Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Ez peltiel-es hűtésű?
Mert azok elég sokat fogyasztanak.
Ezt is ahogy az adatlapját nézem 500W-ot fogyaszt és 300W-al tud hűteni, míg a kompresszoros chillerek ennél jóval kevesebbet fogyasztanak.

ezsolt74

Sajnos a 60000 nekem nagyon sok.

kijy8hc3f

Üdv, VAloban 507 W a fogyasztása és 299W a hűtésteljesitménye, mmaximális hűtési teljesitménynél. A hűtési hiszterizise 0,1 fokon belül van és elnyűhetetlen.  Ezek a Peltieres  rendszerek folyamatos üzemre vannak tervezve, és  ugy igazábol az óránkénti 500 w fogyasztás természetesen csak akkor ha a hűtési kapacitás is a maximumra van kihasználva nem is olyan sok. Árban van némi mozgásterem.

ezsolt74

Jó lenne a lézeremhez, de sajnos ennyit most nm tudok rászánni.
Azért kösz.

csakyt

Sziasztok
 Tud-e segíteni nekem valaki abban, hogy milyen lézerrel lehetne nyomtatott áramköri lapokat marni. Nem ipari célra kellene, hanem néha néha saját magamnak. Idáig fotóztam, de érdekelne a lézeres megoldás is.
Köszönöm a segítségeteket.
 Tibi

kaqkk007

Házilag , maximum úgy tudsz nyákot készíteni lézerrel hogy feketére fested , a lézerrel leégeted a festéket majd savval maratod . A rézréteghez nagy teljesítményű cca 20-30w lézer kell (ami mellesleg megégetheti a hordozót is és a szenesedés miatt zárlatot átvezetést okoz) Hobbilézerekkel közvetlenül nem fog menni .

csakyt

köszönöm a válaszod. Abban tudnál segíteni, hogy hol tudnék olyant szerezni ami a festékes megoldást alkalmazza. Kb mennyibe kerülne egy ilyen a vezérléssel együtt?
 Tibi

PSoft

Én, a 2W-os kék lézeremmel is egész jó minőségű nyákokat gravíroztam a kaqkk007 fórumtárs által is említett technikával.
Matt fekete akril festék spray-t használtam, igen vékonyan fújva a letisztított/zsírtalanított nyák lemezre.
A nem kellő részeken a lézer leégeti a festéket a lemezről, majd utána a klasszikus maratófürdők valamelyike.
Kicsit lassú volt a 2W-ossal, de szép/kontúros rajzolatokat csináltam vele.
Ha visszanézel/keresel ebben a topikban, vagy az ezt készítettem-ben, találhatsz képeket, bővebb leírésokat is a technikáról.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak...
Egy 5,5W-os és egy 6W-os kék lézer is felbukkant az utóbbi időben az adok/veszek-ben.
Mindkettőt merem ajánlani, nem kínai vacak egyik sem.
Mindkettő, [#1682@hebo87] fórumtársunk terméke, Ő gyártja/állítja össze ezeket a lézereket.
(az én 2W-osom is tőle volt 'anno)

[#t19p114607#]
[#t19p114339#]

dtb

Azt hiszem, már tudom, húsvétig mivel fogok szórakozni... :-) Mostmár csak a tojásforgatóra kell valahogy ráaplikálni a lézert...

morvfer7

fordítva csinálod. [#nyes]
a lézerhez kell forgató és mást is tudsz gravírozni, nem csak tojásokat.
laser rotary

dtb

Ez is egy megoldás, de a tojásforgató azért jobb, mert ott köríven mozog a toll/lézer, vagyis elvileg nem mászik el sokat a fókusz. :-)

vadember

Sok locsolót kívánok neked!
De várjunk csak! A hímes tojást a lányoknak kellene készíteni. [#kacsint]

uhf57gbx7

Szép napot mindenkinek !
Minap vettem egy 6 w os lézert a gépvázat megépítettem hozzá .Az x y tengelyemet nema 23 as motorokkal építettem kb 2.5 A essek . Kérdésem az lenne milyen vezérlőt ajánlanátok hozzá ami elbírja ezeket a motorokat . Ha esetleg valakinek van vezérlője elfekvőben vevő lennék rá .

PSoft

Ezt már láttad?
Hajrá!