Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Sziasztok :)

Volt már valakinek ilyen gondja ugyanez a vezérlő
https://www.youtube.com/watch?v=uxZ-X8SoOSA

frob

sztem kissé gyorsan nyomod és valami nyúlik....
mert a négyszög meg ott van ahol gondolom lennie kellene...

doil

sajna nem mechanikai hiba ez valami más

doil

ez a kétirányú feldolgozás X_swing
ez meg az egyirányú X_unilateralism

az egyirányúnál jó de az ugyebár dupla annyi dő :(

5kfiyrw95

Köszönöm az infókat TTL/PWM ügyben

motion

Hú bammeg... ez azért jó nagy offszet.
Azért valami sztem lesz ott a mechanikával vagy a lézer vezérléssel is...3-400mm/sec-nál sem szokott alapból nagyobb lenni 1-2mm-nél.

Lényeg, hogy a vezérlőd menüjében keress valami olyasmit, hogy "scan reverse interval" . Azért írtam hogy ilyesmit, mert nem biztos hogy az AWC is így hívja ezt a beállítást.
Itt minden sebességhez hozzá kell adnod egy offszet értéket.
Hogy az adott sebességhez mennyit kell hozzárendelni ezt egy mikroszkóp vagy jófajta nagyító alatt láthatod.
El kell indítanod egy scan megmunkálást viszonylag kicsi lézer teljesítménnyel -az adott sebességgel- és jó nagy sor emeléssel. pl. 0.3mm-el.Lényeg hogy jól láthatóak, elkülöníthetőek legyenek a vonalak. Megmunkálás gyanánt pedig legjobb néhány nyomtatott betű párhuzamos oldalakkal, mint pl. TMLF. Addig kell változtatnod az értéket míg az adott sebességnél tökéletesen egybeesnek a vonalak/vonalvégek.
Én 50-100-150....350 sebességekhez rendeltem, ennyi bőven elég...nekem...
Vagy ha így nem világos akkor csörgess meg. :-)

doil

Szia :)

Ott a pont beletrafáltál
az awc708c nél ezt kellett beállítani
engrave reverse ofset :)  és már jó is :)
Köszönöm az infó hasznos volt amit irtál :) [#taps][#taps]

motion

Na örülök, hogy megoldotta...
Két dologra ügyelj.
Az egyik, hogy csak ezekkel a sebességekkel gravírozz, a másik pedig, ha bármit cserélsz a gépeden akkor újra kell kalibrálni.
Az én gépemen most cseréltem mellékhajtást, nekem most 400mm/sec-nál 0.18mm offsetet kellett állítanom. Ez a legnagyobb.
Neked milyen értékek jöttek ki?

s5f8tmfv3

Tisztelt fórumtársak!
A K40-esemben az egyik tükör nagyon koszos, nem tudom letisztítani.
Van itthon HDD, abból tudnék készíteni. Érdemes? Működik?
Vagy várjam ki amíg megjön a kínai üveg?
Köszi!

PSoft

Szia Zoli!

Érdemes, működik. Dolgozni, tudsz vele.
Aztán ha nem tetszik, lecseréled a kínaira ha megjön.
Ha így döntesz, írjál majd a tapasztalatokról.

Láttam írtál magánban, majd válaszolok.
[#wave]

doil

Szia passz sose mértem :) nekem szervó hajtás van rajt
de majd megnézem :)

designr

CSD5 vezérlő?
A PID beállitáson még szerintem dolgozni kell CSD3 nál szinte nullára ki tudjuk hozni a késést..gondolom ezen is lehet még finomitani..

niu7vyvp0

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy CO2 lézerhez ki milyen polifoam-ot ajánl? Szerszám rendezőt kellene készítenem és érdekelne, hogy van-e nektek jól bevált anyagotok hozzá, esetleg beszerzési forrás jó áron.

Előre is köszönöm!

bjam28

Decathlonban találtam legolcsóbban, cca 1000Ft (kb. 2 négyzetméter) egy tekercs.
Vágta szépen a lézer. Lehetőleg nagy sebességgel és teljesítménnyel csináld, úgy nem zsugorodik annyira a vágás mentén.

niu7vyvp0

Gépet nem eszi meg remélem :)
Hétvégére megpróbálok beszerezni és kipróbálom :)