Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valahol van még egy-kettő fénycsőarmatúra rácsom, a régi klaaszikus 3x40W-os méretű lámpákról.
Kb. 25x25-ös a rács osztása,úgy rémlik alu rács. Ha az megfelel...adok belőle ha erre jársz.

NickE

Azoknál az asztaloknál, ahol bevitték középre a szíjat, nem gond, ha középen dolgozik a lézer? [#vigyor]

Először én is motorosra csináltam, de csak a baj volt vele, aztán áttértem a kézi tekergetésre, mind a 4 sarokban kézzel forgatom a menetes szárat. Nincs hely a K40-ben, ez volt a legegyszerűbb.

2rjw3gfi5

Ha befejezem a motoros asztalt akkor ez eladó lesz, de elég egyszerűen elkszíthető, Bauhaus-ban vettem hozzá expandált lemezt..

r5b550ndu

Lézergravírozható alulemezt (0,6mm) szeretnék méretre vágni. K40-es géppel nyilván csak gravírozni tudom. Alkalmi használatra keresnék megfelelő vágó eszközt. Ki mit használ? Lemezdarabolóban létezhet kicsi asztali kivitel?

frob

cnc vel szoktam a kicsiket darabolni
vagy ha van sok egyformára kilátás elviszem lézerheshez és ott vágatom ki...

kly

sziasztok
nincs véletlen valakinek 1db ilyen IR laser dioda cucca a fiókban?

780nm 3mW IR Dot Focusable Laser Diode Module 3V Infrared LED 6x10mm

fontos hogy IR legyen. 780nm től felfele. adatátvitelre kell.
ha ilyen pont nincs, akkor fókuszálható kell mindenképp. kb 20 cm re kell csinálnom vele egy 10forintos méretű "fényt". sima IR LED nem elég erős :(

megvenném vagy ha ráér később rendelek újat és visszaadom.

Már a harmadik kínai eladó cancel-ezte le 2hét várakozás után a rendlésem arra hivatkozva, hogy megfenyegette őt az ebay ,hogy vírusos területről nem szállíthat. tököm kivan, cucc meg kéne nagyom. másfék hónapja szivatnak......

https://www.ebay.com/itm/780nm-3mW-IR-Dot-Focusable-Laser-Diode-Module-3V-Infrared-LED-6x10mm/133210242454?hash=item1f03f2fd96:g:QBAAAOSwxbNdrZQI

előre is köszönöm

thayscj6c

Hali!
Egy újabb teszt próba.[#guluszem1]
ttps://www.youtube.com/watch?v=lZ1QZZyKTMY

frob

frob

alakul! egész jó!!!
bár a motor meghajtót lehet valami halkabb cuccra kell cserélned, vagy netán egyenáramú mocira, mert ez így baromi idegesítő lesz....

mondjuk ha menni fog mellette a kompresszor akkor mindegy :)

thayscj6c

Már halkabb mert állítottam a felbontáson .Még egy-két sebességet kell beállítanom.[#email]

kly

Onnan nem tudom.

nincs paypal fizetés és nincs az az isten hogy megadjam a napi használatos kártyaszámom nekik.
bankomnál meg nincs internetkártya sajnos.
többször kellett volna már aliról cucc de emiatt soha nem tudtam megvenni.
de kitalálok valamit mert most nagyon szorít a cipő.
köszi

kisinas

van egyébként paypal, én mindíg azzal fizetek..

frob

bocsi a reklámért, de kb 5 perc regisztrálni a revolut-ot vagy másik 2-3-4 ismert cuccost, és már is van internetes karid
ráadásul sokkal jobban váltja a valutát mint a hazai bankok!!!