Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Sziasztok,

Egy újabb témában érdeklődnék. Sima papír vágás, milyen beállítások javasoltak? Nagy sebesség nagy teljesítmény v. Nagy sebesség kis teljesítmény? Én utóbbit használom, szép a vágás de egy szépség hibája van a dolognak, hogy picit koromos  vágás. Ez akkor jelentkezik mikor megfogom es kormos lesz a kezem es össze maszatolom ha nem figyelek. A nagyobb figyelmen kívül van vmi trükk ennek az elkerülésere?

PSoft

Levegőt, fújsz a vágásra?

niu7vyvp0

Természetesen igen, nyomás számít vajon? :)
picit növelve a sebességet picit jobb lett az eredmény, csak picit idegesítő mikor elfelejtem és össze tapizok mindent kormos kézzel :)

PSoft

Számít a levegő nyomása.
De úgy ahogy írod, a sebesség...és a teljesítmény is nagyban befolyásolja a vágás minőségét.

A három tényező "együttes hangolásával", meg kell találni az optimumot.

mma6fim4

Mi a Fiberrel vonalas ábrákat elfogadható minőségben gravírozunk. Kellett hozzá egy gravír paraméter, amelyben egy más sebesség/teljesítmény görbét használunk mint a vágásnál. A beszúrási pontok erőteljesebbek egy kicsit, de az a lényeg, hogy ezt úgy tudod csökkenteni ha 10barral a gravírnál is nyomod a nitrót rá. A szénacélnál is nitróval kell gravírozni. 5-8mm vágófej magasság és nagyobb fókusz.

PSoft

Idéz...10barral a gravírnál is nyomod a nitrót rá. A szénacélnál is nitróval kell gravírozni.

Gondolom, a "nitró"...az lenne a Nitrogén?

niu7vyvp0

Köszönöm, akkor még tovább folytatom a kísérleteket :)

000000000

Fiber hullám hossza nagyon előnyős fémjelölésre a co inkább vágással van előnyben felhasználási területen ...

Egyújabbgépépítő

Köszönöm.
Ezen talán el tudnak indulni a kollégák.

mma6fim4

ANTAL GÁBOR

Psoft szerintem ( a Fűzfői Nitrokémia  közelsége
 miatt ):nitroglicerinre gondolt, én kissé alább hagytam ,én nitro hiigítóra [#kacsint][#kacsint]  Sose hallottam a nitró szót használni a nitrogénre  ( de nem kell csodálkozni mert a CO2 védőgáz is CO a hegesztők körében ) Nem tudom mi lenne ha beleslukkolnának a CO ba ? ( igaz ugyan hogy a hegesztés folyamán lokálisan képződik CO de gyorsan oxidálódik is )

PSoft

[#vigyor2]

Értettem én, csak...

x5izpkum

Igen, én is láttam egy ismerősnél a sok kW-os géppel készült "gravírozást", egy kis darab rozsdamentes acélon. Elég csúnya volt, mintha összeégették volna, a kontúrvágás az meg hibátlan. A betűknek is csak a kontúrját tudták beleégetni, gondolom kitöltés nincs a szoftverben. Erre vesznek fiber vagy YAG lézert és beépítik a gyártósorba, vagy tényleg elviszik valahova, ahol rendesen megcsinálják. (kivágás a kW-ossal, utána jelölés a fiberrel, a jelölés eleve sokkal rövidebb idő alatt megy a megfelelő géppel, így olcsóbb is, mint egy drága kW-ossal, ami nem is lesz jó)

000000000

Hegesztő komának az is lenne az utolsó hegesztése ha CO lenne a védőgáz (szén-monoxid)...[#taps]...

mex

Annak, és a többi  "Hegesztő komának" több esze van annál, pláne, hogy szénmonoxidot nem használnak védőgázként.
Tényleg Te dolgoztál már védőgázas hegesztővel, vagy csak pofázol a partvonalról???