Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

kaqkk007

Bevált kipróbált kapcsolás ? Arduino alapokon olcsón , vagy mondjuk UCCNC alapokon jól ? Nem akarok a zsebedben turkálni .Én a most készülő gépemhez az utóbbit vettem uc300eth , ésd nem bántam meg , de például az arduinos ha jól tudom tud memórikártyáról is dolgozni .

y4auhy0si

Arduino alapokon olcsón, egy ilyen arduinósra gondoltam. Nem akarok nagyon sokat rákölteni, pláne hogy még a dvd-s lézeres projekten nem csináltam másikat.

kaqkk007

Akkor irány az ebay .

PSoft

Öt-hat éve, mikor építettem...
Vettem itt a Fórumon pár db. ilyen Festo linerárt.
Aztán...
Összecsavaroztam belőlük egy ilyen kis X-Y mechanikát.
Utána...
Vettem rá hebo87 fórumtársunktól egy 2W-os kék lézert.
Olyat mint itt, csak az enyém 2W-os volt.
[#t19p114339#]
Majd, jöhetett a "szebb/élvezetesebb" [#kacsint] része a dolognak...
Gravíroztam is, vágtam is vele...sokmindent. (amit csak...lehetett) [#smile]

y4auhy0si

Hát igen, komoly gépet építettél. Én megelégednék egy kisebb lézergravírozós géppel is. Keresgélek a neten infókat, hogyan, merre kellene elindulni az építéssel, de ahány gép annyi fajta. Valami egyszerűen kivitelezhető kellene.

kaqkk007

[#t19p116399#] Nézd mit találtam neked.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Nőnapra van vkinek vmi jó kis ötlete, hogy mivel lehetne előrukkolni? Tavaly farózsákat készítettem, de idén még nagyon szép virágokat nem találtam, de hátha nektek szélesebb a látókörötök. Tavalyi akcióm után már elvárás a munkahelyemen, hogy idén is legyen vmi :D

Előre is köszönöm!

szf

Hogy nézett ki a farózsa?

niu7vyvp0

Ilyen volt :)

Szalai György

szf

[#kacsint]
Nem rossz!
De ilyet nem adhatok azasszonynak meg a lányomnak. Mindig várnak valami egyedit.

De képzeld amikor mellé töröl....

y4auhy0si

Köszi, beszélek az eladóval.

MacGyver

Sziasztok!

Hebo féle kék lézerhez keresek megfelelő védőszemüveget. Tudnátok ajánlani valami boltot ahol normális minőségűt kaphatok? nem akarok megvakulni :)
Illetve azt sem tudom pontosan, hogy milyen hullámhosszra keressek nem tudom van e különbség a kék lézerek között..[#conf]

RJancsi

Mnimális hullámhossz különbség lehet, de sok nem, mert akkor már nem kék lenne.  Kb. 360-450 nm között ibolya, 450-490 nm között kék, 490-550 nm között zöld. Olyan szemüveget válassz, ami a kéket szűri (jellemzően narancssárga vagy piros színű).