Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Az SK [#nyes] nem tudom hogy mi az, de rendeltem egy cégtől!

ebalint

Kösz.

saját kezűleg

Hazai cég?

s7manbs8

Valaki tud adatot, hogy acél vágáshoz kék lézerrel mennyi energiasűrűség kell, hogy tudja vágni, adott vastagságra, pl. 0.3mm lemezt ?

Egy kék lézerrel ami olyan 6W-os kimenő teljesítményű, bemenetként eszik 15-20W-ot persze,  nem nagyon látszik meg egy 0.4-es lemezen a nyoma, felmelegszik az adott helyen, de kevésnek tűnik nagyon.

PSoft

Sehol nem vadásznak légpuskával elefántra.

s7manbs8

De ennyi kakaóval már a panelt lehet hamarabb kimarom a fekete festéket róla, ha más haszna nem is lesz. :)

PSoft

Jahhh...
Egérre, bátran mehetsz légpuskával is.

000000000

Xabi fórumtársnak készítettem ezt a próba skálát 0.8 mm esüst/fekete 0.8 mm műanyag lemezre Robsy lézervezérlővel, 2 W kék lézerrel. Keret méret: 9.8*97.8 mm.

a86ifm7g5

A Robsy lézervezérlőről hol találok részletes leírást?

Köszönöm szépen.

guliver83

K40 átalakulása!
Lassan kész az asztal emelés is!

frob

Hinnye, még a végén használhatóvá válik :)
hajrá!

zozo

2W-hoz képest ez egész jó lett. Milyen sebességgel és hányszor kellett végigmenni rajta, mire fekete lett?

A jobb felső sarokba miért csináltad azt bejáratot?

PSoft

A vektoros része, egész jó lett.[#eljen]
Ha jól számolom, kb. 3 mm körüli a betűk magassága.
A raszteres részen, azért...lehetne feketébb a fekete.[#kacsint]
Jobbra fent a "pötty" engem nem zavar, hisz a kereten kívül esik.[#smile]

s7manbs8

Acél lézervágáshoz milyen lézer, hány W a minimum , ha 0.5mm lesz a vágandó vastagság ?

s7manbs8

A job felső pont lehet azért van, mert bekapcsoláskor a Mach3 nyitva felejtette az M3 kimenetét és így beégett. :)

000000000

GALVO
Ne keljen 2x ....[#vigyor]