Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vd4yvkfn2

Köszi a választ, és bocsánat félreérthető voltam. A szoftver a vektoros rajzok vagy akármi szerkesztéséhez is rossz, a fényképet photoshoppal előkészítjük de az imgnetes dotos cuccot azt vhogy a gép programjában kéne, de nem sikerül valami jól. Olyasmikre lennék kíváncsi h ki milyen sebességgel gravíroz, vagyis minden info érdekelne :D

2f428kduf

Nálam a lézerrel történő, inkább vékony textilbakelit(papír)lemezek vágása a távolabbi terv, de akkor kell kérdezni amikor szó van róla:
Az én machom nem ismeri a korábban említett M10 és M11-es parancsot, as S jelüekről nem is tud.
Ezek, valami, a lézerhez tartozó plug.in-ben találhatók?
Ha nagyon muszáj az M3-M5ös párossal meg tudom oldani a ki-ba kapcsolást, de kényelmesebb volna, ha lézer előtt nem kellene huzalokkal bibelődni.

a86ifm7g5

Sziasztok!

Böngésztem az eBay-en 5W körűli kék lézer ügyben. Gyanúsan olcsó az ár. Kb 20-25000. Van ezirányú tapasztalata valakinek?

Köszönöm!

robokacsa

fiber lézert nem használ valaki??

wwdjyffm3

Sziasztok!

Ezzel a típusú kínai csodával van valakinek tapasztalata? (Neje Master 3500)

Mennyire lehet ezzel szép fotót gravírozni? Kicsit olyan labilisnak tűnik. Aggódom a rezonancia miatt.

f0e7gg4wc

Segítséget kérnék,
  50W-os CO lézernél milyen beállítások lennének jók az üveg gravírozásához? párszor már küzdöttem mostanában és nagyon szilánkos, rücsis lett sajna és alig látszik, nem sima homogén "fehér", sebesség? power? mi lenne célszerű? a borosüveg még valahogy kinéz,( nagyon jó indulattal) de a pohár nagyon selejt :( sík üveget még nem próbáltam,
mert én vok sík hülye :(
előre is köszönöm,

guliver83

Ezt így szerintem nem lehet megmondani.
Teszteket kell csinálni, csak úgy tudod meg pontosan.

vadember

Nézd meg ezteket!
[#t134p19163#]
[#t134p19171#]

Rico

Szia!

Nekem 100W-os gépem van de még nem sikerült jó minőségben pohárra gravíroznom. Mint írták is többen: próbálkozni kell a beállításokkal. Szebb fehér mintákat csak a "vastagabb" olcsóbb kategóriás poharakba tudok gravírozni. A jobb minőségű vékonyabb poharak nekem is szürkések lesznek. Üvegeknél szintén ezt tapasztaltam, hogy az olcsóbb rosszabb minőségű üvegen szebb a minta. Ez az én saját tapasztalatom, nyilván aki ért hozzá és kitapasztalta tud szép részletgazdag mintákat készíteni, sajnos nekem az még nem sikerült.

frob

az ő dolgai között kotorász, az öreg egész jó dolgokat szokott feltenni és üveg gravírozásról is van fenn tőle videó

https://www.youtube.com/channel/UCqCyShJXqnElPTUnxX0mD5A

f0e7gg4wc

köszönöm a linkeket, tényleg gyönyörű munka,

f0e7gg4wc

szintén azt a cípőt hordom ) az occsó bor 10Ft-os üvege szebb mint a "drága borosüveg"  a vastag tacskós pohár szintúgy a "rendes" söröspohárhoz

wwdjyffm3

Hali!

Tud valaki megbízható 2 léptetőmotor + PWM kimenetes vezérlőkártyát kék lézergravírozó vezérléséhez?

Ti milyeneket használtok?

Valami hasonlóra gondoltam:
https://www.ebay.com/itm/USB-2-Axis-Stepper-Motor-Driver-Laser-Controller-Board-for-CNC-Engraving/312703278296?hash=item48ce915cd8:g:NQwAAOSwa3lcGNqI&autorefresh=true

000000000

EZ is glbl apapu!
pc és a vezérlő közöt van kapcsolat ez adig megy (usb)...más nem igen árt neki (megbizhatoság) gondolsz...

wwdjyffm3

Köszi!

Azt hiszem, ugyan ezt linkeltem én is, csak máshonnan.
Valahogy elkezdtek fogyni a diódáim. Egyik pillanatról a másikra legyengülnek. Utána még mondjuk ezer évig égetget, de nem úgy, ahogy kellene. Cseréltem áramgenerátort, diódát, tápot... Pár 1-2 hónap használat (max 1 órás munkák) és legyengül. Amcsi, kínai, Klavio... Mind fogy.

Gondoltam kicserélem a vezérlőt, hátha onnan kap valami nem odaillőt. (bár onnan csak a PWM-et kapja a dióda)