Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre co 1 menetben kivágod az elitet alap anyagot kék az bohóckodnál csak több soron ezel csiga tempóval![#smile]

ax0k565t8

Jah, ettől féltem.. Sajna a szükséges méret a rá szánt lóvéval párban köszönőviszonyban sincs a CO-val. De ezt még átrágom, lehet, hogy a cél érdekében visszább veszünk az álmokból és lemegyünk 30*20 cm-re. (Ugye kb ennyi egy K40?)

És fordítva feltéve a kérdést: KKK-val (kis kék kínai[#vigyor]) milyen vastag kartont/papírt lehetne égés nélkül vágni? Naivan feltételezve, hogy a linkelt géphez adott 7W-os mondjuk tud 3.5W-os folyamatos teljesítményt.. De ha a válasz 1mm alatti, akkor elég egy kacsintás, és kiveszem a kezem a biliből. :)

Köszönöm

PSoft

A K40 munkatere valóban 300x200 mm körül van.

Azt nem mondom, hogy a mm-est nem tudod szépen vágni a kékkel, de a 4-5 mm biztos, hogy irreális.
Épp ezért...[#kacsint]

000000000

Nem a kinai 7w gondolok maxekra ami tudja is de 5mm papirná lehet várni a gépidöre 5..10mm/s persze ez még osztodik 2..4x idöre vágási ismétlés!

000000000

Ha elég az A4 méret van 40W gép komplett kész is ebay.de itt kínálgatták is eladásra nemrég ilyesmit de biztos olvastad...[#vigyor]

ax0k565t8

Na közben kiderült, hogy a méretből nem tudunk "engedni", úgyhogy akkor ez el is dőlt.

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! [#worship]

mfew07m2u

Én gondolkodom, hogy eladom a lézervágót. 500x900mm vágásimérettel és 80w-os csővel van szerelve. 2018-as gép, de amire akartam használni azt végül feladtam, így csak bizbaszokat vágdostam vele, ahhoz viszon túl jó a gép, hogy jó lesz valamire címmel álljon a műhelyben. Ha esetleg vki keres gépet akkor a roland.ver@gmail.com -on elértek.

robokacsa

sziasztok
segítséget szeretnék ismét kérni.
Yag és fiber lézer között mi a különbség?30 -50 W teljesítmény körül.
nagyon szívesen fogadnék magyar nyelvű leírást a két fajtáról ,akár nagyon részleteset is.
akár privátban is

köszönettel

000000000

othonra Yag rosszabbul jársz üzemeltetés a tejlesitmény konvertálás hatásfok nagyon rossz 1...5%!
A régi yag villano (xenon) csöves volt 1% hatásfok inkább (Yag rud) pulzus meghajtás ezt már ir laser diódával ki helyettesítik...
fiber sima infra !

robokacsa

köszi.
de kissé részletesebb leírás kellene
hogy és hol gerjesztődik, és mitől a lézer     ..pl.
mit lehet vele megmunkálni?
olyan szinten kérdem, hogy ha építeni akarok egyet, egyeltalán nekiálljak .e?
co2-t már 4 et építettem, értem én hogy galvó, de mi hajtja?
szóval mi az amit meg lehet venni hozzá, mi az amit építeni kell, és érdemes...
input.......még...

000000000

Fibernek érdemesebb lenne de ha készre van hozzá a szabályzás itt nincs kisérletezgetésre lehetőség a többi része az meg szokványos ugy is mozgásvezérlő mechanika...
Gondolom jelölni szeretnél ha galvot emlited..
Lehet kombinálni galvo területét kitoldani (mozgó asztal)..

000000000

Egy ilyen gépet moduláris összerakással tudok elképzelni (alibaba) itt biztosra kell menni nem lehet kísérleti alapon belevágni ugy sem....
pár példa:

galvo

Szoftver ezcad
video

Van egy adok veszekbe egy eladó is...

Zentechproject

Sziasztok!

Meglévő gépemre szeretnék egy 50W teljesítményű CO2 lézert építeni. Hobbi használatra tervezem. Optika már nagyrészt megvan. Hűtésre viszont egy 20 literes saválló tartályt gondoltam egy réz impelleres szivattyúval.

Ez így működhet? Vagy hőcserélőt is kell beépítenem?

Illetve hűtőközegnek megfelel desztillált víz?

A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Márk!

niu7vyvp0

Szia,

A "puffer" tartályt érdemes jól leszigetelni, hogy ne tudja felvenni a környezet hőjét, ezzel szívtam meg énis, de a mostani folyadékhűtő egy zárt rendszerű, minimális puffer tartállyal és tökéletes a nagy melegben is. Deszt víz egészen a fagyokig szerintem tökéletes, ha nem fűtött a helység akkor télre érdemes fagyállót tölteni bele.

motion

Fagyállót érdemes nyárra is tölteni bele.
Nem engedi megposhadni, algásodni a vizet.
20l vízhez kell vagy 3l tömény fagyálló és nem lesznek gondok...