Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

5yfyyj67

Na bár nem láttam még ezt a kezelő felületet.
De a jobb alsó sarokban van egy Unidir lehetőség. Nagy valószínűséggel ez lesz az a beállítás, hogy egy irányba graviroz.
Próbáld ki, kivancsi vagyok.

7yuwiauee

Hálásan köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, remélem sikerül a végén minőségbeli ugrást elérni :)

Egyébként szerintetek el lehetne érni, illetve meg lehetne közelíteni egy ilyen minőséget, mint ami a fotón van?

frob

ha a görgős mechanikának van hangja akkor az a rezonancia megjelenik a fejen is, és mivel nem egy elméleti merev testről beszélünk gyönyörűen rezonál...
tehát visszatértünk oda amit legelőször javasoltam, ki kell cserélni azt a 3 sínt lineáris sínre, még powerbelttől sem lenne drága az oda való 10mm széles sín kocsival...

hogy a vezérlőktől csendesebb lenne azzal szintén a rezonancia egyik módjának kivételére akartam utalni...

úgy gondolom a rezonanciát kivéve sokat javulna a berendezés..
amivel még lehetne kísérletezni, bár nem tudom van e erre lehetőség a vezérlő beállításaiban, az általam ajánlott vezérlők több felbontást is tudnak, ha a vezérlőben beállítható nagyobb munkaterület, vagy még ideálisabb lenne ha az adott cm hez tartozó lépések száma ( bár kétlem) akkora nagyobb felbontás síncsere után szebb eredményt hozhatna...
de ez erőteljesen feltételes mód! mert gyanús hogy befixálták az adott területhez és a megajtókhoz

frob

tehát az A4988ic van rajta, végül is csak azt kell megnézni mert a képen nem látszik jól, hogy mekkora lépés van beállítva
max 16-os lépést tud, de sztem 4-es ben lehet...

de nem is ez a lényeg, a lényeg az, hogy nagyon könnyen megoldható hogy egy jobb meghajtó legyen bedrótozva, ami biztos sokat javítana a gépen....

Bocs

Ezeket én is élénken figyelem, mert az én gépemmel kapcsolatban is gondolkodóba ejtett. Csak ez megnövelt tömegeket is jelent, az esetleg nagyobb motorokat, erősebb motorvezérlőket. Biztosan javulást hoz egy merevebb váz, csak ezeket össze kell hangolni az átalakítás előtt, nehogy újabb problémákat okozzon. Viszont sokat lehet közben okosodni.

Bocs

Még fontos a korábbi témához, bár ismétlem magam, hogy ha vektorosan gravírozol, a lézer teljesítményét össze kell hangolni a tengelyek sebességével. A sarkon a sebesség ugye 0, elvileg a lézer teljesítményét is 0-ra kell csökkenteni. Persze ez elmélet, gyakorlatban a sarkokat a gépek az engedélyezett rádiusszal lekerekítik, ezért a lézert sem kell teljesen "lekapcsolni". Ez a vágásnál természetesen nem szempont.

Az én jelenlegi problémám pont ez, ezért még én is segítségre várok. Vajon az én lézer fejem fényereje szabályozható a pwm-mel, vagy az csak a ki-be kapcsolást tudja megoldani?

7yuwiauee

Megcsináltam ma a vonalas tesztet, a munkaterület mind a négy sarkában, és a képeken látható brutál különbségek jöttek ki... [#wow1]
Gyakorlatilag a munkaterület bal oldalát használom az esetek 90 %-ban, és érdekes módon a bal félen rosszabb az eredmény is.
Az "X" sín bal oldalán, ahol többet mozog a kocsi, minimális kopás látszik, a jobb fele kb új.

Úgy gondolom, első körben egy lakatossal alaposan kimerevíttetem a házat (nyeklik-nyaklik most), majd lineáris sínekkel-kocsikkal átépítem az egészet.

Szerintetek is cserés az egész mechanika?

7yuwiauee

Nyertél, ez az :)
Valóban sokkal "élesebb" így.
(Most vettem észre, hogy fel tudom cserélni az X és Y tengelyt :))

5yfyyj67

Na az jó hir akkor.
De ne cseréld fel a két tengelyt. Gravírozáskor nem szerencsés az egész X hidat rángatni az Y tengelyen.
Nekem is a gyári mechanika van.
de megvan szinte minden egy nagyobb munkaterülethez csak idő nincs.

4fh25ztnx

Sziasztok, új vagyok itt, és a kérdésem remélem nem bánt senkit. Végigolvastam pár oldalt, kerestem is a témára, de nem találtam választ.
Nos, ma jött mg a kínai K40 lézervágóm, nagyom örültem neki, csak mikor a laserDRW-2013 programját szerettem volna telepíteni, a hozzáadott CD-n csak kínai verziót találtam. Tud valaki segíteni?  Köszi.

frob

Sztem írj az eladónak, hogy legyen kedves linket küldeni az angol verzióhoz vagy olyan negatívot kap hogy csak  na...

frob

Ha kicseréled a mostani síneket lineáris sínekre, már rengeteget fog merevedni a váz
Lakatost meg még csak a közelébe se engednék a gépnek, ha nagyon merevíteni akarod, akkor aluprofilokból megcsinálod az lineáris sín vázát és belerakod, ez ad elég merevítés mindennek, gondolom nem akarod hurcibálni...

ha meg nem akkor mezei egyszerűen csavarozd le az őt tartó asztalra és annyi

egyébként meg igen, cserés a mechanika, ezzel kezdtük kb :)

5yfyyj67

Hello,
Nem akarok cinikus lenni, de az leszek ma ilyen passzban vagyok.
Kevesebb időbe telt volna beírni ezt a goole-ba "laserDRW-2013" és az ELSŐ találatot megnyitni, LaserDRW Software Download feliratra kattintani leszedni és telepíteni, mint a kérdést feltenni!

Egyébként próbáltad telepítéskor kiválasztani a nyelvet? Mert amit innen leszedhetsz is kinaiul indul, csak ki kell választani a nyelvet angolra.
Sok sikert!
És bocs

Rabb Ferenc

Bocs, hogy outsiderként belepofázok de így utólag már a telefonomon Google Fordítójával is egyszerű. Csak nehéz lehet megtalálni, mire kell exponálni...

4fh25ztnx

Köszi, kedves hogy segítettél. Egyébként az első dolgom volt letölteni 3 helyről, (ugyanez a verzió volt), és csak végső elkeseredésemben kerestem erre fórumot. És lenyitottam a nyelveket is, de ott is ilyen kínai kriksz-krakszot láttam. Hülye voltam, megtévesztett a betűtípus, nem néztem meg alaposn, valóban ott volt az angol. Sokat segítettél.
Másik kérdés: A gép szeretne egy külön földelést. Komolyan kell ezt venni, nem kaja meg a 220-as kábel földjét? A külön földet is csak onnan tudnék neki adni.... Esetleg nincs belül összekötve e kettő?