Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Szia
Nem az van benne , arra én is kiváncsi lennék mi van benne :) hátha tudja itt valaki :)

000000000

Mérd ki a szíj fogosztását, és az már egyértelművé teszi a szíj típusát. A mérést pdig egy tolómérővel simám megejtheted, úgy hogy pl. 10 vagy több fog távolságát mérd meg a szíjon, és utána visszaosztod.

A kapott eredmény alapján ezek a fő szíj típus lehetőségek:
2 mm -> GT2
2.032 mm -> M
2.5 mm -> T2.5
3 mm -> HTD3M

wd3pyic30

Köszönöm szépen a válaszokat!

niu7vyvp0

szuper, akkor megvan a hétvégi programom :)

juhasz

MXL szíj van benne.

D.Laci

K40-esel azért nehéz lesz. :)

niu7vyvp0

Azt sajna a por fedi már :)
Építettem egy nagyobbat 80W-os csővel :)

s7manbs8

Nagyobbacska lézer CNC építése:

000000000

Érdekelne egy keveset használt 40 W-os kínai K40-es co2 lézergravírozó, motorokkal, nagyfesz táppal, de vezérlés nélkül. Ha véletlenül valakinek van ilyen eladó cucca, kérem privátban írjon.

Földi Péter

Érdeklődnék, hogy Raytools Fiber Laser-elkapcsolatban (bt210-bt240) van-valakinek tapasztalata.

Nézegettem a fejet, de azt nem találtam a youtube-n, hogy ez egy amolyan "áll in one" kategóriás berendezésként megállja vajon a helyét fémlemezek vágásánál, vagy még megannyi alkatrész is szükségeltetik a beüzemeléshez. Autofocus-os, és első ránézésre kezes kis berendezésnek tűnt.

Köszi,Peti

xs55942m6

szervusztok!Hátha tudja valaki a megoldást arra a gondomra, hogy az inkscape ba beállítok egy méretet (betű, kép, forma) és kb. a 20mm-es méret laser gcode-ra generálva már csak 5,7mm lesz belőle. bármit állítok, semmi változás. mindig kb. 3.5-el kell szoroznom de sz se pontos. mi lehet a gond?

morvfer7

Nem keverednek a cm, mm és inch mértékegységek valahol?

xs55942m6

mindenhol mm-t állítottam be.

frob

Csak a fejet akarod venni? lézerforrásod van?
mert hogy a fej sem lehet olcsó, de egy 1.5kW os fiber laser forrás még inkább nem, az tuti...

van valami infód ezek áráról, érdekelne!

snapscan

Használ itt valaki kínai fiber lasert, vagy tud segíteni tanácsot adni, milyet vagy milyet ne? 20W-osat szeretnék, lehetőleg olyat, amire van némi támogatás. Ha más nem annyi, hogy a működtető szoftver (leginkább EZCAD) új verziójával nem száll el az egész, 5 év múlva nem egy 5 éves programmal kell használni. Jöhet ide is, magánban is.