Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

8ngxx9hc5

Először is köszönöm, hogy időt fordítasz rám!
Nem ennyiért vette, nincs mit mellé beszélni 600-ért vette 4 tengely, 2,5 kw, vízhűtéses motor.
Ezt lenne jó kiegészíteni egy lézer egységgel.
Már mikor megvette akkor láttunk itt a fórumon egy valószínűleg jobb gépet eladó, de már ez van....

Üdv: csibai

frob

Maróra lézer....
hát nem tenném, tükrökön egy porszem végzetes lehet...
a füstöt is takarítani kell róluk időnként
az legyen egy külön gép, úgy a nyugi...

36u2gxpt3

hali !

vissza olvastam a szemüveg kérdést, úgy látom a piros, ami beválik.
Viszont találtam 3M szemüveget jó áron:
https://munkaruhazatibolt.hu/3M-2846-narancs-szemuveg
Ez elvileg a kék lézer hullámhosszára jó és mivel 3M, talán még be is van vizsgálva....
Elképzelhető, hogy tényleg jó ennyiért, vagy használjam inkább a kínai pirosat, mert ugyanaz?

MacGyver

Szia! Korábban én is szemüveget keresgéltem ,alábbi hozzászólásomban találsz két okosító videó linket, azokat ajánlom megnézni,  (az egyik destruktív szemüvegteszt, érdekes [#eplus2] )

[#t169p17832#]

(én végül innen vettem egy ilyesmit: link  )

aafn0jhd0

Sziasztok!
Acél és alu lemez darabolásához szeretnék laser gépet. Tekercsből érkezik az anyag, ami 0,5ös acél, vagy 2es alu. Nem túl széles a tekercs, max 350 mm. Gyári gépet ilyen célra nem találtam, így építésen gondolkozom. Milyen fiber fejet, elektronikát, vezérlőt érdemes nézni hozzá? Köszönöm előre is!

d46hvfrdr

Daraboláshoz teljesen felesleges lézerezgetni!

Ha alakos vágásra kell és termelékenynek is kell lennie, akkor javasolnék legalább egy 500W-os szilárdtest lézerforrást, a szükséges kiegészítőivel. Nagyságrendileg 3-4MFt az amit minimum bele kell invesztálnod a lézerbe + vágógáz és ennek rendszere.
Ha tényleg 0,5mm a plafon, akkor kompromisszumokkal 300W körül is elég lehet, némiképpen olcsóbb de nem számottevően. Esetleg Co2 lézer de a termelékenység és a szükséges vágógáz lecsökkentésének érdeke végett minimum 300W, de a végösszeg kb ugyan az lesz, 3-4MFt.

Amúgy darabolásra levegős vagy excenteres gép termelékenyebb,  egyszerűbb és töredék áron van!

Ha darabolásra kell, javaslom engedd el a témát mert csak felesleges bonyodalom és kiadás!

Tibcsi

Sziasztok!

Vettem egy vadonatúj EFR F2 (80w) típusú lézercsövet, és kibontásnál találtam a külső felén egy karcot.
próbáltam lefotózni, amennyire lehet...
Kérdés, hogy jelenthet-e problémát a későbbiekben, még a gép nincs kész. Jeleztem az eladó felé, de azt mondta, ez nem okozhat gondot.

PSoft

Gondolom, ugyanannyi volt az ára, mint a hibátlan csőnek.
Te hibátlan csövet kértél/fizettél, teljes áron. Ez pedig, nem az!
Az eladónak akkor nem okoz gondot, ha...ennyibe hagyod a dolgot.
Cseréltesd ki vele!

aafn0jhd0

Igen, alakos vágásra kell elég sok féle termékhez, amik mind különböznek. 500-1000W között gondolkoztam én is.  Amit említettél árat, arra jön még a lineáris vezetés, szervók, vezérlés? Köszi!

frob

igen arra még kell sok minden, az csak a sugárforrás ára, ahhoz még fej és tükrök, és ha mozgati is szeretnéd, már pedig igen, akkor kell hozzá a lineáris rendszer...

érdemes esetleg megnézni kicsi kínai 100-150W os lézert, ott kész a mechanika, többségében befűzhető mert nyitható az eleje vége, és kicserélve a sugárforrást meg a tükör és fej rendszert már mehet a buli, lehet a vezérlés is simán tudná a kívánalmakat, max egy kis kiegészítés kell, ami az előtolást végzi, a kérdés persze, mekkora felület amit egyben kell kivágni?

na meg ha spulnin van a lemez, akkor azt valami megvezetőbe is be kell fűzni mert hiába a felület követés ( az feltétlen kell) akkor is ugrani fog a lemez vágáskor, vagy elő kell egyengetni görgősorral...

biztos olcsóbb lesz a gép mint ha vennétek, de azért arra számolj hogy nem 1 hónapos dolog lesz mire összerázódik

frob

500-1000W os szilárdtest lézerforrást és a hozzá tartozó vackokra tudsz linket,  tükrös , esetleg fiber ?
az szuper ha már ennyiért ilyesmi vehető...
1kW al azért már igen csak jól lehet darabolni...

pistikeid

Sziasztok tudja valaki hogy a hagyományos lábazati szigetelés/zártcellás eps/ vágásának lézerrel van e valami káros mellékhatása?
Előre is köszönöm.

ezsolt74

Nem túl büdös, viszont lézerrel nekem csak vékony (10mm-es)-t sikerült aránylag szépen vágnom, vastagabbnál már a közepe csúnya(hordós) lett, túl nagy volt a hő a közepén, pedig a levegőt is teljes erővel nyomtam neki,a lézer pedig minimum erőn működött.

4fh25ztnx

Sziasztok!

Van egy K40-es kici kínai lézerem. 1,5-ös falemezt vágok vele, 2-3 szor 80 %-al. Azonban nem egyformán vág. Főleg a tábla vége fele van, hogy vannak nem átvágott rostok. Gondolnám, újra kell állítani a sugarat, de van, hogy szép a vágás, ztán néhány mm megint nem. Lehet, hogy egyenetlenül dolgozik a lézer? Mert a 1,5 mm flemez azért nem kellene feladatot jelentsen neki, hogy átvágja...

morvfer7

1; be kell állítani a tükröket.
2; érdemes levegőfújást csinálnod hozzá, mert gondolom anélkül csinálod, ha 2-3 menet kell 80%-al.