Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

hát igen 3 lenne az ideális, mert akkor keresztben is van egy fordítva
és igen ez főleg burkolat a farost lemezes rossz bútorok dekorációja, hogy olyannak látszódjon mintha fából is lenne ...

000000000

Furnérozás költés hatékony tömör ritka fafajtából nincs értelme területi részeket megoldani de ha pénz van akkor bárhová bármit alapon..[#kacsint]

GPeti1977

%W os kék lézerrel lehet gránitba gravírozni?

000000000

Érzékeny a fokuszát höre közet félék 1w is megtudod jelölni ha elnyelödik teljesen feketére fested..

GPeti1977

Fekete a gránit, így még festeni sem kell.

000000000

Mélységi jelőlés nem lesz belőle de kontur kiemelés lehet csinálni majd ha igényli a szükség pl sirius arany...[#kacsint]

frob

snapscan

Gumi: alapanyag függően lehetséges. Üveg: kizárt. Fémjelölés: leginkább erre való, de rezet és alut (aranyat pláne) nem szereti. Erősebb géppel hoz elfogadható minőséget, de nagy lesz a hőbevitel -> elszíneződés. 10W mélységi gravírra csak sok menetben elégséges, ahhoz viszont szintén megnövekedett hőbevitellel kell számolni. Műanyagok egyes fajtái mennek (ABS, PVC, polikarbonát,..), egyes fajták nem (akril, PET,.. ). Színes jelölést ezzel el kell felejteni, max. egy fehérebb hátteret tudsz a feketének (bizonyos vastartalmú fémeknél), de egyebet ne várj, színkavalkádra nem jó a Raycus forrás. A megadott paramétereket ne hidd el, jó esetben a frekvencia eléri a 60kHz-et, afölé nem megy. Végülis ez valóban kisebb, mint 200kHz:-) Ezzel meg max. 1000mm/s jelölési sebesség fog adódni, függetlenül, hogy mit ír a max. galvo sebességre.
20W-al elég szép fémjelölések készülhetnek, de vedd figyelembe, hogy a kínai forrás teljesítménye biztosan elmarad a megadott értéktől.

frob

Köszönöm
akkor csak a nagyobb 20-30W os jöhet szóba ezek szerint..

zip0ji0se

3 hete vettünk a 20W-at. A próbák alapján minden fémre dolgozik a fellelhetők alapján. Legszebben a saválló anyagokra dolgozik. A szines részt is próbáltam, kék, zöld piros és sárga jön a többi nem. Elöbbrébb már írtam, hogy a 0.05 mm vörösréz lemezt simán átvitte kétmenetbe. Az aluval is simám elbir. A tárgy asztal rá a tanu. Műanyagnál ami festéket tartalmaz színtén szépen viszi. Hőhatására nem szinesedik a jelőlés környéke. 60 kHz a max annál nem tud többet.
Ezcad2 szoftverrel megy a youtubén van sok róla. Cerámiát is lehet vele jelőlni. Amire kitalálták arra nagyon jó.
1064 nm-es a mienk és od4+ szeműveg jár hozzá alapból.
Munka terület 120x130 mm. Mi vettünk hozzá forgatót is, hogy tudjunk hengeres idomszereket is jelölni.

svejk

Ha nem titok mennyibe állt meg?
A forgató nem érdekes.

frob

egy árat légyszi ahogy Svejk is írta, bár engem kompletten érdekelne, és persze a honnan!
Köszi!

zip0ji0se

A kiinduló cég az Alfalézer volt, de sajnos kellett egy közvetitő, mivel a cég azonnal kérte az árat mintha tejet vennél. Nem volt neki jó a nyolc napos átutalás. Mi komplet munkaállomást vetünk így volt talán 2 milla köről, de pontosan nem tudom. Igaz nem is érdekel az ára én csak használom. A tipúsa Alfa FD-20. A cégtől aki jött átadni nem igazán volt segítő kész. Két dolgot mutatott, amit kérdeztem arra meg a válasz, hogy rákell jönni és kitapasztalni, azt 25 perc mulva ment is.
Igy maradt a szoftver könyv meg youtube, meg a különböző próbák, hogy mi a maximum amit ki lehet hozni belő.
Lehet vele fényképeket is gravírozni, csak nagyon elkell találni a beállításokat.
Szóval küzdeni kell vele, de én élvezem, főleg mikor elállítok valamit és a többiek anyáznak, mert tartanak tőle. Egyedül a nagyon fényes anyagot nem szereti, de azt egyik lézer sem. Ha többször átmész rajt, akkor már azt is.

snapscan

A színes teszthez tudsz esetleg adni valami teszt fájlt? A színekhez nem találtam a neten template-et.

snapscan

Tévedtem, van, mégsem szükséges.