Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

én esztergáltam

B.Zoltán

s7manbs8

Papírboltban jártam és ezt megláttam, megmutatás céljából. :)

s7manbs8

... Céljából vettem egyet és elhoztam megmutatni. :)

Jozs

Mekkora méretű kb. ? A képről nem látszik. Vastagsága ? Gondolom a 2 mm körüli "sehol sem kapható" ( vagy ha igen akkor marha drágán ) rétegelt lemez. Egyszer úgyis rájövök honnan lehet kedvező áron beszerezni. [#nyes]

robokacsa

Nem lehet, hogy ez papír???
Amúgy ha találsz 2mm es rétegelt lemezt, szóljál nekem is

zip0ji0se

Nagyobb modellező boltok ahol árulnak faanygot, ott biztos, hogy van. 0.8 mm-től felfelé már létezik.
Evvel a fajtával találkoztam már, nagyon rossz minőség és kimondottan lézerhez csinálják, hogy könnyebb legyen vágni. Valami Kinai találmány.
A jobbak az finn nyírből, vagy bükkből vannak. Azokkal már a sűrűség miatt nehezebben boldogúlnak a lézerek.

000000000

frob

Ez más mint amit kergetnek a népek
ez csak úgy lenne jó ha valaki veszi a fáradságot és összeragaszt hőprésben 2 vagy 3 réteget összeforgatva, akkor már jó lenne sok mindenhez... meg nem törne szanaszét

000000000

hordozó felület kell neki minden féleképen ez csak diszités ...

thayscj6c

hali!
Csak kettő nem jó mert kunkorodik. Ha kettő kell akkor a harmadik réteg papír, hogy ne görbüljön.

thayscj6c

Jó ötletet adtál mert nekem van egy 250x350mm-es hőprésem. Kipróbálom milyen lesz.[#eljen]

000000000

Ha nem sürgös száradási idö csak sík terheléssel is lehet ragasztani D3 faragasztó ez működik nm2 megoldással is!

thayscj6c

csak széles anyagot nehéz beszerezni a tetejének.

000000000

Fa tipus függő cseresznye az ritka szélesben pl 5..10cm tölgy bükk nincs gond de illeszteni kell hossz irányban!
Utolag kész doboznál is raktunk fel és működőt a DANA d3 gyorsabb volt mind mi selyem pairon kézi vasalóval vasaltuk fel mdfre...