Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Köszi.
Majd megrendelem.

u4uberenn

Sziasztok, nagyjából sikerült, köszi mindenkinek a közreműködést.
A számítások nem jöttek be, teszteléssel kellett állítgatnom.
A régi arduino-nál (ahol nincs TTL kivezetve)
$110-$111 maximum rate = 6000
$100-$101 travel rev. = 80
$3 invert mask = 2

Míg az újabbnál, ahol már ki van vezetve a TTL
$110-$111 maximum rate = 10000
$100-$101 travel rev. = 20
$3 invert mask = 1

mindkettőnél:
$120-$121 acceleration = 1000
a többi adat megegyezik mindkettőnél.

Az "új"-nál szebb a hangja, simábban megy a kütyü. :)

Ezt csak azért írtam le, hátha valakit érdekel.
Már csak azt nem értem, ha ki kell számolni a lépéseket a harverhez képest, akkor ugyanannál a gépnél miért még is mások a számok???
Na mindegy, a lényeg, hogy már elfogadható

Köszi még egyszer!

További szép estét.

morvfer7

a mikrolépésekhez megfelelően van jumperolva a panel?

a stick alatt szokott lenni a jumper

ab592ks4s

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni hogy min kell allítanom hogy a vékony "segéd" vonalak ne legyenek benne ?

mex

Nekem akkor csinálta, mikor a diódalézer alapjáraton is túl nagy áramot kapott. Kivezérlés nélkül is égetett picit, az látszódott. Ha lehetőség van rá visszább kellene venni az alapjárati áramot, persze ahhoz ismerni kell az elektronika kapcsolását, mert könnyen lehet nagyobb gondot is okozni ad-hoc próbálgatással.

TBS-TEAM

A motor meghajtó alatt lévő jumperekkel lehet beállítani a lépéseket, és annak megfelelően itt egy táblázat az álltalában használt 16 és 20 fogszámú bordáskerekeknél hogy alakúl a lépések száma.

Ennek megfelelően kell beállítanod:
&100 és &101-et.

GT2 szíj:

16 fogszám a motoron:

1,8° (200 lépés/fordulat) léptetőmotoros hajtás esetén a lépés / mm értékek a következőképp alakulnak:

Mikrolépés   Lépés/mm   Felbontás (mikrométer)
1                6,25   160
1/2                12,5   80
1/4                 25   40
1/8                 50   20
1/16                100   10
1/32                200   5

20 fogszám a motoron:

1,8° (200 lépés/fordulat) léptetőmotoros hajtás esetén a lépés / mm értékek a következőképp alakulnak:

Mikrolépés   Lépés/mm   Felbontás (mikrométer)
1                  5   200
1/2                 10   100
1/4                 20   50
1/8                 40   25
1/16                 80   12,5
1/32                160   6,25
József

fi7jk7de7

kérdés ... hozzátok...
co lézercső (reci)... teszteléskor a kilépő sugár két pontból áll van valami javaslata valakinek? (a bezsírozni, elásni' .. nem opció!)

morvfer7

úgy érted, hogy a tükrök kiiktatásával csináltad ezt kb 2-3 méterről, vagy a koszos tükrök is közte voltak?

fi7jk7de7

nem volt közben semmi.. csak a kilépéstől 5-8 cm-re produkálta már...

morvfer7

ekkora eltérés a kilépés után 5-8 centire lehetetlen, hacsak nem 45 fokban tartottad a papírt előtte..

mondjuk nekem még soha nem fordult meg a fejemben, hogy ilyet csináljak, mert ugye az számít, hogy a tükrök beállításánál egy pontba menjen és még soha nem tapasztaltam, hogy 2 pontba jönne.

fi7jk7de7

szóval, hogy érthető legyek... mielőtt elkezdtem volna a beállítást, teszteltem a csövet, és az első tükör elé raktam a fehér kartont... már azon is látszott a kettős fénycsóva nyoma... a sárga ragasz papírok már a tükör után voltak felragasztva... cc,:18% energiával lett gerjesztve...

fi7jk7de7

merőlegesen a csőre volt rakva a papír!

PSoft

Idéz...mert ugye az számít, hogy a tükrök beállításánál egy pontba menjen...

Ha már a csőből kilépő sugár ilyen képet mutat, abból a tükrök után sem lesz koncentrikus fénypont.
Ha egy pontba is lősz végig a vetített sugárral, a nyaláb "ovalítása" megmarad, a tükröktől nem lesz koncentrikus a sugár.

fi7jk7de7

ezen jobban látszik...

PSoft

Milyen csöved van?
Állíthatóak a végtükrök, vagy ragasztottak?