Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Párszor, mutattam már az elmúlt évek alatt ezeket a képeket, amikor a PVC lézerezése szóba került.

Habosított PVC lemezt gravíroztam/vágtam, még a kék 2W-os kis gépemmel, elszívás nem volt.
Napokon belül, meg is látszott a következménye nem csak a gépen, de a gép kb. két méteres környezetében minden fémtárgyon.

Egyébként, azt a fehér habosított PVC lemezt, nagyon szépen lehetett gravírozni/vágni a 2W-os kék lézerrel.(is)

niu7vyvp0

Hát inkább keresek akkor vmi alternatív anyagot, pl feketére festet rétegelt lemezt [#vigyor]

dezsoe

Szia!

Az [#t218#]-ban lehet, hogy hamarabb kapsz választ. :) Az UCCNC, az UC300ETH_5LPT és az UCBB szempontjából bármelyik kimenetet használhatod. Magyarul: a kimenetek egyenértékűek, az UCBB pedig mindegyik kimenetén (és bemenetén is) 10Mbit/s sebességű optocsatolót tartalmaz, tehát nincs szűk keresztmetszet.

muller93

Köszönöm a segítséget

juhasz

Erről írhatnál, mert én még nem jöttem rá, hogyan kell.
Corel van hozzá, próbáltam külön rétegekre rakni a vágni és a gravírozni valót, de mindig csinálta egyszerre.

niu7vyvp0

Első körben kiválasztod a pl a gravírozást és én az "add task" ra szoktam rá menni, és utána kijelölöm vágást és utána ismét add task, de ha nincs más amit szeretnél csinálni akkor az utolsó add task előtt a starting kis négyzetet pipáld be és akkor szépen sorrendbe fogja csinálni a műveleteket.
Pl ez a rdworks-ben tök fura számomra, mert ott pl csak a layerekkel lehet játszani, a program tojik rá hogy mivan kijelölve és mi nincs. De ha lehet vele hasonló metódusban dolgozni mint a corellel akkor vki elárulhatná a titkot mert én még nem jöttem rá :)

000000000

Ez a ligt burn jó lesz, csak kell némi tananyag hozzá... :)
például azt nem tudom, hogy lehet egy képet körbevágni, értem ezalatt azt, hogy ha egy naggyon vékony vonalat (kép) importálok és megcsinálom a "trace image"-t akkor ugye körvonalazza... olyan opció nincs, hogy létrehoz simán a vonal"közepén" egy vonalat? Hú ez elég baromságnak hangzik, de nem tudom megfogalmazni rendesen..

000000000

offszetnek hivják ....

000000000

értem, és azt hol találom? :D

000000000

offset...

000000000

-----------------

000000000

Ezt nézd átt.... [#kacsint]LightBurnDoc

000000000

Köszi a segítséget! Hasznos kis anyag! Még annyi, hogy ennek létezik tört verziója? Ha nem akkor a demóval meddig játszhatok? és van valami ami a demóba nem elérhető? Köszi!

juhasz

Köszönöm, ki fogom próbálni.[#eljen]

vadember

Nem kellet sokat kutatni, ott van a hivatalos oldalon.

A demo 30 napig használható korlátozások nélkül. 7000 Ft. a licenc. Az is sok? [#conf]