Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Rendben szólok mindenképp ;)
Bár legjobban annak örülnék, ha a jó idővel megszűnne a probléma :)

jd8wh0e5w

Pár éve piacra kerültek 30 - 40 w os tápok amit 50 -60 w nak adtak el. Egy ideig jól dolgozik , utána ez a szimptomája, amit irtál. Ha neked 50-80 w os csöved van , bontsd ki a tápot..2 tekercsnek kell benne lennie.Ha 1 van akkor trafócsere- vagy tápcsere. En kifogtam egy ilyet. Domi, 0040742404056

0f5uejvdb

Sziasztok!
Nemrég elkészült a lézer gépem, viszont van egy kis szoftveres problémám vele. Arduino-s (GRBL) mozgásvezérlőt használok, Engraver Master szoftverrel. Vágásnál az egyeneseket nagyon jól kezeli, viszont a kis rádiuszoknál nagyon belassul, nem tartja a beállított előtolást. Találkozott valaki ilyen problémával? Van rá megoldás? Próbáltam a gyorsulásértékkel játszani, de nem sokra jutottam vele.
Esetleg van jobb szoftver?
Köszönöm!

RJancsi

Válasz a [#t200p43648#] -ra.

Az ördög a részletekben lakik. Azzal nem sokra mész (pedig hasznos infó), hogy NEMA 17-es motorokkal már egész dinamikus lézer építhető. Amit jól meg kell fontolni, hogy mekkora munkaterületet és milyen mechanikával építesz. Lézeres körökben eléggé elterjedt a húzott (köszörült) köracél lineáris csapágyakkal. Az igazán profi gépek lineáris sínnel készülnek, de az elég drága. Az olcsó 9 mm-es kínai lineár felejtős. A legelterjedtebb meghajtás a fogas-szíjas. Ha csak kartont, fát akarsz "füstölni", azaz képet égetni akkor már egy 800 mW-1W körüli lézer is elég. Ám ha már vágni is akarsz, akkor minél nagyobb, annál jobb. Ár-érték arányban a 4-5 W amit még meg lehet fizetni. Ne dőlj be a kínai 15-20W-os dióda lézereknek, azoknak legfeljebb az áramfelvétele annyi, a leadott teljesítmény csak töredéke annak.
Ez szigorúan az én véleményem/tapasztalatom, hallgass meg másokat is!

y4auhy0si

Köszi a választ.
Csak fát, kartont akarok "füstöltetni", vagyis egyszerű legfeljebb 10x10-fotókat ráégetni. ehhez kellene valami jó kis szerkezet, főleg olyan ami már itt valaki által megépített, kipróbált.

kaqkk007

Itt most hírdetnek egy kicsit Gyakorolni jó lesz aztán később vehetsz rá nagyobb lézert .

RJancsi

Vannak maradi emberek. Én pl. nem vagyok fent a face-n és nem is áll szándékomban. De "telefonos segítséggel" rákerestem és kiderült, hogy zárt csoportban hirdetik. Így elég nehézkes megnézni...[#wilting]

kaqkk007

Igen zárt csoport (hobbi cnc) megpróbáljak neked egy telefonszámot kérni?

y4auhy0si

Néztem a csoportot az általad adott link alapján, pontosan melyik kicsi gép az eladó?

kaqkk007

Egy gép van a link alatt ...

y4auhy0si

Bocsi, látom. Nem tudom mennyiért adná, szerinted egy ilyen szerkezet mennyit érhet?

kaqkk007

Nem tudom kérdezz rá ...Én csak rátaláltam és linkeltem ide .

y4auhy0si

Rákérdeztem, 25e-ft. Szerinted annyit ér egy ilyen gép? Azt írta teljesen működőképes.

kaqkk007

Ez relatív  ha neked megéri vedd meg , én inkább építek nagyobbat ,viszont az tuti hogy többe lesz de hát ez egy ilyen hobbi .Csak egy 3-5W os lézer 25-35 ezer és még hol a mechanika elektronika (ez teljesen jó lehet 10*10 es képecskék gravírozásához ha van pwm a vezérlőn)

y4auhy0si

Én is inkább építenék, csak kellene valahonnan egy bevált kipróbált kapcsolás, anyaglista stb...