Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

e70p0gieb

Akkor inkább azt kérdezem, hogy melyikkel, van tapasztalatod,
"fenol formaldehid gyantával vagy epoxival impregnált és pamut vagy üvegszövet"?

Rabb Ferenc

A szállított levegő mennyisége csak az egyik paraméter. A másik fontos jellemző a nyomás. Az általad linkelt akvárium szellőztető is biztos, hogy csak "üresben" tud 35l/perc légszállítást (jobban néz ki az adatlapon). Ez nagyjából a felvett teljesítményből is kikövetkeztethető. Az akvárium pumpának 16W míg a PariBoy-nak 80W a teljesítményfelvétele.

A lézerdióda előtt a levegő egy 2-3mm végátmérőjű kúpos fúvókán keresztül áramlik ki. Ha nincs megfelelő nyomás, akkor az csak egy sóhaj lesz a vágás helyén - az pedig kevés. [#1068@PSoft] is kipróbálta (írja is) és ha neki nem vált be akkor hidd el, hogy nem az igazi.

Itt olvashatsz róla részleteket.

Rabb Ferenc

Szóval itt:
[#t169p13504#]
[#t169p13499#]

4h4344ty

Sziasztok!
Meg tudja valaki saccolni, hogy ez milyen lézer lehet?
https://www.facebook.com/tmpaudio.hu/videos/252344609369030

morvfer7

Szalai György

Fenol formaldehides  pamutossal dolgoztam. Epoxis üvegszövetessel is.
De lézerrel nem. Csak forgácsoló szerszámokkal.
Ezért érdekel engem is, hogy egyáltalán lehetséges-e, gazdaságos-e ezeket lézerrel megmunkálni.

Ezt a tesztet találtam.

Ad helyettem némi támpontot. Garolite XX tűnik a fenol formaldehides pamutosnak.

Szalai György

RJancsi

Engem az érdekel, minek van az a fehér fóliaszerű "izé" a lemez és a rács között?

Szalai György

0:15-nél oldalról látszik, hogy az a "fólia" valami testesebb tábla inkább.
Nem lehet valami kerámiaszálas hőálló tábla?

e70p0gieb

Köszönöm, ezt nem találtam eddig...
Évek óta vágom CNC-n ezt az anyagot (egy konkrét alkatrészt),és most hogy pár hónapja van egy kis diódás kék masinám elgondolkodtam, hogy mi lenne ha építenék egy nagyobb CO2-t neki.
De ahogy elnéztem a videót egy ilyen 400 w-os gép nekem túl nagy lenne....
De a segítséget köszönöm.

4h4344ty

Kösz. A watt nem lényeges? Mármint 40W máe elég erre?

d46hvfrdr

Nagyságrendileg 10-20W-tól felfelé már nyugodtan tudsz gravírozni eloxált és festett felületet. De egy normális kék 5W-os lézerrel is kivitelezhető.

4h4344ty

Kösz. 5 wattos kék lézerem van. Meglátom, mire megyek veled.

8ngxx9hc5

Kedves itt fórumozó Társak!

Tanácsotokra lenne szükségem. A vejem vett egy ugyan ilyen kis CNC-gépet. (Használtan, de szinte új állapotban)

https://www.cncworld.hu/cnc-marogp-6040-t-4d-2-2-kw-p-65.html?gclid=Cj0KCQiA9P__BRC0ARIsAEZ6irhC-Q_NptE8mIh9b33DebSEThJ0Jx5gs4YTcL6HL3So2qFFTwaTHmUaApEWEALw_wcB

Még az ismerkedés folyik, hiszen a vő hangszerkészítő, így nem teljesen a gépkezelést tanulta.
Leginkább a hegedű nyakának, illetve a csigának a kinagyolására használná egyelőre. (Bár még a hegedű csigának a 3D-ben való megrajzolása is kemény feladat.)
A másik amit szeretne a későbbiekben az a gravírozás, lézervágás.
3-4 mm-es falemez a legjellemzőbb vastagság.
Az említett művelethez milyen lézert javasolnátok?
Mivel teljesen tapasztalatlanok vagyunk sokat számítana a támogatásotok!

Tisztelettel, és köszönettel: csibai

frob

szia
ügye nem ennyit fizettetek érte ami az oldalon van?
már vásárlás előtt sem ártott volna kérdezni....

alapdolgokra a kicsi kínai 40w os amit szoktak venni a népek, következő hogy a komolyabb mechanikásakat veszik azok már nem a 150-200e forint körüliek hanem inkább 300-400e, de ott a tárgyasztal mérete is már 40-50cm x szintén ennyi

ez a kici oco 40W os

ez meg a kicsit komolyabb 50 W os