Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

568k8udm

Sziasztok,

Tudtok valakit aki tud lézer vezérlést javítani?
Sürgősen kellene. Trocen awc 708c lite. A csővezérlés adta meg magát. Valahogy visszakapott feszt???? Nem tudom hogy. A képen látható alkatrész adta meg magát szerintem.

frob

Legközelebb próbálj ennél "kicsit" élesebb képet készíteni :)

gm4np4i0m

Sziasztok!

Co2 lézerhez ki, milyen védőszemcsit használ? Ajánlanátok beszerzési forrást (megbízható minőségben)?

tja40j54a

Sziasztok

Használ valaki ilyen típusú gépet vagy tud olyanról aki használ ?

CAXTC_F_1390_1000_CLO Fiber lézervágó

xhk5dvtwp

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni.

Adott egy kínai K40-s gép. Ezzel szoktam gravírozni rétegelt lemezbe. K40whisperer progit használom hozzá.

Gimp programot szoktam használni a képek szürkeárnyalatos szerkesztéséhez.

Ezeket a beállításokat használom: 0,003 scan line, 12mA, 170mm/min, 250 dpi-s.

A problémám a következő: vannak olyan képek amelyek nem annyira kontrasztosak, nem vehetőek ki olyan szépen a részletek, árnyékok stb.

Van-e esetleg gimpben olyan alap érték ami jó minden képre?

Vagy van-e olyan progi ami megmutatja hogy milyen lesz nagyjából a végeredmény? Nem akarok túl sok selejtet gyártani/tesztelni, mire kész lesz egy kép.

Szívesen fogadok bármi más ajánlást/tanácsot.

Előre is köszi!

9a8r3iviv

Ez azért nem olyan , hogy minden képre ugyanaz jó, kicsit bonyolultabb a dolog. Gimp-ben , használd
 szűrők alatt:
-életlen maszk
-fénymásolat
 színek alatt:
-görbék
-kontraszt
-szintek(gamma stb.)
ezeket úgy is tudnod kell használni, hogy összekevered
jobb oldalon "mód" fül.Szóval ez azért nem annyira egyszerű.
A felbontást ajánlatos 500dpi vagy jobb esetben 1000dpi-ben megcsinálni, természetesen a gravírozást is így kell beállítanod.
A kimenetnek mindenképp fekete-fehér módbak kell lenni.
/Ettől még szürkeárnyalatos lesz amit legravírozol/
Különben az alapból használatos corel-ben is el tudod ezeket végezni.Szóval itt jobban bele kell ásnod magad .Van fent róla több videó is a youtube-on.
De ha egyszerűbben szeretnéd , akkor ez:PHOTOGRAV 3
Ebben van már , amivel látod a végeredményt is .A beállításra kell figyelni , mert nem biztos, hogy ugyanaz lesz a végeredményt.
Sok sikert!

PSoft

Használd Ezt a táblázatot.

No meg, a Photograv3-at, mint ahogy javasolták is.

robokacsa

tudna segíteni valaki, hogy a photograv3 progit honnan lehet letölteni?
köszönettel

xhk5dvtwp

Köszi szépen a tanácsokat!

Photograv 3-t sehol nem találtam.

Végül egy Laser Photo Wizard nevezetű progira leltem rá, ami szerintem majdnem olyan mint a photograv3 csak lehet kisebb tudású.

De jól szerkeszti a képeket, nagy segítség.

cwdzis9f0

Sziasztok!
Bőr lézervágással bármilyen tapasztalatot tud valaki megosztani?
(Tudom, büdös)
K40-el szeretném megpróbálni majd.
Köszi!

Pali79

Ilyesmit tud valaki készíteni? Kb 1000*320*40 méretű.

dtb

Habvágóval nem egyszerűbb?

Pali79

Tudtommal azzal csak "nyitott" minták vághatóak, mert a szálat át kell fűzni valahogy.

szf

Ki kell marni.

flac72

Sziasztok
A legegyszerűbb megrajzolni, és vízvágósok tiszta vízzel simán kivágják. Anyagban polifoamot érdemes használni, mert az zártcellás.