Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Valaki ért a BEAM EXPANDER (Collimator) egységekhez?
Egy ilyen cuccban ki kellene cserélnem az egyik végén levő lencsét, de nincs ráírva, hogy milyen fókusztávolságú, hogy lehetne ezt megmérni? (kicsi, 13mm átm. konkáv)
Lehet ilyen komplett egységeket venni, de ott az van megadva, hogy mekkora a hosszuk, meg az hogy hány X-os? (akkorára növeli/csökkenti a sugár átmérőjét?)
Előre is kösz!

frob

Szia

dioptria
fentebb található linken a segítség a fókusztávolság, diporia számítására...

lehet venni, ahogy írtad beam expander néven keresed és találsz az alin is jó pár darabot

R.

svejk

Kívántam a barátomnak egy K40-es lézert és úgy is lett. :)

Ilyen alaplap van benne.

Ez működik más szoftverekkel is vagy csak azzal a hardverkulcsos, 12-es Corel pluginossal amit adnak hozzá?

Ma próbálgattam, pl. egy 50x50 mm-es négyszöget faintosul kivág méretre de gravír módban az "Y" méretet összezsugorítja majd negyedére.

Vajon hol nem állítottam be valamit megfelelően?
(az alaplap típusát kiválasztottam rendesen)

2rjw3gfi5

A whisperer szerintem működik minden m2-vel, nem kell a hardverkulcs sem hozzá...

svejk

Már keresem is!
Köszi! [#worship]

svejk

Ez tényleg jónak néz ki! Még egyszer köszi!

x5izpkum

Kösz, de görbületi sugarat nem tudok mérni olyan pontosan, hogy ez alapján vegyek helyette másikat, ami biztos jó lesz. Valami fapados módszer kellene, amihez nem kell egy optikai laboratórium.

frob

tudatlan vagyok mi az az m2 ?

frob

nem görbületi sugár kell, hanem csak egy fényforrás és a fókuszpont távolsága a lencsétől...

PSoft

Maga az alaplap, amit svejk lentebb linkelt.
Ez van a kínai K40-es gépekben.

svejk

Ja-ja! Ráadásul a Nano verzió.
Ma ki is próbáltam viszi facán a gépet ez a Deffent Zoltán által ajánlott free szoftver.

Elfogadnék még tanácsot az asztalemelésre, valami egyszerű-nagyszerű frappáns ötelet/link személyében.

svejk

Az sem baj ha műanyagból kell nyomtatni hozzá cuccokat, hiszen olyan gép is van itt egy. [#finom]

frob

Köszönöm!

PSoft

svejk

Aúúú... nem semmi darabszámot eladhattak ebből a K40-ből ha ennyi minden van hozzá, sőt mi több még szoftot is írtak másikat.

De a képeket látva jön egy újabb kérdés.
Kész, praktikus asztalrácsa esetleg valakinek fölösben?