Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

f0e7gg4wc

bocs 12-vel

PSoft

Én, az X3-al használom mindkét gépet, nem volt még ilyen jellegű problémám egyikkel sem.

000000000

Értem, köszönöm!

Mondjuk én úgy szeretném. hogy egy munka folyamaton belül egyikhez használ levegőt másikhoz nem... például ha képet gravírozok ott nincs levegő, de amikor utána körbe vágja akkor van...

niu7vyvp0

Gravírhoz is jó, ha van, szerintem .

juhasz

A3 pin a coolant enable. Nem vagyok már biztos benne, de talán M8 bekapcsolja M9 ki. Ha GRBL van az unodon :)

f0e7gg4wc

másik vason 12-es és most ott jó, majd feldobom az x7-et mit tesz vele :)

000000000

Ezt ma teszteltem!

be kel kapcsolnia forásban:

config.h

#define ENABLE_M7

Lefordit aztán feltölt firmware!
--------------------------

cnc shield v3

M8  ......coolEn pin

--------------------------

niu7vyvp0

Nagy fesz vezetékeket elvittem kicsit távolabb a többi vezetéktől, semmi változás :(
Próbáltam hogy a vezérlőket felcserélem, majdnem hogy rosszabb lett az eredmény :(
Az a baj, hogy meg az Y motor  a cső alatt van kb 20 cm-re, és mindig Y-ba hibáz most is. Egyszerűen nem értem mitörtént múlt vasárnap az eddigi 5 hónaphoz képest hogy most nem jó

niu7vyvp0

És gravírozásnál is van tévesztés

niu7vyvp0

Pici fejlemény, ha kikapcsolom az automata elszívást akkor jelen pillanatban jól vág, nem jelentezik a hiba. Akkor sem ha manuálisan kézzel bekapcsolom vágás közben.
NEm tudom hogy függ össze a 2, 400W os az elszívó és relével kapcsolgatom, lehet ott ment el vmi?
Egyenlőre már ennek is örülök, hogy nm mentek tönkre a motorvezélők :)

robokacsa

gondolom más rajzolattal is próbáltad már.

robokacsa

minden induláskor csinálja? vagy csak egyszer az első induláskor, és onnan tökéletes?

niu7vyvp0

Csak az elsőnél és után szépen teszi a dolgát. Foggalmam nincs hogy az elszívó része, hogy tud zavarni, de amíg nem jövök rá, adig kapcsolgatom kézzel, jobbat nem tudok hirtelen :)

000000000

Nagyon jó! köszi!

guliver83