 progi gravírozáshoz, szerintem tökéletes kombó ha gravírozás a fő csapásirány.

Szabó Zoltán

Szeretném kérdezni! Milyen Corell program lehet jó 100W os CO lézer géphez? Vágás gravírozáshoz? Hol és hogyan szerezzem be. Azért kellene a Corell mert azt már ismerem.

r26h87zj

Tök mindegy milyen Corel. Van aki X8-at van aki 2020-at használ. Az a lényeg, hogy milyen a vezérlő a lézerben, pl Leetro, Rhoda, topwisdom etc.

Szabó Zoltán

DE esetleg nincs a Corellhez olyan kiegészítés ami a ézervágáshoz való?

PSoft

A K40-es gépekhez adja a kínai a CorelLaser nevű programot.
Plugin formájában épül be a Corel-be.