Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézAz egyik az amit kaptál információt vagyis azonos intenzitású lézer teljesítménynél növeled az előtolást, amikor kevésbé égett felületet szeretnél. De ezt csak saját magad által megírt G kódban tudod használni mivel a G kód generátor programok a másik lehetőséget használják vagyis a TTL/PWM jel segítségével generált g kódot.

Ezen belül...

IdézDe ezt csak saját magad által megírt G kódban tudod használni...

Semmilyen G-kódot nem kell írni, van/vannak erre nagyon jól működő kész programok.

zozo

Ez szerintem nem lesz jó neki sem, mert én is próbáltam.
Van vagy 50-100 ms-os delay a pwm felfutásában, ami nem csökkenthető tovább. (innen növelni lehet csak)

Végül az M10/M11 párossal tudtam megoldani a korrekt működést. Ez nála is menni fog.

5kfiyrw95

Hát persze hogy nem kell írni, a hobbisták nem igazán irogatnak G kódokat. De ne zavarjuk össze a kérdezőt. Én is írtam hogy a másik módszer a jó megoldás

zozo

Mint írtam nem müxik sajna. 2 napot kísérleteztem én is. Vágás simán megy M10/M11-el, PWM-mel tud egy konstans teljesítményt beállítani. Ha színárnyalatot akar, akkor csak a sebességgel tud variálni.

Vagy marad az arduino, linuxcnc, mach3 stb.

PSoft

IdézDe ne zavarjuk össze a kérdezőt.

Ezért írtam, amit írtam.

Mindkettő lehet "jó megoldás".
A sebesség vezérelt állandó lézer teljesítmény ugyanúgy, mint az általad említett TTL/PWM.

Talán még annyi, hogy a TTL/PWM elmegy egy "silányabban" épített mechanikán, vagy egy marógépnek épített monstrumon is, de a másik már...közel sem biztos.

000000000

Még be is linkeltem neki a kész post procis megoldást lézerhez aspire alá +teljes beállítás is ott van!
Olvasni lusták inkább horthysták....[#eplus2]

5kfiyrw95

Háát... Nem mindenki vágja az angolt (én sem) a google fordító ehhez nem elég hogy valaki  pontosan megértse miről van szó. Magyarul meg kevés az infó, vagy ha mégis akkor kellenek hozzá alap ismeretek. Az alap ismeretekhez meg  egyszerűen megfogalmazott leírások. Na ebből van nagyon kevés...

000000000

Én szintén google fordító használok csak szavak mennek kicsit de kiszűrhető a lényeg ...
Kitartás szorgalom csak az hoz eredményt némi idö kell hozzá söt az a legjobb ha ö fedezi fel mert az berögződik (gyakorlat)...[#kacsint]

PSoft

5kfiyrw95

Én is teljesen egyetértek azzal amit írtál

zozo

Akkor mégegyszer fussunk neki.  Ezt írta a kérdező:

IdézSegítséget szeretnék kérni tőletek. Tb6600-as motorvezérlővel hogyan tudnék 1.6w lézert vezérelni? Mozgásvezérlő DDCS V 2.1

Átsiklottatok a lényeg felett. Nem pc-vel, nem arduinóval vezérel, hanem DDCSV 2.1  kontrollerrel.

Mivel én is ezt használom, tudom, hogy nem használható a PWM-je teljesítmény szabályozásra a lézerhez. A delay miatt.  Ezek a kontrollerek inkább marógéphez vannak fejlesztve, motor felpörgetéshez.

Az S0-S100 kapcsolgatással még vágni sem lehet, mert már megtett 1-2 mm-t a lézerfej, mire bekapcsolja a diódát.

Maró motor indításkor az M3 parancshoz meg kell adni a késleltetést, amíg biztosan felpörög a motor, és ezután engedi a mozgást. További S parancsot csak késve reagál le.

Minden igaz, amit írtatok, de nem a kérdező vezérlőjére.
Ezért bátorkodtam belevauzni.

PSoft

IdézMivel én is ezt használom...

Jahhh...úgy könnyű okosnak lenni![#kacsint]

vd4yvkfn2

Üdv!!!

Nemrég vásároltunk egy 2015ös gyártású co2 lézergépet (alphalaser6040) szeretnék segítséget kérni szoftver téren, mert egyetlen szoftvert találtunk amivel kommunikál a gép, de ez szerkesztéshez elég gagyinak tűnik.

Szeretnénk fotókat gravírozni rétegelt lemezbe, ha valaki ebben is tudna adni tanácsot akár fizetnék is neki mert van h 6szor engedünk le egy képet mire elfogadható minőségű lesz

Előre is köszönöm a választ!

robokacsa

fiber laser 20 W os galvo fejes gravírozóról érdeklődnék hozzáértő szakitól.
a bemutató videókon szinte mindig védőszemüveg nélkül mutatják be, hogy mit tud, mit lehet vele csinálni.
namost, akkor nem is kell védőszemüveg??
csak mert a co2 lézereket is védőszemüveg nélkül állítják be a lézerfény futását,tükröket , én ahhoz pl már védőszemüvegben állok neki.
segítségeteket megköszönném.

robokacsa

sajnos fénykép gravírozásában nem tudok segíteni.
az viszont biztos, hogy nem a lézergép vezérlőprogramjában kell megszerkeszteni, amit szeretnél.
erre ott az autocad,corel,artcam stb.