Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Elgondolkodtató.
Padlófűtést (ugye) betekerjük a felület közepéig, majd onnan kitekerjük a befele spirálmenetek között. Így lesz a felület széle is nagyjából annyi hőmérsékletű, mint a közepe.

Ha a lézercső egyik végét előhűtöd (valami kívülről rátekert rugalmas csőspirállal) mielőtt az így előmelegített vizet bevezeted a lézercső másik végén, akkor mindkét vége nagyjából azonos hőmérsékletű lesz.
Legalább is elvileg közelebbi, mint most. Már ha van jelentősége egyáltalán.

Dakota25

Ühüm!!!
Rég morfondírozom rajta, hogy érdemes lenne átkötni a csövet párhuzamos áramlásúra. Három kör, tükür-tükör-cső. Lecsökkenne az áramlási ellenállása is. Gond csak annyi, hogy három ágon kéne áramlást figyelni, de ez nem vészes. Kisebb szivattyú is elég lenne.
Azért nem fogtam bele, mert így is csak 2 celsius körüli a hőmérséklet-különbség a cső két végén általában.

dtb

Most dobta fel nekem az FB az alábbi videót, ötletnek nem rossz:

x5izpkum

3D-s cuccok gyártása normál lézergéppel, egy kis trükk azért van benne:

ezsolt74

A DowCal adalékot hol lehet beszerezni, mert én nem találtam itthoni beszerzési forrást?

onagy

Utoljára DowCal 10-et a Brenntag-tól rendeltem, ha jól emlékszem, kb két éve. Magyar forgalmazót nem találtam, aki 200L alatt tud hozni. Keresni kell egy nagy lézervágóval rendelkező céget, ott használják és szokott lenni, kunyizni tőlük egy fél litert.

PSoft

m8zmkic73

Szia Feri.
Egyrészt csináltam egy rövid videot, a kérdésede, hogy mi mozgatja a lézert, még nem szedtem szét, de valószínú egy x-y kis motor, ami a lézert az aktuális helyre állítja. Kívülről nem látszik.

https://www.youtube.com/watch?v=t054EQi1kKw&feature=youtu.be

D.Laci

Privát videó.

Meg használd a "YT" gombot jutyúk link beszúrása gombot.

m8zmkic73

Köszi D. Lacinak a segítséget

dezsoe

Na, akkor még kapcsold át privátról publikusra vagy nem listázottra, akkor meg is lehet nézni. :)

m8zmkic73

Most már nyilvános, csak azt írja az a nyavalyás, hogy ütemezés miatt csak holnaptól nyilvános, amit nem tudok átírni a mai napra. Na, mindegy, nem áldozok rá több időt. Ha Ferinek el tudtam volna küldeni privátban, eszembe sem jutott volna, csak a felvett videora 500 MB-ot írt, máshogy meg nem tudtam...

D.Laci

Most már látható!
[#eljen]

morvfer7

Köszönöm a fáradozásod!
Nekem tetszik ez a kis szerkezet.  [#taps][#taps][#taps]

3pka0vftd

űdv, remélem jo helyre irtam , segitséget szeretnék kérni, egy co lézerről lenne szo , léptető motorral hajtom a gépet és mach3 vezérlő programmal , hozá értő embert keresek aki eljőnne és életre keltené a gépet pl: lézer bekőtése a vezérlőbe léptető motorok bekőtése kalibrálás stb..  , a gép bács kiskun, baján találhato. 06307325422.eőreis kőszőnőm. űdv.