Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

dtb

Nem, még nem láttam, de első körben az általad nyomtatott tojáspingálóra akarom rászerelni a lézert, perpill az tűnik legegyszerűbbnek. az eredeti elképzelésem az lett volna, hogy csipkeszerűen kivágni a lézerrel a mintát, de még dolgozni kell rajta :-) Nem adom fel... :-)

r5b550ndu

Lehet, hogy volt már itt téma, de én nem találtam információkat a problémámra: kezelőpultra kell készítenem feliratokat kis festett felületű műanyag táblákra gravírozással, méretre vágva. Karbantartás jellegű ipari tevékenység lévén annyira nem árérzékeny a dolog. Alkalmasak lehetnek ilyen feladatra pld. k3020, SL-3020 kínai 40W CO2 lézer gravírozók? Ha igen melyik lehetne előnyösebb választás? Semmi gyakorlati tapasztalatom nincs.

ANTAL GÁBOR

Nekem van egy szabadalmam ( sajnos nem fogadták el )  
A KOCKA alakú tojás .   Arra könnyű lenne gravírozni .  

Sajnos a finomítás még hátra van ( nem tudom a tyúkokat rábírni hogy kocka alakú tojásokat tojjanak )[#eplus2][#eplus2]
-dolgozom rajta -

dtb

Akkor betársulok!
Ecetbe kell áztatni, akkor feloldódik a héj, és egy lágy, ésszerű keretek közt alakítható tojás a végeredmény. Ezután pédául beleteszed egy kávéscsészébe, vagy egy szűk nyakú üvegbe, majd vizet öntöl rá, akkor a kalcium héj újra megkeményedik. Gyerekkoromban kipróbáltam, működik. (szabadalom nélkül is :-) )

dtb

Szerintem az itteni "szakik" szívesen megcsinálják neked, olcsóbban kijössz vele, mint egy komplett lézert venni miatta...

PSoft

Idéznem tudom a tyúkokat rábírni hogy kocka alakú tojásokat tojjanak

Amikor reggel "monyászod" őket...
Az ujjaddal mindig kicsit igazítasz a még képlékeny tojáshéjon.
Nagyanyám minden reggel így indította a napot, tyúk addig ki nem mehetett az ólból az udvarra, amíg...át nem esett a szertartáson.
Viszont...
Kocka alakú tojásra nem emlékszem.:(
De lehet, Te ügyesebb vagy mint Ő volt.[#kacsint][#vigyor]

r5b550ndu

Köszönöm az infót! A gyártatás is opció, ill. jelenleg is így oldom meg, de főleg műszaki szempontból lennék (laikus lévén) kíváncsi a feltett kérdéseimre adott esetleges válaszokra. Ha a kérdezett lézeres cuccok kiesnek, akkor a cnc-s megoldásokról fogok érdeklődni, mert abban is "láma" vagyok, elektronikában viszont járatosabb, abban tudok segíteni is.

zozo

Ha csak havonta mondjuk 50 db-ra van szükség, akkor felesleges a lézer. Lényegesen olcsóbb akár egy ebay-es kínai gravírozó gép. A festett műanyag tábla a múlté, direkt erre a célra vannak a két-három rétegű műanyag lapok, mindenféle színben.

dtb

"Nagyanyám minden reggel így indította a napot, tyúk addig ki nem mehetett az ólból az udvarra, amíg...át nem esett a szertartáson."
Ezt én is láttam gyerekkoromban nem egyszer nyaranta, csak az istennek nem értettem, hogy mi értelme?
Aztán egyszer nagyanyám felvilágosított, hogy így számolta össze, hogy estére hány tojásra számíthat, mennyit kell keresni a tyúkolba, meg ahol épp elpottyantották :-)

MoparMan

[#offtopic]

PSoft

PSoft

Nem esnek ki a kérdezett lézerek.
Mindegyik jó választás lehet, persze nem 0-24 üzemre.

dtb

PSoft

De ha ez a minőség megfelel, akár még egy 2W-os kék lézer is -de egy 5W-os biztosan- elég lehet.
Feltéve ha van rá idő, mert ez azért valamivel lassabb egy kínai K40-es CO2 lézernél.

gaben

Szia Béla,

próbálgattam a 6.2W-os kék dióda lézeremet ma délután, hátha sikerül vele gravíroznom valamit, de eredménytelenül zártam a napot. :(
Alumínium, sárgaréz és rozsdamentes acél volt az alany és Zink spray-el voltak lefújva, de a festéken kívül  másban nem tett kárt a lézer.
Van valami ötleted, hogy mivel próbálkozhatnék még?
Olvastam régebben, hogy talán a matt fekete festék is jó lehet....

köszi és üdv, Gábor