Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

motion

Ahogy TakiDekor is írja, nagy sebesség kis teljesítmény.
De ami még nagyon lényeges, hogy 4-500dpi vagy inkább e feletti felbontással lesz igazán tutijó...
És igen, a fóliát le kell húzni.

5yfyyj67

Szia,
Köszi! Du kipróbálom.

5yfyyj67

Hasznal valaki AWC708LITE vezérlőt?
Ha igen milyen firmware-rel?
Nekem a legfrissebb van fent, de ha valakinek van regebbi mint 2019 ev eleje, feltolthetne valahová.
Frissítés utan, vagas beallitasnal a lezer teljesitmenyt hiaba allitom 1%-ra, akkor is 100%-on vág! :(
Persze a régebbit meg nem találom.

robokacsa

nálam ilyen is megy, de én szinte csak vágásra használom, és kb 3éve, az akkori eredeti progival.

5yfyyj67

Mégsem a firmware a gond. MEltett a régi, feltettem, de ugyanaz a gond.
CSak a sebbesség értékek változnak a laser power nem, az full.[#nemtudom]
valakinek ötlet?

5yfyyj67

Megvan a hiba[#falbav]
Ránéztem a laser vezérlő csatijára a tápon... amin a pwm meg isten tudja hogy de le volt lazulva!
Rrobokacsa, neked mi a legkisebb beállított érték amin dolgozik a lazer?
Nekem 21.5% az alatt nyoma sincs, kb onnan indul, mintha az lenne az 1%.

robokacsa

szerintem ez táp - cső - és hőmérséklet függő.
20 fokon 10 % on kezd el életre kelni, 120 W os cső.
de állítólag a tápba vannak trimmer potik, azzal be lehet játszani, hogy kisebb teljesítménnyel is menjen
de én azt nem merem tekergetni, lehet el lehet vele állítani úgy, hogy életbe nem tér magához...

GPeti1977

40W os CO2 csövem van de nem tudok jól gravírozni mert a lassú mechanika miatt annyira le kell vennem az áramot hogy a csőben bár világít a gázkeverék, de a lézer kialakulásához még kevés az áram, így egy instabil munkapontban üzemel. Milyen anyag lehet az ami elnyeli a fény egy részét így nem éget annyira de ezáltal a csövet egy magasabb áramú stabil munkapontban tudom üzemeltetni?

KBalázs

Totál laikusként, én ahol még nincs összehúzva a fókusz, egy rozsdamentes szitát tennék a fény útjába, (amit akár még hûteni is lehet valami apró ventivel, ha szükséges).

GPeti1977

Jó ötlet valahogy ki kellene próbálni.

LittleSV

Sziasztok. Alumínium házas pendrive-ra milyen módon lehet gravírozni lézerrel? A kínaiak csinálják, csak náluk a pendriveok elég hervadtak-megbízhatatlanok. Gondoltam vennék normális pendriveot, és feliratoznám én egyedileg.

2nbj3n5m

T. Cim.
Gyémánt betétes szárral tudsz szépen dolgozni.
Motoros Mihály / itt a fórumon tud segíteni a szerszám beszerzésébe /

PSoft

No de Gábor, lézerrel akarja gravírozni a pen-eket, nem gyémánttal.

LittleSV

Igen, ezért is ide írtam :)
Persze egyszerűbb lenne a  készet megrendelni, de nem nagyon bízok a minőségben...

frob

azt mondom próba, és kiderül, hiszen ezek, legalább is amit linkeltél eloxált darabok.
Ha nem vinné akkor valami fekete festék, hogy nagyobb legyen az energia elnyelés, csak utána nitrós ronggyal át kell törölni..