Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vadember

Ez ugyan az a módszer, csak lézerrel távolítja el a festéket ott ahol maratni akar. Nem gyorsabb, csak kényelmesebb.

PSoft

Én, nem ezt írtam? [#nemtudom]

ii5d35wcx

Köszönöm a segítséget!Próbáltam ezzel a géppel, de ehhez nagy gyakorlat kell. Én újítottam fel ,de csak egy pár betűt tudtam  gravírozni vele.Egy géptábla nagyobb rutint igényel mint az enyém.

Üdvözlettel: Sándor

ii5d35wcx

Ilyenek miatt szeretnék szép géptáblákat gyártani , ha a gép ilyen szépen restaurált.De, mindenhez nem értek én sem . Ezért kérdezek. Örülök , hogy ilyen segítő készek vagytok ! Én is próbálok  segíteni, ha tudok !

Üdv: Sándor

frob

Mivel többnyire ezeken a gépeken alumínium vagy műanyag táblák voltak érdemes esetleg vagy innen valakitől, vagy kintről aliexpress ( ebay...stb) venni egy kis munkaterületű cnc-t
mert általában a régi gépeken A4-es lapnál csak kisebb feliratok voltak
esetleg két felújítás között egy kis cnc-t összeraksz

és egy ilyen programmal  direktben meg is tervezheted ami kell

szerintem ha ilyen szépen felújítasz gépeket, egy kis cnc elkészítése is gyerekjáték lehet ( már ha nincs épp az is)

vmmw3srja

Sziasztok!
Segítséget kérnék, vagy azt hogy honnét kérhetnék segítséget!:)
Beszereztünk Kínából (Gweike) egy LG80-as lézergépet EzCad2 softwerrel. Különböző fa termékekre lézereznénk. Az a kérdés, hogy tudtok-e ajánlani valakit, aki kijönne a helyszínre és vállalna egy egy-két napos betanítást. Egy LG900N-es lézergépen már van némi gyakorlatunk, de ez más. Előre is köszi!

u6p5jr23k

Urak!

Kivágásra milyen programot használtok?
Aspire-ben generálom a szerszámpályát, de így van még vele bőven utómunka a kóddal. Z+/- csere M3/M5-re. Persze a keres/csere megoldható, de mivel a lézeres gépen GRBL vezérlés van, sok, az Aspire-ve generált kódot nem tud értelmezni.
Van valami megoldás arra, hogy behívok egy dxf fájlt és mehet egyből a fény alá?

Köszönöm!

kly

Ezek  a kínai kék lézerek pár watt-tól 15W ig vannak hirdetve.
Melyiket érdemes megvenni?
Van egyáltalán különbség köztük vagy csak a matrica más az oldalukon és mind kb 4Watt körüli?

izbeki

Átkonvertálod svg-re (pl. Inkscape), a Lesergrbl tudja közvetlen importálni.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dtb

Ha beírod a keresőbe, tuti, hogy lesz találat, vagyis létezik Aspire alá lézer postprocess, én is onnan vadásztam le.

2rjw3gfi5

6 wattosnál tudtommal nem gyártottak nagyobb teljesítményűt, úgy számolj, a nagyobbak tiszta marketing... :)

u6p5jr23k

Erre nem gondoltam...

Ezért jó, hogy vannak nálam sokkal okosabb emberek :)
Köszönöm!

u6p5jr23k

Köszönöm! Megpróbálom, bár ez az inkscape nem áll kézre. Eröltetni kellene.

kly

Igen gondoltam :)
És amit 6W os nak hirdetnek abban is csk 2W-os van......
szóval nem tudni mit vesz az ember.
Főleg ha nincs tapasztalat még össze se tudom hasonlítani semmivel.
nehéz így

Azért köszi

dtb

Na már itthonról...
Innen tudod leszedni: Vectric Laser Post Processor