Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

m8zmkic73

Szia.
Nekem van egy karos papírvágó (DAHLE) azzal szoktam a 0,6-os lemezt vágni. Nem az, aminek úgy van kialakítva a vágóél, hogy amit lehajtasz, az van meghajlítva, ez eggyel masszívabb, itt külön él van kiképezve. Még az éle sem csorbul ki.

r5b550ndu

Nekem is van egy komolyabb irodai, számomra ismeretlen márkájú papírvágóm. Jó vastag üveglapja van, de karos, és sajnálnám aluval kipróbálni, hisz nem arra való.
Elég lenne max. 300 mm hosszban daraboló is. Ilyet lehetne akár barkácsolni is, de én erre nem vagyok berendezkedve.
A marógép, cnc nem opció, egyszerű, és alkalmi használatra a gravírozónál kell csak.

PSoft

IdézKi mit használ? Lemezdarabolóban létezhet kicsi asztali kivitel?

Én, ezt a saját építésűt használtam...
Nagyobb tétel vágására kerestem akkor lehetőséget, elég horror árakat kaptam a darabolásra.
Aztán megszületett a saját gép hozzá. Két nap otthon fellelhető anyagokból és már daraboltam is a táblalemezt az akkor kellő méretekre.

Az "ollós" elvű vágások szinte egyike sem jó a feladatra, a vágott éleknél ha csak minimálisan is, de deformálódik/görbül a lemez.
Az pedig fénytörések formájában, nagyon csúnyán látható lesz a felületen.

3pka0vftd

űdv,  tanácsot szeretnék kérni , van egy 60w os co lézer tápom és nem találok semmi infot az ilesztő kártya bekőtésről .

a lézer tápot hova kell kőtnőm , z tengely vagy a maromotor helyére  ?  az illesztő kértyám db25 .

esetleg nincs valakinek egy bekőtési rajza .

morvfer7

Csak az LPT port leválasztó kártya nem lesz elég ahhoz, hogy vezéreld a lézert.
Szükséges még hozzá valamilyen lézer vezérlő, ha nagyon olcsón szeretnéd kihozni, akkor egy arduino GRBL vezérlés.
De többféle vezérlést lehet hozzá kapni, például itt egy pár darab.

6mrgeizbx

Az S parancs-al lehet vezérelni a LASER PWM et, tehát a marómotor helyére kell bekötnöd... valahogy....

3pka0vftd

kőszőnőm a segitséget .

ii5d35wcx

Sziasztok!
Laikusként kérdezem, mert nem ismerem a lézergravírozást, hogy ilyen géptáblákhoz érdemes-e venni valamilyen kínai lézergravírozót.Szerszámgépeket újítgatok és mindegyik gépnél ki szeretném cserélni a táblákat. Ezt meg tudom oldani magam is, vagy kell hozzá valami előképzettség?

Valami ilyesmi megfelelne, vagy van olcsóbb is?

Üdv: Sándor

https://www.aliexpress.com/item/4000515529197.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4dac3c009qu5On&mp=1

dtb

Mivel ezek a felületek elég nagy kosznak (olaj, emulzió, stb) lesznek kitéve, én nem lézerezném, hanem invertálnám a színeket(vagyis a tábla lenne sima fém színű, és a betűk, ábrák feketék), és gravíroznám. Az tuti sose kopik le...

PSoft

Meg tudod oldani akár Te magad is, kevés PC és szoftver ismerettel. [#kacsint]
Picit lassú, de  lehetőség a kék dióda lézer is.
Ha ráérsz, nem sietsz sehova, jó választás lehet egy 5W körüli belőle.
Fekete és sötét színű elox alu lemezeket szépen lehet vele gravírozni.

Egy másik lehetőség, pld. itt...
Az elkövető, a kínai K40-es lézergravírozó gépe.
[#t134p18282#]

PSoft

IdézAzoknál az asztaloknál, ahol bevitték középre a szíjat, nem gond, ha középen dolgozik a lézer?

Nem gond, mert a rács alá úgy is kell valamilyen "szemét felfogó tálcát" tenni.
Célszerűen, ez egy lemezből hajtogatott, kivehető "tepsi" lehet, hogy a lehulló apró törmelék ne a gép fenéklemezén és az alatta elhelyezett asztalemelő cuccain landoljon.

Tényleg kevés a hely a K40-es belsejében, de pld...
Ez az asztalemelő szerkezet, egész jól elhelyezhető benne.
Előnye még a szerkezetnek, hogy a keret alu zártszelvényeinek átméretezésével, más gépekbe is könnyen adoptálható.

ii5d35wcx

Nagyon köszönöm a válaszodat!
Gondolkodom rajta , hogy veszek valami olcsóbb gépet.

Ez a lemez megfelel ilyen célra?

https://www.signdepot.eu/2-home/8-vagoplotter-lezergravirozo-lezervago-gepek/25-lezergravirozas-alapanyagok/745-lezergravirozhato-aluminium-lemezhtml

Üdv: Sándor

PSoft

Igen, megfelel.

PSoft

Kíváncsiságból, majd megpróbálhatod a LINDAB színes, selymes fényű síklemezeit is.
Tartós/időtálló a festése, a lézerezett részeken natúr alu lesz a szín.

ii5d35wcx

Köszönöm szépen![#wave]