Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

2db Molibdén (ezüstszínű) tükör ingyen elvihető, új, gyári "csomagolásban", mert bemattult, én nem tudok vele foglalkozni. 19mm átm. 3mm vastag. 10,6um-hez. Debrecen, Tel:harminc-4858-999

u6p5jr23k

Urak!

Elég az NDB7875 diódának az alábbi "hűtés"?

MacGyver

Köszi a Választ!

Ilyet találtam: Laserland

A leírása alapján jó.. de ez a webshop is kínából küldi a motyókat, van velük tapasztalat? tényleg tudja a szemüveg amit kell?

Ti honnan vettétek a szemüveget ?

gaben

Szia,

én ilyet vettem a Variometrumtól.

vjanos

A Variometrumost meg merném venni...

Én eddig innen vettem már többfélét

Még eddig átcsúszott a vámon, van rajta CE jel, méréseket is találni róla.
Az LPF445 kuponnal 10%al olcsóbb.

Szalai György

Elég. Sok vízbe merítve! [#vigyor2]
Szabad levegőn nem bíznék arra a kis felületű fémdarabra közel 10W disszipációt. Ventilátorral se.
50 C fok fölé nem melegíthető károsodás nélkül a dióda magja, a levegő meg lehet akár 35 C fok is.
Nagyobb felület kéne.
Jól szolgálna egy régi procihűtő, a ventilátora nélkül.
(Utálom a ventilátorokat.)

PSoft

Idéz(Utálom a ventilátorokat.)

Attól azok még jó szolgálatot tudnak teni.
Pld. ez esetben is. [#vigyor2]

svejk

Én is utálom, időzített bombák, hacsak lehet kerülöm a felhasználást.

Illetve egyszer volt egy csomó DELL gépekből az klassz volt mert volt rajta ford. érzékelő leállás esetére és a légáram utjában egy hőfokérzékelő amire szabályzott.

persze jól kellett tudni elhelyezni..

dtb

Szintén Hebo féle lézerem van, de én már a lézer megrendelés pillanatában rendeltem az Alin egy kéket, meg egy pirosat, valamelyik csak beválik alapon... (Meg persze törés ellen sem árt, ha van egy tartalék) Megjött, kicsit félve teszteltem, de nekem bevált, semmi bajom vele, nyugodt szívvel tudom ajánlani az Alin rendelhető szemüvegeket. A felhozott árakat nézve, én a helyedben kivárnám azt a két-három hetet...

thayscj6c

Hali!
Készülget a felületkövetős fej. (mint a Luca széke)https://youtu.be/H2DEBe_8dcU

frob

Most nagyon irigyellek!  :)
Kivancsi vagyok majd a vagasra de nagyon!

thayscj6c

Én is[#vigyor4]

u6p5jr23k

Közben én is átértékeltem. Esztergáltattam hozzá egy alu tömböt. Lesz ventillátor is :)

Kelepeisz Lajos

Szia!

Szerintem ez a legjobb foglalat, én ilyenbe tettem a diódát, majd beletoltam a képen látható tengely rögzítőbe, tökéletes hőelvezetést produkált, még csak langyos se volt a test.

MacGyver

Szia!

Nézegettem teszteket a youtube-on, és a kínai szemüveg nem nagyon győzött meg. Ajánlom ezt a videót: szeműveg teszt
Ez alapján szerintem a kék kínai szeműveget csak max a lézerdisco-ba vedd fel [#nyes]
A Piros szeművegre is néztem tesztet, az nagyjából tudta amit ígér.. bár azért csak óvatosan..
Itt van hozzá egy vidi: Kínai szeműveg teszt
Az "OD" számáról itt sem igazán esik szó. [#wilting]

Én úgy vagyok vele hogy kibírom a ~15ezer Ft-ot a szemem megóvásáért. Veszek egy komolyabbat, olyat amit vjanos javasolt: link
(köszi a tippet[#eljen])
És később ha kell veszek a variometrumtól egy másodikat[#kacsint]