Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Szia egy 10 esért tudok küldeni neked gagyi kinai 40w os lézercsövet ha kell :) a tükrök is egyben vannak benne !
viszont már csak fehéren világít sajna

000000000

Talán még ha átfolyost csinálná mert ott maradna a vákumsziv...őblitögázok amit kell az ilyesmihez (fix töltéshez)is + kevert lézer gáz (ez bérelhetó is)..

pistikeid

Sziasztok
Lézercsőhöz hűtés épitésében kérnék egy kis segitséget.
Arra lennék kiváncsi hogy ki milyen szivattyút használ a hűtőviz keringetésére.
Üdv

47rpsr6d8

Szia, én ilyen szivattyút használok. Még bolhapiacon vettem valami fillérekért.

pistikeid

Szia
Köszönöm a válaszod én is ilyesmire gondoltam.
Üdv

borvendeg

Sziasztok!

Füst és egyéb vágás közben felszabaduló dolgokat ki hogy szívja el, milyen szűrőt használtok, mielőtt szabadjára engeditek az elszívott levegőt?

Üdv.

Szalai György

Az első gondolatom az volt, hogy:
Ja, azt szűrni kéne? Nem elég csak kiengedni a szabadba?
A világ másfél milliárd tehenének fenekén sincsen ózonlyukasztógáz szűrő.

De én is kíváncsi vagyok, hogy ki mivel és mit szűr ki belőle.

frob

Javítottam régebben lézer gravír szűrőjét
abban aktív szén volt, és nem is kevés. egy jó negyed köbméternyi van benne a gurulós porszívós egységben.

jó lenne valahonnan ilyen aktívszenet szerezni, állítólag jó forrásból nem is drága...
csak utána mi a fenét csinálsz vele?

ami még eszembe jutott a vizes porszívók elve...
egy zuhanyrózsa fej szerű valami mondjuk 2-3mm -es lyukakkal , amin bemegy a levegő egy víztartályba, akkor előbb utóbb a vízben a rengeteg bubiból kiválik a füst, bár lehet inkább kisebb lyukú kellene, vagy épp megpörgetni a vizet a kiáramló levegővel?
ezen kísérletezgetni kellene

de csak ötletelek, mert lassan nekem is szükségem lenne rá

vagy amit még néztem hogy a nagyfeszes porleválasztók

itt egy homemade :)
ezen ha keresztül megy a füst kiválik, de utána ezt is ki kell takarítani...

PSoft

Volt már téma ez a "füstszűrés" régebben is itt a lézeres topikban.
Jó ötletek is voltak...aktív szén, ciklon, vizes gázelnyeletés(rasching)...stb.
Már nem emlékszem pontosan a mivel, hogyan-ra, -vissza kéne olvasni- de rémlik, hogy Te is jó ötletadó voltál.

PSoft

Visszaolvasva...
Raschig az a gyűrű![#kacsint]

Szalai György

A kérdés gyökere megint az, hogy mit kell kiválasztani és miből.
Csak ez után következhet használható válasz, a mivel és hogyanra.

A ,,Füst és egyéb vágás közben felszabaduló dolgok" az ugye lehet a sósavgőztől a ciánon át cigarettafüstön keresztül a fagázig és faporig, rengeteg minden.
A levegőből, ezeket mindet, csak összetett szűrőrendszerrel lehetne kiválogatni.
Ezért görbülök, mechanikai porszűrés után, a moshatótárcsás légmosó technológia felé.

Hobbyra, kicsiben, valami ilyesmi házi megoldás.

Ha a zárt térbe áramlik vissza a levegő, akkor kellhet egy automatikusan ürítő vízszeparátor szűrő a végére.

sanka74

Sziasztok. Köszönöm a segítséget, elgondolkodom a dolgon.

2f428kduf

És utána mi lesz a "ciános" vízzel??
(rosszjunk a szomszéd küszöbére-ELNÉZÉST a mosdatlan szavakért)

000000000

Desztilált vizen mi a cél szén szürövel?[#conf]

Szalai György

Ezt most válaszold meg Te. Én válaszoltam az előzőre.
Már csak a mosdatlan szavak miatt sincs kedvem hozzá.