Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Keresek megvételre komplett galvo fejet vezérlő kártyával  megfizethető áron.

e37a4y39

Szevasztok . Nincs véletlenül elfekvőben valakinél egy lézer gravír gép , amit nem használ és csak porosodik ? Méret minimum A4-es  , de ha A3 az lenne az ideális . Teljesítmény , minél nagyobb annál jobb a munka sebesség miatt . Lenne egy tuti ajánlatom . baczako_kukac_gmail. húúúúúú .

sanka74

Sziasztok! Üvegtömb 3d gravirozáshoz nem tudjátok hogy hol lehet gépet venni? Vagy nem tudom hogy érdemes lenne épiteni egyet..

onagy

3D lézergravírozást nem egyszerű üvegbe készítenek, hanem egy erre a célra kifejlesztett szennyezett kristályüvegbe, 5-15W közötti zöld lézer már jó hozzá.  
Egy 50W körüli NdYag után rakott Ktp kristállyal felezik a hullámhosszat, valamint motoros beam expandert raknak a szeletelés/változó fókusztáv érdekében. Megépíteni sem kutya, zöldhöz való f-theta lencse, tükrök, beam expander kell, ami nem olcsó. A kínai zöld gépek rettentően rövid élettartamúak...

sanka74

Szia. Köszönöm a válaszod. Igen, az építést én se nagyon eröltetném. Elég kevés infot találtam erröl a neten. Mármint a konkrét gépről.

RJancsi

Nem kötekedés, de tényleg gravíroznak üvegbe? Eddig azt hittem víztiszta akril tömbbe készülnek azok a 3D lézeres "képek".

onagy

Ánglisul sub-surface engraving vagy bubblegram a technológia neve, eredetileg vitrograpy-nak hívták. Bizonyos kristályos üvegfélékbe (K9 fantázianév) és némely műanyagba is lehetséges, akrilátokba nem tudom, nem hallottam.

sanka74

onagy

Dettó ugyanúgy. Csak az üvegben lévő szennyező- vagy adalékanyag más. Változó lézerteljesítmény paraméterek-eltérő eredmény(szín). Nem ördögtől való, de gyakorlati haszna semmi. kb mint a rozsdamentes acélra történő színes lézergravírozásnak MOPA-val.

000000000

Hát úgy érzékelem nem hemzseg a fórum az eladó marking laser eszközök terén. Ha mégis akadna 1064 jelölő lézer galvo fej, hibás, sérült, üzemképtelen, hiányos vagy akár teljes gépezet érdekel! Még ha nem is 3D-s akkor is :)

RJancsi

Keresd Magányos Farkast! Nála előfordulhat ilyen, igaz csak ipari (nem hobbi) minőségben. [#t19p120402#]

mub587d5i

Üdv!

Segítségét kérnék gránit lézerezéshez, 5,5w-os diódával, fénykép lenne.
Kb milyen beállításokkal ugorjak neki???

Norbi

czwr00t

Üdv fórumozók! Jelenleg még laikusként szeretnék kérdezni. Egy CNC lézert beszerezni ugye nem nagy dolog, 100ával hirdetik, Aliexpress stb. De, mi a helyzet a vezérlő programmal??? Azt is adják hozzá, vagy azt külön kell beszerezni? Egyáltalán milyen programot kell használni hozzá???

000000000

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a kartyat RAYLASE SP-ICE-1 PCI Pro ? Driver és szoftvert ugyben  estleg vmi ötlet? Aki epíett mar lezert galvoval milyen elerheto szoftvert hasznal vagy tud ajanlani?

RJancsi

Úgy látszik "elfelejtettünk" válaszolni. Egyszerű a dolog, el kell olvasni a hirdetést. Lehet kapni alkatrészeket és otthon megtervezed, összeállítod a gépet, lehet venni kittet amiben minden benne van és csak össze kell raknod. Ezekhez általában neked kell valalmi programot biztosítani. Az a jó, hogy van élet a fizetősökön kívül is, elég sok freeware program tölthető le a netről. És végül vannak a kész gépek, amik szoftverekkel feltöltve összeszerelve kaphatók. De döntöd el melyik utat választod.