Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

onagy

A hibás cső 500EUR szerintem. Usában tölttettem korábban, de Mo-n is töltik/javítják már, szerintem jobb minőségben.
O.

svejk

Ja-ja bocsi... [#oooo]

t4fs3a8s

Szia! Én javítom az rf lézereket ha érdekel keress meg ha hobbira kell segítek az ár amit írtál téves kb fele annak![#kacsint] és tisztelj meg bennünket azzal ,hogy kitöltöd a az adatlapodat!

yji2a0wv

Szia.Azért keresek gázt a csőhöz,mert te nem javítottad meg az enémet.(Synrad t100)Azóta vettem hozzá az USA-ból kilépő lencsét,tömítőgyűrűt,csináltam hozzá töltőcsapot,levákumoltam,majd nyomáspróbáztam,mostpedig feltölteném.Tegnap vettem az Ebay-en ausztriából egy t60-as fejet 520euró-ért.Az ha jól müködik beszerelem a gépbe,a t100-assal meg elhobbizgatok.Vettem 1pA pontosságú nyomásmérőt.
Az alkatrész(lencse,tömítés,)150 USD volt + 20.000.-az áfa.
Ha feltöltöm és elindul,megúszom 100e Ft alatt,az osztrák 2000 eurós javítási árhoz képest.A te árad jólett volna,de nem javítottad meg!
Van a Német cnc-s oldalon synrad meg rofin 100w-os lézerek1500 ,az  ebay-en európában meg több synrad t60 2000 eurós áron,RF táppal együtt.Még azon is gondolkodom.
István

t4fs3a8s

Sajnos nem vagyok varázsló garanciát vállalok a munkámra ha a javítás kétséges ,nem fogom megcsinálni. És ezt mondtam is neked. Köszönöm megértésedet.
Üdv:Miklós "Maxilezer"

frob

linde árul hozzá gázt, csak hát egy palacknyit meg kell venned :)
és mellé azért kell pár műszer hogy belődd a pontos értéket amin a cső jól üzemel...
persze egy palack birtokában akár kísérletezhetsz is...

4ahy3u7k0

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. A gyári gravírozás 300mm/sec értéket már 80mm/sec-re visszavettem, a mechanika nem szorul. A forrsztásokat át fogom nézni, és ez a fejigazítás is szóba jöhet, mert ugyan amikor megvettem, utána nem sokkal a fej vezetőgörgőit kicseréltem esztergáltra, és vettem hozzá Japán csapágyakat, de azóta nem nyúltam hozzá.

e70p0gieb

Sziasztok,
Cloudray csővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Minőség, megbízhatóság, stb.

e70p0gieb

Sziasztok,
ha 4 mm vastagságú szövetbakelitot szeretnék vágni, ahhoz kb mekkora teljesítmény kellene?

Szalai György

Egyáltalán van közvetlen összefüggés a lézer teljesítmény és a vágható anyag között?
Anélkül, hogy hullámhossz, fókuszfolt terület ( és mi még) is szóba kerülne.
A ,,szövetbakelit"-ről sem tudható, hogy fenol formaldehid gyantával vagy epoxival impregnált és pamut vagy üvegszövet.
[#nemtudom]

PSoft

Én azt mondanám, hogy egy 400-600W teljesítményű dekopír fűrésszel, persze a vágás milyensége...ott is lapfüggő a -mint ahogy írod- legalább négy ismeretlenes "szövetbakelit" miatt.

e70p0gieb

Ha ez segít, erről az anyagról ennyit tudtam összeszedni:
DOCALIT J
Krezol formaldehid gyanta textilszövet erősítéssel.

36u2gxpt3

sziasztok,

Rendeltem az egyik itteni fórumtárstól egy 6W-os lézert.
Főleg fára gravírozok majd vele, viszont szeretnék vágni obis vagy praktikeres rétegelt lemezből, max 3-4mm vastagságig.
Valamennyire már utána néztem a dolognak és úgy látom, hogy a levegős rásegítés elengedhetetlen a vágáshoz.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora nyomás és levegőmennyiség az ideális? Kompresszorom egyelőre nincs és nem is szereznék be, mert nem műhelyben van a gép és így zavaró lenne a hangja.
Egy, a linkben szereplő akvárium levegőztető elég levegőt adhat? Leírás szerint 550L/óra, az egészen jónak tűnik.

https://abc-zoo.hu/25319-sera-air-110-plus-levegopumpa.html?gclid=Cj0KCQiA3NX_BRDQARIsALA3fIID6m7Io0WCjTd4FiLOukuFUoRlmyItcAdnzomDn1QQWY564O5xcI4aAq_8EALw_wcB

Rabb Ferenc

[#t169p13763#]

36u2gxpt3

köszönöm, bocs, ennyire vissza nem olvastam vagy csak átsiklottam felette.
Viszont a leírásban azt olvasom, hogy az általa linkelt inhalátor 5liter/percet pumpál, illetve 11liter/percet amikor csak szabadon áramlik.

Itt a legolcsóbb kompresszor 35 liter/perc értékkel rendelkezik, akkor ez az én értelemzésem szerint több, tehát elég. Jól gondolom?

https://gomoa.net/levegopumpa/hailea-levegokompresszor-p-4808.html