Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Értem, gondolom akkor azt a 4-4.5 ampert mértem volna újkorába, ha akkor gondolok erre... Szóval, ha jól sejtem, hogy a dióda "elhasználódásával" arányosan csökken az áramfelvétel, akkor bezony szépen gyalogol a halálba a diódám... :(

000000000

Esetleg ebay-en tudnál ajánlani valamit 20-30 ezer forintig ami szerinted még használható? Köszi!

000000000

mért nem cserélsz diodát 8..10E meg van ls tudod mi van benne! NUBXX széria?

Devecz Miklós

A 3W-os miért drágább, mint a 7W-os?

Zentechproject

Sikerült megoldani a lézer kérdést a cső volt a rossz. Kicserélték, és kaptam egy másikat tökéletesen működik.

PSoft

Zentechproject

Végre elkészült a gépem, kisebb-nagyobb hátráltató tényezők után. 50W co2 lézer + a Variometrumos 6.2 Wattos dióda lézer. Van rajt egy marógép felfogó is (amíg nem volt co2 lézer addig marásra volt használva). De előtte plazmavágóval volt felszerelve. Csak most orientálódtam a lézerek irányába.
Munkaterület 950x620. Egy két védőburkolat meg az elszívás javítása van vissza és elvileg kész.

x5izpkum

Elnézhette a kínai, vagy valami akció?

vfcfsp3ns

Hellosztok.Valaki tudna nekem tanácsot adni? Fémbe szereték mintát égetni de néztem neten hogy valami festékkel befújják a felületet, glavirozás után pedig lemosható a festék. A festék nevére lenne szükségem. Köszi.

frob

nem próbáltam még, de a lényeg hogy a festékkel az elnyelődött energia mennyiséget lehet növelni, tehát kb bármilyen festék jó lehet, amit utána le tudsz törölni...

harima

Itt a fórumon írták régebben, "Cink-alu spray a lézergravírozáshoz, mint beégető anyag  (Cermark, Thermak, Enduramark helyett)
A felesleg higítóval, alkohollal, vagy valami más oldószerrel könnyen letörölhető a felületről".

a86ifm7g5

Sziasztok!

Eloxált aluhoz, valamint kerámia csempéhez milyen teljesítményű, hullámhosszúságú dióda lézer ajánlott?

Felület előkészítés cink-alu spray-vel.

Köszönöm szépen.

ebalint

[#t169p11702#]

[#1068@PSoft]  elég sokat, de ráadásul igen eredményesen mutatott ...

PSoft

Köszönöm a segítséget!

Vissza-visszatérő téma, vagy kérdés ez is a lézeres témában.
Tudom, egyszerűbb kérdezni, mint...[#smile]