Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

A másik lehetőség, bár kicsi az esélye...
Gyártáskor keletkező feszültség a csőben/üvegben, ami terhelés hatására repedéshez vezet.

sanka74

Szia. A gyári hűtővel hadználtuk amit a géphez hoztak. Rdworks a soft meg a gép.

000000000

Gyári hütöje füt/hüt is tud?

PSoft

Nooo, jutottál valamire?

PSoft

A 3D nyomtatós topikból áthozva ide...

[#t9p22383#]

Nos...
Igaz, hogy a K40-es gép eredeti asztalméreteit meghagyva, én egy ollós emelőt használok asztalemelésnek.
Itt mutattam, írtam róla...

[#t169p10752#]

x5izpkum

Hibázik vagy nem, a kínai cső nem gravírozásra való. (van Gravograph gép is kínai csővel, csak ott a szoftver limitálja a sebességet, mert nem tud ki/be kapcsolni olyan sebességgel, mint a nagynevű/100X-os árú csövek, így csúnya lesz a végeredmény) Vágni viszont nagymenő cégek is vesznek kínai gépet, mert egy 1mX2m-es kb. felárban van egy legkisebb márkás géphez képest. Több ismerősnek is van 2-300W-os ilyen gépe, plexit meg műanyagokat vágnak vele. (gravírozni az EPILOG-ot meg a Trotec-et használják) A ProCAM viszont vágni is márkás csövet használ, ők a 2mX3m-es lézergépbe is a főorsó helyére építik be a léghűtéses Synrad/Coherent csöveket. (egy ilyen 80W-os cső már szinte mindenre elég, és az még mindig léghűtéses.)

PSoft

Köszönöm az érdekfeszítő, nagyvonalú, "márkás/nagynevű" csövekről/gépekről szóló kis eszmefuttatást.

Mindennek ellenére, hidd el, én is tudom mit,és miről beszélek.
Mutattam már itt az elmúlt években jó pár, Te szerinted "gagyi" kínai géppel, "gagyi" kínai csővel, "gagyi" kínai szoftverrel készült munkát.
Gravírozást is, vágást is egyaránt.
Csak egy, a sok gravír közül...

Viszont, Tőled még semmit nem láttunk, -sem a hiper/szuper gépeidtől- az állandó siránkozásodon kívül.

Ha nem lehetetlen, vagy nem nagy kérés...mutass valamit az itteni "gagyi" lézereseknek a Te "szuper" gépeid munkáiból.

designr

x5izpkum

Pl.itt egy (Eckart arany gravíranyag, jpg fotóról, minimális retusálás, csak szürkeárnyalatossá kellett alakítani, és belőni a lézer teljesítményt az adott anyaghoz)
(A végleges verzió fotóját nem találtam, csak ezt)
Aki akarja, kipróbálhatja, elküldöm a cdr file-t ha akarja, és egy darab 2rétegű gravíranyagon próbálja ki. (anyagot nem adok) Rétegelt faanyagon könnyebb, ott nem kell olyan pontosan belőni a lézer teljesítményét, itt, ha kicsit erősebb, akkor fekete az egész, ha kevés, akkor meg aranyszínű marad.

designr

Szép lett..
Fa anyagnál is pontosan be kell lőni..ott kis eltérés is tónuskülönbséget okoz..nem ugy mint a kétrétegű "1 bites" anyagnál..

ebalint

A fotó minősége miatt nem nagyon értékelhető, de biztosan van több is, jobb is.

PSoft

IdézRétegelt faanyagon könnyebb, ott nem kell olyan pontosan belőni a lézer teljesítményét...

Ezt, nyilván csak hallottad valakitől.
Ne higgy mindenkinek.

Zentechproject

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék valaki próbált már ILYEN lézert?
Kíváncsi lennék mert youtube-on nincs szinte semmi róla.
Ezért a pénzért elgondolkodtató dolog. Főleg elvileg fémet is lehetne vele gravírozni.

2nbj3n5m

T. cim .
speciális paszta segétségével lehet fémre is jelölni.

Zentechproject

Igen ismerem de nagyon drágának találom őket. Mert ugye ez a dióda hullámhossza miatt is alkalmas lenne fémre ha jól gondolom.