Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Többször csináltam ezzel a technikával nyák-ot, a kis kék 2W-os lézerrel és CO2 lézerrel is.
Nem volt ilyen problémám, én matt fekete akril spray-t használtam egész vékony rétegben.  
Elég volt annyi, hogy a pigment épp hogy látszódjon a kifújt rétegen.

Miki2

Szia!
Mivel mostad le a megszáradt akril festéket?

frob

régen még a fotózáshoz úgy csináltuk hogy rátettük a lemezjátszóra, és úgy fújtuk le ezáltal szépen elterült a festék a felesleges meg le is perdült róla

lehet túl vastag a festék, és nem tudta maradéktalanul elpárologtatni, és gondolom utána egy kis körömkefe jót tesz hogy lejöjjön a maradék az égett részről...

PSoft

Ami oldószer épp kéznél volt, szintetikus, másik, aceton, de volt hogy féktisztító spray-vel.

PSoft

Ezért írtam, hogy elég a "leheletnyi" réteg, nem kell vastagon feketére fújni.
A "forgatásos fújás" is jó, de fölösleges. 30-40 centiről fújva, a kevés is szépen eloszlik a felületen.

frob

én meg azért írtam hogy így tuti egyenletes a leheletnyi :)

svejk

Milyen Laser és mennyi idő alatt járja végig a területet?
Még egyszer ráküldeni nagy veszteség lenne?

PSoft

A kettes szorzó is lehet megoldás, hobbiban...nincs veszteség. [#kacsint]

yy2yggmv7

Szia!
Trotec, speedy 300 a típusa,azt nem tudom mennyi idő volt, de a leégetett felület fémtisztának tünt.Mégegyszer rá lett küldve de akkor a lézer már nem csinált semmit mert nem volt fekete réteg.Talán a válaszokból az oldószer maradványra lehet tippelni,mindenesetre furcsa.Talán az akril festék fajtálya nem mindegy.

PSoft

Én a Maestro matt fekete festékét használtam, mindkét lézerhez.

4h4344ty

Ez a varrat hihető egy 16W-os kék lézertől? Bocsánat, ha már volt.
https://variometrum.hu/lezer-kategoria/lezer-modul-kategoria/edge-16w-lazer-modul

6mrgeizbx

Láttam az adok-veszekben egy uni-t ut385 laser teljesítménymérőt....  hogy működik ez a gyakorlatban, hobby eszközökkel láttatok már erre megoldást?

000000000

A látható színtartományban működő kombinált lézermodulok komoly teljesítményűek, így hihető.

Bocs

Üdvözlöm a fórumtársakat!

Előzetes tapogatózásba szeretnék kezdeni egy munkával kapcsolatban.

Egy szobrász ismerősöm szeretne kivágatni valami alakkal kombinált feliratot szálcsiszolt rozsdamentes lemezből. 1-1,5-2mm vastag anyagban gondolkozik. A többi méretet még nem tudom, de a tévedés lehetőségét fenntartva olyan 500x400mm lehet a munkadarab ha jól értettem.
Ha valakinek van erre lehetősége, kérem keressen így vagy úgy! Én elvileg hétfőn találkozok az illetővel a műtermében, az után gondolom több információval is szolgálhatok. Persze én csak közvetítő leszek egy telefonszám csere erejéig.

Bocs

Még annyi, hogy a műterme valahol Pesten van, ha ez számít.