Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Szerintem nincs, én csak azt nem értem hogy ilyen hogy tud ki alakulni egy pillanat alatt.
Egy képet mutatok hátha látsz vmi hibát ami mostanra forrta ki magát.

000000000

Generálj neki egy darab 100*100 mm-es négyzetet.
Ennél a faladatnál is hibázik?

000000000

Váltó áramú hálózat kétirányú ha olyan más eszköz is van ami zavart visz be a hálózatba az más erre érzékeny eszköz fogja báni ilyen elektromos zajt keltő eszközök induktív alapú pl aszinkron motorok, magas frekin modulált induktív eszközök ilyen cucok kapcsitáp,frekiváltok...stb!
Hálózati zavarszűrést kell alkalmazni ere érzékeny berendezéseknél!
Szűrök...

niu7vyvp0

Szia
60x50 mm vel próbáltam hétvégén, azzal csinálta a képen látható hibát.

000000000

Az egy másik volt, a teszthez és következtetés levonáshoz egy új négyszöggel próbáld ki.

niu7vyvp0

Kipróbáltam 40x40 el is, d30 as körrel is, bonyolultabb formával is, es mindig csak indulásnál csinálta ezt a hibát.
Hétvégén meg csinálom nagyobb négyzettel is hátha mást produkál

000000000

Amikor a lézered is indul...[#rolleyes]

000000000

kapcsold ki a lézer és rajzoltas vele toll pl mozgásban lévö hibba van e vagy a lézertában keletkezik zavar induláskor amitöl a mozgás vezérlö behüjülhet..

2vkx6unz

Szia,

Szerintem Tibor arra gondolt, hogy kézzel írd meg a G kódot egy tetszőleges méretű négyzetre és azt futtasd.

Magát a kódot nézted? Abban nincsen semmilyen szemét? Vagy esetleg nem is G kóddal eteted a gépet?

A hiba minden esetben ilyen vagy változik?

2vkx6unz

Még egy kérdés. Az eső bejegyzésedben a képen a vágást a kivágott négyzeten kívülről kezdi? Vagyis már vág valamennyit miután csinálja a hibát, vagy pont azzal kezd?

Azért furcsa ez a hiba, mert ha csak simán kap n darab step impulzust az egyik irányba akkor nem kellene visszatérnie, hanem vinnie kellene a hibát végig itt meg visszatér a megfelelő pozícióba. Azért ez elég fura zavar lenne...

niu7vyvp0

Ruida vezérlőm van, így nem szoktam külön G kódot írni, csak rajzolok start és megy a vágás.
Amúgy egy "kis" utat megtesz a zavar előtt és utána vissza tér egyenesbe, és az a fura ha a négyzet után egy folyamatban vágtam még vmit ott nem csinálta, csak a legelsőnél. Nagyon fura valóban és nem tudom egyenlőre mire vélni a dolgot, ezért is vagyok tanácstalan [#conf]

robokacsa

laser cső töltéssel foglalatoskodik vki?
elvileg tölthető fajta van.
infót ide kérnék, köszi :)

000000000

Sziasztok!

Most az érdekelne, hogy a lightburn-ben van egy olyan opció, hogy air assist. gondolom ez a levegő fúvás ki/be kapcsolása.. Az érdekelne, hogy az arduino uno + cnc shield vezérlőmmel ezt a lehetőséget ki tudom használni? És ha igen akkor a cnc shielden hova kell kötnöm a relét? melyik az erre funkcionáló kimenet?
Köszönöm előre is a segítséget!!

000000000

xyz enable pl gép dolgozik ez aktiv..... állásba kikapcsol 30..60s után tátóáramot ez intézi vezérlőn![#vigyor]